reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Galeria sierpniówek

Dziewczyny - bardzo, bardzo Wam dziękuje za miłe słowa i komplementy! Kochane jesteście.
Mi sie wydaje, ze juz ten brzuch jest bardzo duży, ja w kazdym razie czuje sie juz duża i nie za dobrze wyglądająca.
Myśle, ze jak kolejne wstawie za jakich czas to juz bedzie iście blizniaczy :)

A! I powinnam sie przyznać, ze całe życie słyszę, ze bardzo ładnie wychodzę na zdjęciach (czyli z polskiego na nasze - lepiej niz w rzeczywistości ;)).
Widac z brzuchem tez tak mam ;) Bo ja jak patrzę na siebie w lustrze to raczej bym siebie tak nie komplementowala.

Co do biustu to ja bardzo, bardzo chce taki jak teraz mam, a moze nawet taki jak w pierwszych tygodniach laktacji ;)
Ale niestety wiem, ze po karmieniu to wroci do swoich rozmiarów czyli C, bez szału zupełnie.
Byle chociaż nie opadł za bardzo :)

reklama
Madison - w moim prywatnym rankingu to własnie Twoj brzuch jest na pierwszym miejscu. Zaryzykowałbym stwierdzenie, ze takiego to nawet w żadnej reklamie nie widziałam :) ale wszystkie sa fajne. Zadziwia mnie tylko jak te brzuchy mogą sie różnic. Nie widziałam tu dwóch takich samych :)

ja kiedys chcialam sobie zmniejszyc piersi. Wszyscy mowili, ze po ciazy moga sie zmiejszyc :cool2: mam nadzieje ;-) cale zycie na to czekam, a sie zachlastam jak sie nie zmniejsza:no:

Ja też wyglądam jak młoda, dorodna orka :-) Tak więc spoko, jest nas tu pół na pół :-)

Sylwia - przy tych wymiarach to 34H może być trochę za duże, jak na wyrost chcesz to celowałabym najpierw w G bądź GG, polska rozmiarówka jest niekiedy kosmiczna a 75 I wcale takie duże nie jest :-) Kuknij sobie na staniki Ewy Michalak, tzw. Effuniaki, cały czas się będę upierać, że to najlepsze staniki polskie :-) Tylko ona trochę inną rozmiarówkę to sobie sprawdź najpierw, zresztą w razie wątpliwości można do nich pisać, dzwonić, a jak któraś z Łodzi to i iść.

Co do rozmiarów to się nie ma co załamywać, ja zawsze miałam duży biust, przed rzuceniem fajek, zanim przytyłam 20 kg miałam całkiem fajną figurę i stanik 32FF-G, jak zaszłam w ciąże to mi piersi zaczęły tak rosnąć jakby całkiem "pogupły" i teraz najlepiej mi w 40GG-H, aż się boję pomyśleć co będzie jak mi się laktacja zacznie :-)

NIE DAJCIE SOBIE WCISKAC STANIKOW NA OKO, bo D to taaaaaaaakie duze a wiekszych literek nie ma :-)

Sierpniowa - piękne biustonosze nie kończą się ani na C ani na D. Jak pisałam wyżej zawsze miałam duże piersi i dwie szuflady pięknej i seksownej bielizny bo innej nie uznaję :-) Koronki, kolorki i inne cuda na kiju. Tylko problem polega na tym, że te cudeńka trochę kosztują i najpierw trzeba przełamać barierę wysupłania 160-250 za stanik :-)

EwaES - a z jakiego miasta jesteś? Może powinnaś iść to sklepu z prawdziwego zdarzenia, z dobrą rozmiarówką, tam dopasują Ci odpowiedni stanik, nie każdy model pasuje każdemu :-) Jeżeli stanik wpija się w ramiona to może potrzebujesz po prostu szerszych ramiączek lub masz stanik za wąski w obwodzie?

Sylwia88 - producenci już wiedzą, nie wszyscy ale sporo :-) W zależności od tego jak duży lub bardzo duży masz biust to możesz popatrzyć na biustonosze brytyjskie a jak średni w przeskokach do dużego to jest szansa, że wejdziesz w coś polskiego, oczywiście po raz kolejny reklamuję Ewę Michalak, która ubierze każdy biust, a jak nie ma rozmiaru odpowiedniego to za dwie dychy (coś koło tego) uszyje na miarę :-) Jak dobierzesz dobry rozmiar, to piersi będą miały dobre podtrzymanie i co za tym idzie nie rozciągną Ci się przesadnie więzadła i cyc za przeproszeniem nie obwiśnie :-)

Faisca - ja sobie kupię karmik jeden czy dwa Effuniaka (co za zaskoczenie, prawda? :) Wiem, że dobre są karmniki HotMilk i Panache :-)

Ewaelinka - gdyby to tylko było możliwe to bym Ci z przyjemnością odstąpiła nawet połowę z mojego, i tak byłby duży :-) Ja się najlepiej jednak czułam mając tą setkę w biuście, teraz tak jak Faisca uważam, że to się już nieprzyzwoite robi, no ale mój się cieszy... ehh te chłopy... :-)

Gosiu - Dziękuję za słowa uznania :-) jako mniej cycata masz jeszcze większe możliwości, bo jest o wiele większy wybór w tzw. mniejszych rozmiarach, no i możesz sobie pozwolić na bardziej fikuśne modele :-)

atana -podajsloncepare stron gdzie mozna kupic ladne duze staniki.

Ja mam 90e/f i bardzo malo mam ladnyc stanikow, Jak ide do sklepu i sie pytam czy maja duze rozmiary to pokazuja mi babcine biustonosze :-(ehhh czasem cos kupowalam na bonprix.
I prawda wszystko drogie

Ewa Michalak "Effuniaki" - Ewa-Michalak.pl

Tutaj można sobie poczytać i pooglądać Stanikomania i na tym blogu jest lista dobrych sklepow, zarówno stacjonarnych jak i internetowych :-)

Z brytyjskich sklepów mogę polecić brastop.com i figleaves.com

Na Allegro można dopaść fajne staniki w okazyjnych cenach :-)

Gdybyś miała problem ze znalezieniem tej listy to pisz :-)

Na początek patrz po markach: Effuniak, Freya, Panache, Masquerade, Fauve, Elomi, Bravissimo, Curvy Kate :-)

Ostatnia edycja:
Alez Wy macie te biusty.... No pozazdrościć.
Ja to sobie porobilam fotki w trakcie nawalu pokarmu, takie miałam kule, ze nie wierzyłam w to co widzę ;)

Faisca - bardzo, bardzo Ci dziękuje :) To na prawdę przemily komplement.
Zastanawiam sie za ile będziemy sie mogły śmiać z mojego brzuchola, bo chyba musi przyjść taki moment, ze on sie zrobi giga ;)

reklama
Na necie często są fajne staniczki, no i ceny przystępne ale to nie dla mnie :-( Nie macie tak, że co fason to rozmiar też inny? No i wiadomo, szycie też różne i czasem 70 70 nie równa. Zaś gdy bierze się mniejszy to automatycznie miska musi być rozmiar większa i odwrotnie. Ale bez macania nie stwierdze jak mocno się to rozciąga etc. Osobiście kupowanie staników to dla mnie udręka :-(

Do góry