reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

aneteczka wspolczuje bolu glowy i zdrowia zycze:-) a my dzisiaj na obiad sajgonki wciagnelismy
ale powiem szczerze ze takie sobie

reklama
Larvunia ja wiem, ze nie masz ale, i mi Marcel nie przeszkadza, są gorsi. On się mnie trochę boi w przedszkolu, bo ja mam groźną minę, bo by mi na łeb weszli wszyscy.
dzisiaj się wkurzylam, bo starszaki mieli, i ja ich prosze, zeby kto skonczyl usiadł, bo mialam farby porozstawiane, wode i oczywiscie jeden ciul mi wylał farbe na dywan. plama jest jak nie wiem. jutro musze vanish wziac do przedszkola i bede szorowac!

Ale ty sie nie przejmuj Fruciem. oczywiscie są chłopcy, co duzo umieją, bo bardzo szybko chwytają, ale dla większości to jest atrakcja, ze wychodzą z sali, od swojej pani, i mają luzy. dziewczynki więcej potrafią. jak chcesz, to ja ci mogę mowic w kazdym tygodniu co na zajeciach bylo, a ty bedziesz go ciągnąć za język ;)

a ja wrocialm ze spaceru, chodzilam od 15 i nogi mam poprostu w dupie :-D

Mały śpi, to mogę coś napisać:-)
Ciągnie mnie strasznie po tym cesarskim, ledwo się na łóżku ruszam. Niby już chodzę, ale łzy mi się leją, masakra. A wstawać trzeba, do małego czy wc. I sutki mnie bolą okropnie, Gabi gryzie je strasznie mocno, skąd on ma tyle siły?
Za to psychicznie jestem przeszczęśliwa :-) Ta bliskość i totalnie czyste uczucie, jej, to jest cudne :-) Mogłabym tego okruszka tulić cały czas, ale boję się, że zasnę i mi z łóżka spadnie. Ale jest mi dobrze, cały ból jest mało istotny jak nagrodą jest taki cudek :-)

yolanta- bidulko :* a co do sutkow to moze mlody za plytko chwyta ja mam takie dupowate sutki ze mi ani 1 ani 2 nie moglo sie zassac i mi cale pobgryzali;/ polecam nakladki na sutkia jak popekaja to masc bepanthen szybciutko goi
a co do cesarki nie pomoge niestesty
Ale malutki Gabrys bombowy jest i sliczny kudłatek;]

Yolanta- bardzo szybko po cc Cię wypyścili, jak ja leżałam to standardowo 3 dni kobiety które miały cc siedziały, a mnie zeszło do tygodnia.Fajnie mieć koło siebie takiego małego skarba na którego się 9 miesięcy czekało, pamiętam jak sama godzinami się w młodego wpatrywałam i nie mogłam uwieżyć że on jest nasz.

U mnie młody szaleje, właśnie skończyłam sprzątać łazienkę, odkręcił wodę, chwycił prysznic, który mu upadł i podłoge zalał zanim dobiegłam. Teraz siedzi za karę w swoim pokoju.

Jakby było trochę wcześniej to na dwór z nim wyszłaym, bo słoneczko u nas ładne świeci, ale on po 20 spać już idzie.

Hejka

Ja już dzisiaj lepiej, młody szaleje, byłam na mieście to troche na placu zabaw się pobawił... Jutro do pracy :-)

MYCHA sorki że pytam, ale ty nie pracujesz i kredyt dostaliście?

LARVUNIU po pierwsze nie martw się Fruciem... Mi młody polskich piosenek żadnych śpiewac nie chce, twierdzi że tylko się tam bawią... Słyszałam wypowiedzi psyhologa na ten temat, że nie należy dziecka wypytywac, bo to tak naprawde nie dośc że wzmaga niechęc do opowiadania czego się nauczył to jeszcze zniechęca do nauki... Więc ja młodego już nie męcze i.... zaczął opowiadac wierszyki i śpiewac piosenki i mówic co się w przedszkolu dzieje... Co do butelek, też bym wymieniła... Ogólnie butelki powinno się wymieniac co jakiś czas, a te już jednak troche stoją... Plastik nadpęka i tam już się gnieżdżą bakterie, i wypażanie nie zawsze daje efekt... Ja butle po młodym wszystkie wyrzuciłam, bo nie użyłabym ich przy drugim dziecku...

YOLA eh... trzepie mnie jak słysze o doktorze Sroce... eh... Synusia masz prześlicznego... I to jest fakt, że ta miłośc jest nieporównymalna do żadnej innej... Oby rana szybko dała spokój i obyście szybko zgrali się w cycowaniu

Witam

Yolanta
- gratuluje, fajnie że już po i synek taki słodki.

Mycha
- no pochwal się jakoś bardziej, jakie mieszkanko, ile metrów, no cos napsiz......:-p

Ja z roboty wróciłam , zakatarzona jestem, łeb mnie napitala.Zjedliśmy obiad, tzn ja bo Młody wolał kanapkę:dry:Miałam z nim na podwórko wyjść, ale nie mam siły.Sory , że zanudzam.

larvunia - ale chyba jakieś piosenki przynosi z przedszkola, dzieci w sumie ich najszybciej się uczą. Mój właśnie najczęściej coś śpiewa, potem ja jakąś frazę wyszukuje w necie i sobie razem śpiewamy:-)

No 3 pokojowe, kuchnia, łazienka, duży korytarz, strych (do adaptacji, może za jakiś czas pomału pokoik tam zrobimy), oczywiście piwnica, dużo budynków gospodarczych, ogródeczek ach już się nie mogę doczekać jak wyremontujemy .... Niecałe 70m będzie miało ...

Mały śpi, to mogę coś napisać:-)
Ciągnie mnie strasznie po tym cesarskim, ledwo się na łóżku ruszam. Niby już chodzę, ale łzy mi się leją, masakra. A wstawać trzeba, do małego czy wc. I sutki mnie bolą okropnie, Gabi gryzie je strasznie mocno, skąd on ma tyle siły?
Za to psychicznie jestem przeszczęśliwa :-) Ta bliskość i totalnie czyste uczucie, jej, to jest cudne :-) Mogłabym tego okruszka tulić cały czas, ale boję się, że zasnę i mi z łóżka spadnie. Ale jest mi dobrze, cały ból jest mało istotny jak nagrodą jest taki cudek :-)

Yolanta też taki problem miałam i tak jak pisze bodajże Pr też polecam nakładki sylikonowe na sutki i tę maść jak pogryzie i Ci porani sutki, przechodziłam to i wiem jaki to ból ... Trzymajcie się Kochani, synka naprawdę macie uroczego!:tak:

Kasia tak dostaliśmy kredyt, się gra się ma ....

Jestem przeszczęśliwa! :tak:

Ostatnia edycja:
mycha - to fajnie, ze zdecydowaliście się , a to chyba gdzieś na wsi?

Ja już młodeego położyłam spać, ale jeszcze przegląda sobbie książęczkę o zwierzątkach. Jak uśnię muszę trochę poćwiczyć, bo zastałam się.
Jutro M przyjeżdza:-)

reklama
Do góry