Sandi
Fanka BB :)
moja tez ma czerwone kolankaraczkuje bardzo slimazarnie i powoliNatalcia ma teraz czerwone kolanka od raczkowania
![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
moja tez ma czerwone kolankaraczkuje bardzo slimazarnie i powoliNatalcia ma teraz czerwone kolanka od raczkowania
![]()
ja sie mowilam do meza ze tristan to jakos dziwinie na prostych lapkach kombinuje raczkowac. cos tam mu wyjdzie ale to tylko uniesc cialko i opada na ziemie . nie potrafi sie tak przesowac on razcej pelza po calym pokoju a zakrecic sie wokol wlasniej osi potrafi z predkoscia swiatkaA to się nie nazywa pełzanie? Bo raczkowanie jest na wyprostowanych rękach. A właśnie nie wiem jak wygląda to pełzanie...
Mój synek ostatnio wali się zabawkami po nogach. Wasze dzieci też tak robią?
A to się nie nazywa pełzanie? Bo raczkowanie jest na wyprostowanych rękach. A właśnie nie wiem jak wygląda to pełzanie...
To wygląda tak, jakby mu się ta zabawka przyczepiła do rączki i jakby chciał się od niej uwolnić. Raczej nie jest świadomy tego, że sobie robi krzywdę ;-).moze sprawdza swoja wytrzymalosc na bol![]()
no to gratulacje miloku. Masz w domu śpiewaka operowegonie
moze sprawdza swoja wytrzymalosc na bol
glowa mi peka a ten malopiszon piszczy az mi zaraz w domu szyby pujda
matko chyba mu skarpete do buzi wsadze juz mi lepetyne rozsadza:sick::sick:
u nas to samo. ostatnio chciałam położyć ją w wózku a ona złapała sie łapkami i sobie siedziała aż w końcu puściła i ku jej zdziwieniu osunęła sie do pozycji leżącej, jak mały pijaczekKarol siada sam z pozycji półleżącej (np. w leżaczku), ale nie potrafi się utrzymać w pozycji siedzącej i leci na nos, albo na bok.
Piotruś tak robiMój synek ostatnio wali się zabawkami po nogach. Wasze dzieci też tak robią?
Piotrek też :-) Już coraz stabilniej siedzi, ale jeszcze się giba na boki czasemKarol siada sam z pozycji półleżącej (np. w leżaczku), ale nie potrafi się utrzymać w pozycji siedzącej i leci na nos, albo na bok.