reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Cześć Dziewczyny :-)

Właśnie skończyłam nadrabiać zaległości i było tego tyle, ze już zapomniałam, co miałam napisać....
Ja też chodzę do ginekologa prywatnie-poleciła mi go znajoma położna. I muszę Wam powiedzieć, ze jest REWELACYJNY. Niestety nie pracuje już w szpitalu, w którym będę rodzić, ale i tak nie zamieniłabym go na żadnego innego. Od początku ciąży wypisywał mi zwolnienia na 30 dni, bo wiedziałm, że nie mogę wrócić do pracy (pracę mam w mieście oddalonym od Łodzi o 120 km...). Z moją ciążą od samego początku było ok-byłam tylko kilka razy przeziębiona. Teraz też się dobrze czuję, więc wizytę mam po trzech tygodniach od ostatniej. Mimo, że chodzę do niego prywatnie, to nie stara się ze mnie zedrzeć kasy... (i za wizytę bierze mniej, niż ci o których pisałyście-no ale może troszkę ze względu na to, że mamy wspólną znajomą :-)) Poza tym jest naprawdę rewelacyjnym człowiekiem-odpoczątku dał mi swój nr telefonu, żeby w razie czego dzwonić. A na wizytach odpowiada na setki moich pytań i jeszcze trochę pożartuje...

Trzymam kciuki za naszą kolejną Mamusię grudniową-mam nadzieję że Oliwka zdecyduje się opuścić brzuszek mamy i już jutro będziemy mieć dobre wieści od Marzycielki.

reklama
No to pozostaje Nam czekać.....ale kciukasów za Nasze kobitki nie puszczam:-)

Misiówka pisząc o badaniu wewnętrznym miałam na myśli to że jednak przynajmniej co którąś wizytę powinno być wykonywane ponieważ czasami coś się dzieje bez objawów....np. ja gdybym nie miała takiego badania w szpitalu to nie wiedziałabym że mam rozwarcie a uważam że to istotne....napewno nie należy to do przyjemności i ja tego też niecierpię ale cóż zrobić....:-)

A mi dziewczyny tak nogi spuchły że nie moge palcami ruszyć.....zaczynam się niepokoić bo jest coraz gorzej....:-(

Ja jutro mam wizyte o 10:00, wiec zobaczymy co tam słychac w mojej szyjce. Teraz juz tak nie leze ;-), skonczył mi sie 36 tyg wiec juz sobie wiecej chodze niz leze, a własciwie cały czas chodze no albo siedze :zawstydzona/y:.

Agacia - to tak jak ja, po ostatniej wizycie dostałam takiego speeda że na tyłku usiedzieć nie mogę. Co oczywiście bardzo irytuje mojego mężusia, która każe mi do piątku leżeć, żeby miec tego swoje strzelca, haha.

Yoka - obserwuj to puchnięcie, żeby nie było jak z Marzycielką! A ciśnienie ok?

śledziłam Was na bierząco i mam nadzieję, ze do jutra za dużo nie napiszecie. Ja już padam i idę się kąpać i do łóżeczka, ale coś czuję że nocka nie będzie przespana, bo jestem jakaś rozdygotana i wkurzona nawet nie wiem na co, zaparzyłam sobie meliskę i spróbuje zasnąć, moze jutro mi się poprawi.

Yoka, tez mogłąbyś iść w ślady Marzycielki i isć już na porodówkę, bo też masz ciągle jakieś niedogodności.
Mam nadzieję, ze u Marzycielki akcja ruszy na dobre i już za chwilkę będzie miała Oliwkę na świecie.

spokojnej i przespanej nocki Mamuśki

czesc dziewczyny;-)niewiem czy mnie jeszcze pamietacie:-(chcialam sie pochwalic, ze nasz Julius juz jest:-)wody mi odeszly 10.11 i o 12.19 w poludnie, przez cc urodzil sie maly:-D:-D:-Dmoje slonce mialo 3500gram i 54cm. zycze wam wszystkim szybkich rozwiazan i jak najmniej bolesnych:tak:pozdrawiam;-)

A właśnie miałam napisać "dobranoc" i tu taaaka niespodzianka!

OCEANCITY - WIELKIE GRATULACJE I BUZIAKI DLA WAS!!! WITAMY JULIUSA PO TEJ STRONIE BRZUSZKA. JAK TYLKO ZNAJDZIESZ CHWILKĘ TO WKLEJAJ ZARAZ FOTECZKI!!!

No i co za pytanie, czy cię pamiętamy, oczywiście, ze tak!

A teraz uciekam już spać, bo ledwie mi oczka kłapią :-D Ale jak radośnie się będzie zasypiać po takiej wiadomości!

reklama
Agacia - to tak jak ja, po ostatniej wizycie dostałam takiego speeda że na tyłku usiedzieć nie mogę. Co oczywiście bardzo irytuje mojego mężusia, która każe mi do piątku leżeć, żeby miec tego swoje strzelca, haha.

Yoka - obserwuj to puchnięcie, żeby nie było jak z Marzycielką! A ciśnienie ok?
No ciśnienie jest ok ale nawet kapci nie mogę załozyć bo mi pół stopy wystaje:-(

Do góry