reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Nie mam pojęcia. Mam 29 lat więc teoretycznie mam jeszcze trochę czasu, ale nie rozpatruję tego w kategorii ,,do którego roku życia planuję zajść w ciążę'', tylko ,,jak długo dam radę się starać'', bo cóż- bardzo mnie męczy, frustruje i boli walka z wiatrakami. Wychodzę z założenia, że jeśli marzenie przynosi tylko ból, to może lepiej je zmienić.

Ja też straciłam pracę kiedy trwały już moje starania (w styczniu). Pracuję teraz jako freelancer ale szukam czegoś lepszego i mam te samo podejście i obawy co ty. Gdyby trafiła się zawodowa szansa, chciałabym jej nie stracić.

Ogólnie wstałam dziś w podłym nastroju i z totalnym niezadowoleniem ze swojego życia, także może mnie tu dziś nie być: pójdę być smutna i wkurwiona gdzie indziej
bądź smutna z nami. Utulimy i taką ❤️ ❤️ ❤️

reklama
Mówiąc o nienaruszonej cipusi masz na myśli brak blizn po pęknięciu/ nacinaniu czy coś jeszcze? W tym temacie jestem totalnie niedoedukowana, bo wydawało mi się że poród przy cc nie rozciąga cipki, a jednocześnie słyszałam opinie że tak samo rozciąga, a ponieważ nie wydzielały się hormony podczas porodu to dłużej się obkurcza. No to jak w końcu jest? CC= ciasna cipka czy nie?
Byłam nacinana i szyta. Teraz to nawet nie pamiętam po jakiej str i jak się przyjrze w lusterku to znajdę jasną kreskę. Ok roku było czuć zgrubienie w miejscu blizny a później już nie. Mój twierdził, że nie czuł luzu po sn, a rzekłby że nawet tyci ciaśniej jest. Po CC mówi, że nie ma różnicy do stanu sprzed zabiegu. W sumie na przestrzeni lat sama też nie widzę różnicy, czuje go tak samo jak kiedyś. Nie mam tam szerokiej studni 🤣 Czuje ze wszystkich stron jak go obejmuje 😝

wtf? Sorry, ale nie jestem w stanie ogarnąć tego moim umysłem… Jak można zapomnieć? Ja wysiadając z auta, wstając z ławki wychodząc z autobusu 5 razy się jeszcze oglądam czy czegoś nie zostawiłam (mimo, że nic nie mam), a wysiadając z auta patrzę jeszcze przez tylnie szyby, czy czegoś nie mam na siedzeniach 😳
podobno w tym samochodzie były przyciemniane szyby, więc nie było nawet szans, zeby to dziecko jakiś przechodzień zobaczył...

To jednak kluczowe chyba poznać fajnego faceta w odpowiednim momencie...
Kiedy skończyłam 25 lat lekarz zapytał, jak tam plany na macierzyństwo. A tu Sahara wokoło w kwestii facetów... No ale cóż, biologicznie najlepiej - tylko że samej nie najłatwiej...
W ogóle miałam taki moment, że kiedy ktoś tam pojawił się na horyzoncie (miałam jakoś 24-28 lat) to W OGÓLE nie było absolutnie żadnej możliwości, żeby oni byli gotowi na dziecko. Jak nam prezerwatywa pękła, to jeden już gotów był umawiać zabieg jak najszybciej... "Bo przecież nie jesteśmy gotowi, prawda?". Potem przez parę lat byłam sama, przekroczyłam trzydziestkę, i nagle większość facetów w moim wieku zdążyła zrobić mnóstwo dzieci, rozstać się lub rozejść. I wszyscy startowali do mnie z argumentem: "W TYM WIEKU chcesz poznać faceta bez dziecka???". Ale... przecież.. jeszcze 2 lata temu... ;-)
Coś w tym jest. Mojego poznałam mając 14 lat i ponownie przypadkiem spotkaliśmy się na 18 (jak się później okazało wspólnej znajomej) Od tego czasu jesteśmy razem, czyli 18 lat. Takie jakby przeznaczenie skoro po 4 latach przypadkiem znów się spotkaliśmy i wtedy zaiskrzyło między nami. Jest 5 lat starszy a zawsze wolałam starszych chłopaków. Pierwsza ciąża 25 lat a druga 33. Mimo upływu lat jest nam razem cudownie i w łóżku i po prostu w szarej codzienności.

wtf? Sorry, ale nie jestem w stanie ogarnąć tego moim umysłem… Jak można zapomnieć? Ja wysiadając z auta, wstając z ławki wychodząc z autobusu 5 razy się jeszcze oglądam czy czegoś nie zostawiłam (mimo, że nic nie mam), a wysiadając z auta patrzę jeszcze przez tylnie szyby, czy czegoś nie mam na siedzeniach 😳
To samo robie sprawdzam wszystko nie wiedziec po co... ale historia straszna 😥 wspolczuje calej rodzinie

podobno w tym samochodzie były przyciemniane szyby, więc nie było nawet szans, zeby to dziecko jakiś przechodzień zobaczył...
i co ona zawiozła młodsze dziecko i pojechała do pracy zapominając o tym drugim i potem z jadąc z pracy po niego do żłobka tez nie zauważyła, ze umiera z tylu?! NIE ROZUMIEM

4C96240C-BC16-4CA5-9CF0-9E8FE158EB7B.jpeg

reklama
i co ona zawiozła młodsze dziecko i pojechała do pracy zapominając o tym drugim i potem z jadąc z pracy po niego do żłobka tez nie zauważyła, ze umiera z tylu?! NIE ROZUMIEM
no właśnie ja też nie do końca rozumiem jak się stało. Może miała żłobek przy pracy, zostawiłą dziecko w aucie pod pracą i potem poszła prosto do żłobka?

Do góry