reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GROTA SOLNA

Ż

żużaczek

Gość
Witam , zaczęłam z synkiem (siedmiolatkiem - alergikiem) terapię w grocie solnej. Moze macie jakies doswiadczenia, swoje uwagi - jak dziala to na Wasze dzieci?

reklama
Nie mam pojęcia... Szczerze mówiąć nawet o tym nie słyszałam...Tzn obiło mi sie cos tam o uszy, że ma to zdrowotne właściwości, jeśli regularnie sie chodzi, ale nic nie wiem dokładniej.

No właśnie, ja też słyszałam, że to coś dobrego i daje pozytywne efekty, ale nie wiem, jak to wygląda. A mogłabyś opisać, co to dokładnie jest i jak taka terapia wygląda?

pozdrawiam
nikita

Tez jestem ciekawa. Może napisałabys cos więcej ? Troche czasu juz upłynęło, to może wiesz już coś więcej na ten temat ?

Seanse w jaskiniach solnych sa szczególnie polecane Przepisze Wam trochę z ulitki która dostałam w grocie " O skutecznosci leczenia w polaskich jaskiniach solnych decyduje specyfika mikroklimatu cechujacego się czystoscią bakteriologiczną, korzystna wilgotnoscia powietrza i obecnoscia sodu, potasu, wapnia, magnezu, bromu i jodu. Kuracja zmineralizowanym powietrzem wspomaga leczenie nerwic, depresji, schorzeń dermatologicznych, naczyniowo-sercowych i chorób przewodu pokarmowego" ale szczególnie wskazana jest dzieciom z niezytami dróg oddechowych, astmą, zapalaniem oskrzeli i alergikom. Mojemu synkowi bardzo oczyszczaja się tam zatoki, zawsze zabieram ze soba fure chustek do nosa. W srodku jest b. sympatycznie. Calośc jest wyłozona wielkimi bryłami soli, na podłodze (chodzi sie w skarpetkach) jest warstwa grubych kryształków (podgrzanych), po jednej ze scian spływa woda (jak w ciechocinku) , mozna sobie lezec na b. wygodnych lezaczkach i sluchac relaksacyjnej muzyki, dzieci moga się bawić. Seanse powinny byc co 2 dni po 45 min. W Białymstoku jeden kosztuje 10zl dla dziecka i 15zl dla dorosłego

Qrczę, moje dziecię , odpukać, tego nie potrzebuje, ale ja sama bym się na coś takiego wybrała z tymi swoimi bidnymi płuckami, bo mnie ostatnio cosik dusi...
A gdzie są takie groty?

pozdrówka
nikita

W całej Polsce jest sieć tych grot, ale nie wiem w jakich miastach. W Kudowie i w Białymstoku ale gdzie indziej to nie wiem. Najlepiej zadzwonic do informacji o uslugach w swoim miescie, albo popytac w przychodniach.

Grota solna bardzo dobrze wpływa na samopoczucie, polecam osobom zapracowanym, i nerwowym.Kto choruje na niedoczynność tarczycy powinien sie tam koniecznie wybrać.Jeden seans, to tak jak kilka dni nad morzem.Kto czuje sie dobrze nad polskim morzem, a nie ma możliwości wyjazdu - polecam!!!

POZDRAWIAM ;)

Witam!
Jestem z Krakowa.
Temat o grocie solnej jest mi szczególnie bliski.
8 miesięcy temu zaczęłam walczyć z depresją oraz nerwicą lękową.Dolegliwości stały się tak poważne , że prawie przestałam wychodzić z domu, unikałam kontaktu z ludźmi, a najdrobniejsza czynność sprawiała wręcz fizyczny ból. Rano wstawałam z płaczem. W nocy nie mogłam zasnąć. Dostanie się na psychoterapię graniczy z cudem. Nawet najbliżsi mieli mnie dosyć.
Moja 9-cio letnia córka zaciągnęła mnie pewnego dnia do groty solnej na naszym osiedlu.Ma alergię i chciała spróbować.Szybko zaprzyjaźniłam się z właścicielką. Rozmawiała ze mną, dawała mi ziółka Bonifratów:)
Zaczęłam cytać dzieciom w grocie bajki :)
Obecnie przestałam zażywać jakiekolwiek leki na depresję i nerwicę a moja córka nie ma problemów z oddychaniem. Mogę powiedzieć więcej. Znalazłam nową pracę ... W Grocie Solno-Jodowej GALOS w Krakowie :)
Czuję się świetnie.
Chętnie udzielę wszystkim zainteresowanym wszelkich informacji o terapiach w tych niezwykłych miejscach.
Pozdrawiam serdecznie
Berta

reklama
żużaczek pisze:
Witam , zaczęłam z synkiem (siedmiolatkiem - alergikiem) terapię w grocie solnej. Moze macie jakies doswiadczenia, swoje uwagi - jak dziala to na Wasze dzieci?

Na prawde super polecam. Działa jak wczasy nad morzem. Szczególnie dobrze działa zimą.
[ftp][/ftp]

Do góry