reklama

gdzie nas kopią nasze maluchy:)

Mnie Mela często kopie na dole brzucha,ale w innych miejscach też, czasami nawet bardzo wysoko-miałam jeden taki dzień, że kopała tylko na dole i też trochę sie przestraszyłam,ale następnego dnia już kopała w różnych miejscach-a w ogóle z dnia na dzień więcej i mocniej kopie-dziś "skopała" mi całą lewą stronę od dołu do góry-śmiesznie jest obserwować jak "coś" mi nagle wychodzi z boku brzucha:)
skorupka to też moja pierwsza ciąża i też sie wszystkim bez przerwy denerwuję,ale jeśli lekarz mówi, że wszystko jest dobrze to raczej tak jest,a jak masz się niepotrzebnie denerwować to idź jeszcze do innego- jak nie masz całkowitego zaufania do swojego lekarza to nawet na tym etapie ciąży może warto zastanowić się nad zmianą lekarza.

reklama
Moja tez kopie roznie. Czasem na srodku brzuszka, czasem po bokach, trudno odgadnac, jak sie ulozy ;)
Dzisiaj bylam u lekarza, powiedziala, ze Mala jest lekko glowka w dol, ale na tym etapie ciazy (prawie 28 tydz) to jeszcze 100 razy moze sie przekrecic i tak do 36 tygodnia bedzie sobie zmieniala polozenie. Na pocieszenie powiedziala, ze kolo 95% ulozy sie prawidlowo. Oby! ;)

Mój mały kopie wszędzie i na dole, i po środku, i na górze, czasem to mam wrażenie, że siedzi mi tam jakaś ośmiornica czy coś :-D

hehe, ja też mam ostatnio takie wrażenie, mimo, że kopaniem to już raczej tego nazwać nie można tylko przeciąganiem raczej, ale czasem Mały gdzieś koło kości biodrowej się odepchnie, pod żebro coś zasadzi, z drugiej strony coś mi się w brzuchu ruszy i to wszystko naraz, mam wrażenie, że mi brzuch pęknie taki obolały momentami i w ogóle cudowne uczucie :-)

reklama
no to ja jeszcze może nie tak aż blisko porodu (chociaż kto wie widząc co się tu dzieje ;), ale się śmieję, że się mały urodzi już po kursie salsy, fajnie ma, mama nie umie, a on już potrafi :-)

skorupka ruchy to mi ginka kazała sprawdzać w ten sposób, że po posiłku położyć się na boku i w ciągu pół godziny mają być cztery ruchy, tyle, że każde się liczą, nawet takie drobne, bo w końcu miejsca to już tam coraz mniej...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry