Madzia Lena12345678
Zaangażowana w BB
Hej dziewczynki
Powiedzcie jakie miałyście FHR zarodka w 6 tygodniu , na pierwszej wizycie , która uwidoczniła serduszko ? 
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
97 , 6+1 tydzień ciążyA jaki masz ? Jeśli mieści się, że tak powiem w normie to super![]()
Ja miałam pierwszą wizytę w uwidocznionym serduszkiem przy wcześniejszej wizycie 4+4 nie było nic ani pęcherzyka , a teraz 6+1 już zarodek pęcherzyki są i FHR 97 . I troszkę się martwię czy nie za mało . Lekarz mówi że jest dobrze ale jak to ja coś naszperam się naczytam.Nie wiem lekarzem nie jestem nie znam się. Nie pamiętam jakie FHR miałam przy pierwszym dziecku, przy drugim FHR w 6+3 czyli se facto 7 tydzień już miałam FHR 134 . Teraz w 8 tygodniu to nie ma co porównywać nawet.
Edit ale napiszę 7+2 (czyli wspomniany 8 tydzień ciąży FHR 164.
I w późniejszych tygodniach przyspieszyło? Ja teraz idę na wizytę za 3 tygodnie . W sumie dobrze że za 3 bo minę najgorszy czas 8 tygodnia. A dwie ciąże straciłam w 8 , więc jak w 9 będzie wszystko dobrze to będę spokojniejszaNie pamiętam dokładnie, ale na pewno było poniżej 100 (92? 95?). Miałam wtedy wrażenie, że lekarka trochę kręciła nosem na to FHR, ale stwierdziła, że serce dopiero rozkręca swoją akcję.
19 grudnia jeszcze nie było nic widać oprócz pogrubionego endometrium ani pęcherzyka ani nic a 30 już zarodek pęcherzyki ciążowy i żółtkowy i FHR 97 a CRL zarodka 4,1 mm więc myślę że to też jest dopiero początek pracy serduszkaNie pamiętam dokładnie, ale na pewno było poniżej 100 (92? 95?). Miałam wtedy wrażenie, że lekarka trochę kręciła nosem na to FHR, ale stwierdziła, że serce dopiero rozkręca swoją akcję.