reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Gotujące czerwcówki

Tak sobie mysle ze ten deserek bedziemy mogly wkrotce naszym maluszkom robic na mm, zwlaszcza zeby im troche urozmaicic diete jak nie beda chcialy pic mleka :-) super
A ja sie podlacze do pytania gosi + jak zrobilas taka ladna ciemnokakaowa obwodke na gorze? Kakao sie osadzilo czy polewalas czyms z wierzchu?

obwódka sama wyszła, osad z kakao

reklama
Żyrafkowa pianka mniam:)

Składniki:
3 chude serki homogenizowane (po ok.185 g)
4 jaja
1 szklanka mleka
6 łyżeczek żelatyny
4 łyżki cukru pudru (lub jak ktoś woli to więcej- najlepiej spróbować)
troszkę wody do rozpuszczenia zelatyny
ewentualnie aromat lub kakao albo kawę rozpuszczalną.

Sposób przyrządzenia:
Żółtka i cukier ubijamy mikserem na puszystą masę. Dodajemy aromat (ok. 3 kropli), powoli dodajemy serek, dolewamy mleko ciągle ubijając. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, lekko studzimy i dodajemy również do masy nadal ubijając. Na koniec dodajemy ubitą na sztywno piane z białek, mieszamy i wykładamy do pucharków. Wkładamy do lodówki na godzinę.

Smacznego!

pianka.jpg

Ciasteczka owsiane

Składniki:
szklanka płatków owsianych
szklanka mąki (ja dałam pełnoziarnistą)
szklanka otrąb
szklanka rodzynek
łyżeczka proszku do pieczenia
cynamon
1 jajo
szklanka soku jabłkowego
1/4 szklanki oleju
pół szklanki słonecznika łuskanego
dodałam również 2 łyżki miodu- nie jest konieczny

Przygotowanie:
Zmiksować olej, jajo i sok. Dodawać pozostałe składniki, dokłądnie wymieszać (konsystencja dosyć rzadka) Nakładać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni. Najlepiej smakują dobrze wypieczone, są wtedy barchiej chrupkie.

Smacznego!!

ciasteczka owsiane na blog.jpg

ciasteczka na blog 2.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry