reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

to jestem w szoku. W sumie teraz mnie odrzuciło sami z siebie od nabiału. Wcześniej pochłaniałam jogurt naturalny z owocami codziennie, twaróg z warzywami też często. Ale nie myslalam ze to nie jest wskazane.
No mi tak poleciła dietetyczka.
W zasadzie również poleciła mi tak hematologa z uwagi na utrudnienia z przyswajaniem żelaza - no ale to już jakiś mój konkretny problem.
Diety przeciwzapalne tez zalecają ograniczenie - zwłaszcza tego krowiego.

reklama
A reszta podium...? ;-)
Tu w zaleznosci od nastroju albo św Józef za jego cierpliwość, wytrzymałość, dobroć i w ogole to jest mi go trochę żal, bo musiał szybko dorosnąć do dość niezwykłej roli albo właśnie święty Paweł - bo lubię i podziwam jego silny charakter: czujecie mordować i prześladować a potem jak nigdy nic po prostu zostać kumplem? Ile go musiało kosztować żeby pójść do Apostołów po tym wszystkim i powiedzieć: „wiecie co, spotkałem waszego szefa. Tak, tego za popieranie którego ukamieniowalem Szczepana. Powiedział, ze chce mnie zaangażować i ja się zgodziłem. Co robimy z tym fantem?” . No, albo na odwrót z kolejnością :)

a ja właśnie ścinam bo boję się surowych jaj. Wiem ze tak nie powinno się robić No ale wolę mieć pewność. Ja carbonare robiłam 2 razy. I na razie na jakiś czas na starczy. No i jestem po niej zawsze chora tzn. jest mi mega ciężko, pić mi się chce i ogólnie dziwnie sie czuje. Więc jak ja juz zjem to tego dnia nic nie robię bo nie mam siły.
Mam to samo z tymi jajkami. Że ciepły makaron to dla mnie za mala gwarancja, ze jajko nie jest surowe :p

„Dieta bezmleczna wskazana jest, ponieważ kazeina zawarta w mleku
pogarsza sprawność działania receptorów folianów, które przy polimorfizmie genu
MTHFR i tak są osłabione. Niedobory folianów skutkują bardzo poważnymi
zaburzeniami w skali zarówno całej metylacji, jak i organizmu. Wówczas
Homocysteina nie może zostać przekonwertowana z powrotem do postaci
metioniny, co znacznie podwyższa ryzyko chorób sercowo-naczyniowych: zatorów,
zawałów, podwyższonych poziomów cholesterolu – miażdżycy, zawału. Nie jest
również tak efektywnie produkowane SAMe, które jest ważne w procesach
powstawania neuroprzekaźników – z czym wiążą się później ich niewłaściwe
poziomy, możliwość chorób psychicznych o podłożu neurologicznym, zaburzeń snu
oraz nastroju i emocji. Spożycie mleka podwyższa prawdopodobieństwo
wystąpienia u dziecka
matki z polimorfizmem MTHFR wad cewy nerwowej.”

Ja to dostałam od dietetyczki
A tego nie załatwia po prostu metylowany kwas foliowy?

Jeszcze Wam coś opowiem o mojej pracy - bo ja w tej robocie jestem trochę gwiazda - co jest super bo to się wzięło z tego, że byłam zajebista. I miałam w miedzy czasie 3 próby przekupienia mnie do innych działów, udało mi się brać udział w super projektach, poznać świetnych ludzi. Wszytsko się zepsuło jak nam zmienili dyrekcje rok temu - a u mnie zaczęły się akcje z choroba mamy i z ciążami i tez trochę olałam prace.

W każdym razie dzisiaj plotki zaczęły się rozchodzić jak ciepłe bułki i już dyrektorka z innego działu chce się ze mną skontaktować skoro jestem do wzięcia 😀
To jest suuuuper miłe ;)

Załączniki

• F51CC967-969D-4389-B1D6-17B11DF3CA8E.jpeg
    F51CC967-969D-4389-B1D6-17B11DF3CA8E.jpeg
    29,7 KB · Wyświetleń: 112
reklama
A mam pytanie - bo wiem, że części z Was było przykro z powodu dnia mamy. A jak macie z dniem ojca? A jak Wasi partnerzy?

Mnie osobiście nie ruszał za bardzo ani dzień mamy (znaczy mnie ruszał z powodow mojej mamy a nie tego ze ja nie jestem mama) ani dzień ojca. Myśle, że mój Stary tez ma luz.

Do góry