reklama

Grudniowe mamusie 2008

Marzycielko chętnie z tobą sobie bym pporozmawiała tylko nie mam twojego nr gg a gdzieś mi on zniknął
dzwoneczku jezeli chodzi o to usg to że są jakies szpary w główce tzn szczelina miedzy półkulami powinna miec 1mm a ona ma 5, 8 i cos tam jescze no i ma dużą hipotonie osiową w trakcie, no ale na to to ona bedzie rehabilitowana metona vojty lub tą drugą bo za mało głowke podnosi
landryneczka jeżeli chodzi o te drżenia to one są w normie do ukonczenia 6 tyg tak mi powiedziala moja neurolog u ktorej byłam z moją malutką, to świadczy o niedojrzałym układzie nerwowym ale narazie nie ma sie co martwić.
yoka wiesz moja malutka tez ma takiego naczyniaczka na głowce w tym samym miejscu co twoja na szczescie nie widac bo to pod wloskami i lekarz mi poweidzial ze do roku ma zejsc, chc gdzies wyczytalam że z tylu na karczku ponoc nie schodzi

A moja malutka pomimo że jest po tek cięzkim porodzi to to jak narazie w rozwoju umyslowym nie widze nic niepokojącegotzn jak na jej 8tyg to uśmiecha się, gaworzy, ładnie rozgląda sie za zabawkami , przyglada sie twarzą tzn mojej i męża no tylko z tym napieciem miescniowym mogło by być lepiej tzn powinna dluzej trzymac główke a ona trzyma bardzo krótko jak leze y na brzuszku ale w czoraj trzymala batdzo ladnie nawet musiala to nagrac, czasmai mysle ze moze nie bedzie tak zle i te wszyskie zmiany w mozgu sie cofną:tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
a zapomnia łam dodavc moja je co 3-4-5 godz po 130ml czasami mniej czasami wiecej w czoraj koczczyła 8tyg wazy 5300 i od tyg narescie jest spokona juz nie placze nie ma kolek te kropelki dzialaja cuda a i wiecej czasu mam dla siebie bo ona spi albo sama sie bawi oby tak dalej
mopka witam cie serdecznie na bb:-D:-D:-D

agatkas mnie do teraz tak kłuje nornalnie jakby ktoś igłę wbił i wyjoł a jestem 6 tyg po porodzie i karmie tylko cycem

nasz szkrabek ma tak zatkany nosek że nawet pić nie umie cały czas się denerwuje byłam wczoraj z nim u lekarki to mi tylko zcięgać kazała no i moge od czasu do czasu euforbium mu zakropić,masakra ale się biedaczek męczy tak mi go żal

madzianka trzymam mocno kciuki za was będzie dobrze

mopek witaj i pisz jak najczęściej

zozakoza życze duz dużo zdrówka dla twojego szkrabka
a dziewczyny jak wasza waga po ciąży wygląda ? bo ja w 8tyg schudłam 17, 5 kg jescze tylko 5, 5 kg i osiagnę moją wagę jak przed ciążą:-D:-D:-D

moniczko moje gg 1149859:tak:
A twoja córcia to duża i na pewno zdrowa dziewczyna a zinnymi rzeczami dacie radę. Jak coś chętnie Was z Oli odwiedzimy i otrzemy niepotrzebne łzy;-)

A moja Młoda ma zajefajne body z napisem " Mam urodę Mamuni i Rozum Tatunia":-D
Później zrobię zdjęcie i wstawię abyscie mogły zobaczyć hihi:-)

Zaraz ide z moją mamunią i Oli na spacerek. Jak cudownie , ze mogę z nią teraz być. Nic piękniejszego 2 mamy i 2 dzieci ;-)

marzycielko dzieki za gg zaraz dodam sobie go do kontaktów. No to czekam na twoje odwiedziny, a tak na uboczy to na jakiej dzielnicy mieszkasz bo ja na woli niedaleko hotelu hiltona no i szpitala na zelaznej. Fakt widok 2 mam to piekny widok ja niestety moge tylko pomarzyc o takim spacerku moja rodzina mieszka baleko odemnie i zadko sie widujemy. calymi dniami siedze z malutka bo mąz to rano o 7 do pracy a prosto z pracy do szkoly i wraca ok 21 czasami wczesniej a po przyjsciu pisze prace. mi bardzo brakuje znajomych, czasmi mi szkoda ze sie z tamtad wyprowadzilam ale to tylko takie chwilowe mysli mnie nachodzą. no pedze bo mi sie rosolek gotuje i musze makaron jescze ugotowac puki malutka spi.

witam :-)
u nas ekstra :tak: maly od wczoraj spi w lozeczku znowu;-) w nocy przesypia 6-7 godzin;-) tylko ciekawe jak dlugo bedzie tak pieknie:zawstydzona/y:

wczoraj bylismy wkoncu u ksiedza i mamy chrzciny 15 lutego a dzis ide na kontrole do gina maz juz sie niemoze doczekac :-D:-D

Dzien Dobry:)

Ja tylko tak na chwilke i musze sie cofnac o te kilka stron:)))

dzwoneczku jezeli chodzi o to usg to że są jakies szpary w główce tzn szczelina miedzy półkulami powinna miec 1mm a ona ma 5, 8 i cos tam jescze no i ma dużą hipotonie osiową w trakcie, no ale na to to ona bedzie rehabilitowana metona vojty lub tą drugą bo za mało głowke podnosi

A moja malutka pomimo że jest po tek cięzkim porodzi to to jak narazie w rozwoju umyslowym nie widze nic niepokojącegotzn jak na jej 8tyg to uśmiecha się, gaworzy, ładnie rozgląda sie za zabawkami , przyglada sie twarzą tzn mojej i męża no tylko z tym napieciem miescniowym mogło by być lepiej tzn powinna dluzej trzymac główke a ona trzyma bardzo krótko jak leze y na brzuszku ale w czoraj trzymala batdzo ladnie nawet musiala to nagrac, czasmai mysle ze moze nie bedzie tak zle i te wszyskie zmiany w mozgu sie cofną:tak::tak::tak::tak::tak:
[/COLOR][/COLOR][/COLOR]

Poczytm o tych szparach, ale wiesz ja uwazam ze naprawde dobrze ze jest pod opieka lekarska i nikt cie nie odsyla od drzwi do drzwi ignorujac sprawe...trzeba byc dobrej mysli trzymc kciuki i prosic Boga o pomoc i wszystko sie ulozy. Glowa do gory:)

nasz szkrabek ma tak zatkany nosek że nawet pić nie umie cały czas się denerwuje byłam wczoraj z nim u lekarki to mi tylko zcięgać kazała no i moge od czasu do czasu euforbium mu zakropić,masakra ale się biedaczek męczy tak mi go żal

Zazakoza moj mial podobnie i przeszlam sie do lekarza dla swietego spokoju. Kompletnie nic mu oprocz noska nie jest wiec bardzo dobrze, a lekarka pozwolila mi pokropic posciel albo jego ubranko kropelkami Olbas Oil mimo, ze na opakowaniu jest ze stosowac od 3mcy i jak reka odjal. Szczegolnie polecam przed jedzeniem i przed spaniem tylko nie wiecej niz dwie krople, bo ten olejek jest bardzo aromatyczny. Dodatkowo mozna podawac Paracetmol - Calpol na przyklad ten od 2mcy do 6lat 2.5ml co 6 godzin. Ja akurat tego nie podawalam, bo nie ma potrzeby. Katarek juz minal:)) Nasze dzieciaczki wiekowo podobnie chyba sa:)

reklama
witam :-)
u nas ekstra :tak: maly od wczoraj spi w lozeczku znowu;-) w nocy przesypia 6-7 godzin;-) tylko ciekawe jak dlugo bedzie tak pieknie:zawstydzona/y:

wczoraj bylismy wkoncu u ksiedza i mamy chrzciny 15 lutego a dzis ide na kontrole do gina maz juz sie niemoze doczekac :-D:-D

My też planujemy na 15 lutego :tak:, ale do księdza idę jutro. Miałam iść dzisiaj, przy okazji zaliczając spacerek z młodym, ale pogoda jest obrzydliwa.

A co do spania, to Bartek od początku każdą nockę przespał w łóżeczku.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry