reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gdzie śpią wasze 1.5 dzieci

hej:) u mnie dzieci 3latka i roczek, oboje śpią z nami w sypialni. Mamy duże łóżko, z jednej strony przysunęliśmy do szafy a z jednej mamy barierkę. Na pierwszą fazę snu synka kładę do łóżeczka żeby nie obudził siostry. Biorę go do nas dopiero jak kładziemy się z mężem też spać. Przy nim nie miałam problemu czujki na szczęście. Z córeczka miałam tak, że jak za dnia leżałam z nią to spała dłużej a jak nie to się budziła ale samo nam to minęło bo dopóki nie przeczytałam Twojej wypowiedzi to już o tym nie pamiętałam. Więc chyba pozostaje przeczekać:)
Gratuluję wypracowanego systemu👏💪 i tak jak piszesz - muszę przeczekać 🤷🙈

reklama
Dzieci od początku spały w swoich łóżeczkach wspólnie z nami do roku a później już same w pokoju a ja tylko przychodziłam na karmienie jeśli przebudziły się i była taka potrzeba. Karmiłam piersią, nie sprawdził mi się system spania z dzieckiem i karmienie na śpioch nie umiałam tak. Mając czujny sen słyszałam jak dziecko się obudziło i szłam je nakarmić.

Po tym wątku widać, że ile dzieci tyle przypadków 🤷
Dokładnie każdy ma inny system i inne dziecko. Syn od 3 mies. nie budził się prawie na nocne karmienie. Zjadł o 24 i spał do 6-7 rano. Córka częściej budziła się tak co 2,5-3 h w nocy na karmienie.
Po prostu byłam przyzwyczajona i często sama budziłam się a dopiero ona 😝
Teraz mając 4,5 roku czasem maszeruje w środku nocy do nas albo któreś z nas idzie do niej do pokoju jak nas zawoła. A syn dalej ma sen, że wynieść go możesz i nie poczuje 🤣

Dokładnie każdy ma inny system i inne dziecko. Syn od 3 mies. nie budził się prawie na nocne karmienie. Zjadł o 24 i spał do 6-7 rano. Córka częściej budziła się tak co 2,5-3 h w nocy na karmienie.
To mój syn też raczej tak 4h max, więc aktualnie w nocy 2 karmienia + czasem jak się wybudzi bo np. coś mu się śni to sobie podje. Kiedy u córeczki zmniejszyła się ilość karmień w nocy?
Po prostu byłam przyzwyczajona i często sama budziłam się a dopiero ona 😝
Teraz mając 4,5 roku czasem maszeruje w środku nocy do nas albo któreś z nas idzie do niej do pokoju jak nas zawoła. A syn dalej ma sen, że wynieść go możesz i nie poczuje 🤣
I zobacz rodzeństwo a zupełnie inaczej😁 nie ma nudy😉

To mój syn też raczej tak 4h max, więc aktualnie w nocy 2 karmienia + czasem jak się wybudzi bo np. coś mu się śni to sobie podje. Kiedy u córeczki zmniejszyła się ilość karmień w nocy?

I zobacz rodzeństwo a zupełnie inaczej😁 nie ma nudy😉
U niej było różnie. Jak wróciłam do pracy gdy miała 14 mies. wręcz momentami były noce gdzie pobudka była co 1-2 h a ja ledwo patrząc na oczy szłam do pracy. Miała 2 latka jak odstawiłam ją całkowicie od piersi, bo głównie były to te nocne pobudki na nie. Od tego momentu uspokoiło się spanie. Do dziś czasami przebudzi się napić wody lub idzie do nas albo my do niej. Bidon ma zawsze przy sobie w łóżku.

Do góry