reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Formalności po narodzinach dziecka

reklama
dziwne, czyli tak jak pisałam idę na wychowawczy np. od marca do grudnia i należy mi się urlop za cały rok, a nie tylko za styczeń i luty?
To mniej więcej tak, jakbyś wykorzystała cały urlop za dany rok, a od np. września była na bezrobotnym. Też nie przepracowałaś całego roku, a urlop wykorzystałaś za cały rok.

to trochę dziwne, że dadzą urlop za cały rok, coś nie chce mi się w to wierzyć, bo niby z jakiej racji? tym bardziej, że okres urlopu wychowawczego, to okres nieskładkowy...
ale się oczywiście podpytam kadrowej

to trochę dziwne, że dadzą urlop za cały rok, coś nie chce mi się w to wierzyć, bo niby z jakiej racji? tym bardziej, że okres urlopu wychowawczego, to okres nieskładkowy...
ale się oczywiście podpytam kadrowej
Jak sie dowiesz to daj znać :tak:

A mogłaby któraś dać jakis paragraf mówiący o tym że można od razu na początku nowego roku wziąc w całości przysługujący urlop wypoczynkowy??
Chciałabym się w razie czegos móc powołać bo czuję że mój szef będzie kombinował żeby mnie nie puścic na ten urlop :crazy::sorry:

Dziewczyny znalazłam niezly artykuł który wyjaśnia, dlaczego możemy skorzystać od razu z urlopu za 2009 oraz 2010- omija Nas zasada proporcjonalności przy naliczaniu : Urlopy pracownicze: Urlop wypoczynkowy po urlopie macierzyńskim, zazwyczaj prywatni przedsiębiorcy kiepsko znają Kodeks Pracy stąd różne zdania, ale na 100% możemy wykorzystać ten urlop pd razu po macierzynskim.;-)A tak poza tym To WszystkieGO Najlepszego z Okazji Świąt:-):-):-)

O właśnie o takie coś mi chodziło :-)
Mam ochotę to wydrukować i złożyć razem w podaniem o urlop za 2010 :tak: ale mam nadzieje że księgowa jest na tyle rozgarnięta że wie że tak jest ;-)
Mój szef to się wkur... na bank że kolejny miesiąc będzie musiał płacić mi :-p:-p

reklama
A mi właśnie obcieli bonus świąteczny o połowę tłumacząc się że nie sa zobowiązani wogóle płacić i że powinnam się cieszyć że wogóle dostałam. Na każdym kroku oszukują!

Do góry