reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Formalności po narodzinach dziecka

reklama
dziewczyny które urodziły po 15,08 i pózniej - 2 dodatkowe tyg należą sie takze jezeli umowa sie skonczyła i płaci wam ZUS - trzeba w zusie złożyć podanie - z tego co pamietam to do Chogaty np sie tyczy....ja juz złożyłam, bede prawie 500zł do przodu a jak ktoś miał wiekszy dochód to i wiecej...

O właśnie o takie coś mi chodziło :-)
Mam ochotę to wydrukować i złożyć razem w podaniem o urlop za 2010 :tak: ale mam nadzieje że księgowa jest na tyle rozgarnięta że wie że tak jest ;-)
Mój szef to się wkur... na bank że kolejny miesiąc będzie musiał płacić mi :-p:-p

Moja księgowa udaje wielką panią, ale co przychodze z jakąś nowinką to mówi, że znowu głupot się naczytałam. Wtedy musze jej konkretami rzucać (np. wydruki z neta)

Ja jeszcze zadnego odezwu z pracy nie mialam,ciekawe, pewnie moj szefo tez sie wkurzy,u nas mala firma(4 osoby zatrudnione sa)i nawet kadrowej,ani ksiegowej nie mamy,szefo w biurze rachunkowym sie rozlicza,no a na nowinkach tez sie nie zna i o wszystko najpierw jezdzi i sie pyta.....:baffled:

mi podano artykuł z kodeksu pracy, na podstawie którego mi udzielono tego urlopu, także jest napisane czarne na białym :tak::-)
jeszcze muszę się dowiedzieć o ten urlop za 2010

dziś dzwoniłam do pracy podpytać się m.in. o urlop wypoczynkowy za 2010 i tak jak pisałam, jeśli wybieram się np. od marca na wychowawczy, to urlop należy mi się tylko za styczeń i luty, a nie za cały 2010r.

reklama
Do góry