Cyprysiowa
MamciaCypiska i Ksawerka
agawar a czy boli cie jak sie napina? Wejdz do wanny lub pod prysznic, do cieplej wody na ok. 20 minut jesli przejda to przejda a jesli to porod to sie nasila i wyreguluja.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
( jeju chyba troszke zazdroszcze im obu że juz zachwilkę się zobaczą
)
wiem że to jest nieuniknione
ale boję sie chyba nie samego bolu tylko jak to sie juz zacznie to czy będę wiedziała że to juz
dodatkowo jetsem sama cały dzień w domku, gdyż moj małżonek pracuje w Warszawie i w domku dopiero jest wieczorkiem, rodzice i teściowie mieszkaja daleko od Łodzi, wiec niepozostaje mi nic innego jak samej się wybrac na porodowke!!!!!

samej urodzić

co do obecności rodzinki przy porodzie to ja całe szczęscie z racji tego iz mieszkaja wszyscy daleko będę sama z mężem (jeśli zdąży dojechać na czas

))) ale juz zapowiedziało moje kochanie, że bierze urlop żeby byc razem jak nastąpi godzina zero
i będzie dzielnie asystował przy narodzinach pierworodnego
;-)
tylko mamy taki malutki problem gdyż nasz Filipek to już taki uparciuszek jest ( wszyscy mówią że po mamusi
) gdyz nadal główką do góry i nie chce sie przekręcić do pozycji startowej
wiec jak nie zrobi nam wygibaska w najbliższym czasie to nici z porodu rodzinnego :-( i jak to lekarz powiedział najwyżej będziemy ciaść

a tego to ja się boję okrutnie

gdyż zaraz sobie wyobrażam ze znieczulenie nie zadziala i bede wszystko czula
wiem ze to jest raczej niemozliwe ale ja juz taka jestem ze potrafie sobie rozne glupie rzeczy wyobrazic

no i to sławne cewnikowanie brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
...ja mam kolejna kiepską noc za sobą. Zaczynam już wątpić, czy uda mi się kiedyś wyspać. Do tego łapią mnie straszne skurcze, od nóg po kark i juz sama nie wiem co mam z tym zrobić.

agawar a czy boli cie jak sie napina? Wejdz do wanny lub pod prysznic, do cieplej wody na ok. 20 minut jesli przejda to przejda a jesli to porod to sie nasila i wyreguluja.

Agawar ja właśnie czytam na forum wątek o pierwszych symptomach porodu. I co mamuśka to miała inne. Owszem niektóre się powtarzają ale nie ma reguły. Jestem na 58 stronie a jest ich 86 i nie wiem czy nie jestem głupsza![]()

przez 3 godzinki nie mogłam usnąć przez te bóle:-
więc teraz omijam takie wątki szerokim łukiem

niestety często się tak zdarza że lekarze nie chcę wypisywać zwolnień po przewidywanym terminie porodusawka moja koleżanka przenosiła ciążę o dwa tygodnie i lekarz nie chciał jej wystawić dalszego zwolnienia bo twierdził że może tylko do dnia przewidzianego porodu...przez to straciła 2 tyg macierzyńskiego.....rozumiem że nie miał takiego prawa??
tylko ja nie wiem czemu
bo nie ma przepisów które zabraniają zwolnień po tej dacie
jest to dziwne postępowanie lekarzy