reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
hej !!!!

mi dalej ze śpikami do pasa chodzimy :baffled: wcozraj wziełam małą i większą na kontrole do naszej lekarki co by je obsłuchała i wszystko ok ! wiec mam nadzieje ze Lenke minie to grypsko !!! Zaczeły nam sie paskudne kolki ale winowajcą był chyba sok przecierowy którym sie uraczyłam i juz wiecej nie bede !!!

na spotkanie ja równiez sie pisze !!!! no ale jeśli bedzie w czerwcu bo maj odpada bo okres komuni wiec każda niedziele robocza oprócz ostaniej ! no i ja całą bandą bym przyjechała bo Liwcii nie zostawie a męzowy przyda sie do pomocy i pilnowania dzieci !!!

Anoli i UKowskie mamy a Wy sie piszecie????

Anoli wiec bylam dzis na tym post natal check. Dla nas mamus jest 6weeks a dla dzieciaczkow 8 weeks. Ja zrobilam dwa w jednym i szczepienie.

Jesli chodzi o mnie to nic. Facio nawet mnie nie dotknal siedzilam na stolku:))))))))) England, choc moze to i dobrze, bo glupio mi sciagac majtki przed tym samym lekarzem, ktora zaglada mi w gardlo. Ale mniejsza z tym. Ja prosta kobita jestem. Pytal czy karmie, pytal czy pale, czy palilam, o jakiej antykoncepcji mysle i czego uzywam i tyle. A i czy rodzilam naturalnie, w jego jezyku pochwa:confused:.

Potem mlody. Rozebralam go do rosolu i lekarz osluchal, sprawdzil oczka, ciamiaczko, klatke piersiowa, plecki, jajeczka i bioderka i tyle. Pozniej szczepionka i bye bye.

Jesli chodzi o Ciebie to mysle, ze sprawdza Ci blizne i jesli jeszcze jakiekolwiek masz to sciagnal szwy. I na nic iecej niestety bym nie liczyla. Dostalam skierowanie do innego GP na zalozenie Mirenki, bo tu wkladki wenatrzmaciczne tez wkladaja GP:szok: zastanawiam sie kiedy przestane sie dziwic:)))) Any questions?;-)

Jakos od wczoraj nie mam czasu by poczytac co u Was.

Dzwoneczka dzieki za info. Z tym konsulatem to się zakreciłam:rofl2::-pale juz kumam:tak:
W mojej przychodni na check nie zapisuja po 6 tyg tylko po 8 razem ze szczepieniem. W sumie mi to na rękę, nie muszę jej tam dwa razy ciągnąc:tak: Raczej nie jestem zaskoczona ze tak to tu wygląda:baffled:Ale na badanie ginekologiczne musze sie przyznac ze liczyłam:-p No trudno odwiedze ginekologa w londynie:tak:

A wyjazd po paszport odwołany przez warunki meteo:wściekła/y:

A jak malutki zniósł szczepienie? Bo ja juz kupiłam Calpol w razie gorączki:-(

A i jeszcze jedno myslisz ze bedą krzywo patrzec jak powiem ze nie chce zadnej antykoncepcji:confused::sorry2:

Fajnie ze planujecie spotkanie w realu. Niestety ja nie dam rady. Lecimy do polandii 31 marca i wracamy 21 kwietnia. A nastepna wizyta pewnie dopiero we wrześniu:-( Ale zazdroszcze Wam. Uwielbiam takie babskie sabaty;-)

A jeszcze sie chciałam pochwalic ze Haneczka przytyła przez ostatnie dwa tygodnie 540gram i wazy juz 4.840:-)

hej, Spała piekne miejsce mekka sportowcow ;-)ale dla osob,ktore nie maja auta pozostaje tam tylko dojazd PKS-em...
No faktycznie o dojeździe nie pomyślałam:zawstydzona/y: ale mamy trochę czasu może się znajdzie jakieś inne sprawdzone miejsce :tak:

A ja wczoraj od ginki dostałam receptę na tabletki antykoncepcyjne właśnie przeczytałam ulotkę i wymiękłam tyle działań ubocznych:crazy::crazy::crazy:wg ulotki
często występujące: wzsrost masy ciała, zmiany nastrojów, obniżone libido:no:już nie mówiąc o zakrzepach i nowotworach.
Boję się to to zacząć używać:-(ale na 3 dzidzię chyba by mi sił nie starczyło już nie mówiąc o finansach

Jakos od wczoraj nie mam czasu by poczytac co u Was.

Dzwoneczka dzieki za info. Z tym konsulatem to się zakreciłam:rofl2::-pale juz kumam:tak:
W mojej przychodni na check nie zapisuja po 6 tyg tylko po 8 razem ze szczepieniem. W sumie mi to na rękę, nie muszę jej tam dwa razy ciągnąc:tak: Raczej nie jestem zaskoczona ze tak to tu wygląda:baffled:Ale na badanie ginekologiczne musze sie przyznac ze liczyłam:-p No trudno odwiedze ginekologa w londynie:tak:

A wyjazd po paszport odwołany przez warunki meteo:wściekła/y:

A jak malutki zniósł szczepienie? Bo ja juz kupiłam Calpol w razie gorączki:-(

A i jeszcze jedno myslisz ze bedą krzywo patrzec jak powiem ze nie chce zadnej antykoncepcji:confused::sorry2:

Fajnie ze planujecie spotkanie w realu. Niestety ja nie dam rady. Lecimy do polandii 31 marca i wracamy 21 kwietnia. A nastepna wizyta pewnie dopiero we wrześniu:-( Ale zazdroszcze Wam. Uwielbiam takie babskie sabaty;-)

A jeszcze sie chciałam pochwalic ze Haneczka przytyła przez ostatnie dwa tygodnie 540gram i wazy juz 4.840:-)

Dzien Dobry Dziewczynki:))

U nas szkoly znow pozamykane i nie jezdza zadne autobusy, bo spadl snieg i na dworze jest pieknie!! Slicznie, przeslicznie, az szkoda ze nie mamy sanek:(((

A tak mnie dzis nosi, zeby gdzies sie wyrwac:-D

Anoli jesli chodzi o antykoncepcje, to jest tylko i wylacznie Twoj wybor i nikt nie moze Ci nic narzucic. Jestem przekonana, ze to, ze nie chcesz zadnej przejdzie u nich bez echa:happy:

Jesli chodzi o szczepienie to moj calusienki dzien spal, wieczorem sie troszke rozbudzil i poszedl spac ok polnocy i spal do 5ej nad ranem. Calpol mu dalam juz z ostatnim karmieniem. 2.5ml mozesz dawac co 4 do 6ciu godzin. Mial tylko stan podgoraczkowy, ale moje dziecie spi na boku a szczepionki ma na udach, wiec nie chcialam, zeby go bolalo. Poza tym to wszystko ok.

Kiedy sie wybierasz do Londynu do gina?

Cerazette można przy nich karmić piersią ja co prawda w większości butelkowa mama ale po kąpieli mała chce ssać i jeden posiłek mamy łaczony

Dzien dobry Mamuski

Dzwoneczka nie mam pojęcia, kiedy pojade. Chciałam załatwic paszport i lekarke za jednym razem, ale nie uda się. Konsulat jest czynny tylko w dni robocze a gin. przyjmuje w weekendy:-(. Narazie o tym nie mysle bo i tak zima za oknem:dry:

Uciekam bo słodziak sie budzi:-)

Miłego dnia:-)

Cerazette można przy nich karmić piersią ja co prawda w większości butelkowa mama ale po kąpieli mała chce ssać i jeden posiłek mamy łaczony

Ja zaczęłam je brać ponad tydzień temu. Ze skutków ubocznych najbardziej przeraziły mnie wzrost masy ciała i łysienie, ale jak narazie waga nadal powoli spada, a włosów też nagle nie zaczęłam gubić :-p. Zobaczymy jak będzie dalej.

reklama
Ja zaczęłam je brać ponad tydzień temu. Ze skutków ubocznych najbardziej przeraziły mnie wzrost masy ciała i łysienie,
No właściwie to mnie też bardzo martwi ta waga, ale moja od porodu wcale nie spada bo ja niestety byłam do ostatnich dni ciąży w ciągłym biegu a teraz domek kanapa obiadki dla męża i mój metabolizm dosłownie stanął bo jakoś strasznie się nie objadam a do zrzucenia 15kg:no::no: no i ze skutków ubocznych to też mnie martwią te sprawy zakrzepowe bo ja nieraz nawet jak miałam normalny okres to nieraz krwawienie się kończyło na jeden dzień a potem pojawiał się taki wielki zakrzep i nogi też mam takie ciężkie nieraz jakby coś nie tak było z krążeniem na dodatek w mama i oboje dziadkowie mieli cukrzycę więc jestem obciążona rodzinnie a ginka jak pytałam czy to bezpieczne powiedziała zebym sobie ulotkę poczytała bo tam jest wszystko
olcia mam pytanie tam z tyłu na opakowaniu sa dni pon, wt, itd czy ty zaczełaś od początku rzędu, czy od danego dnia czy też czekałaś na pon zeby zacząć ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry