reklama

Grudniowe mamusie 2008

Co do wczesniakow to od3 lat sledze watek wczesniaczy na gazecie.pl zaczelam w ciazy z cyprianem jak bylo zagrozenie ze urodzi sie wczesniej i powiem Wam ze jest dziewczynka ktora urodzila sie w 22 tygodniu i dzis jest zdrowa duza dziewczyną, na forum jest duzo dzieci z 25/26 tygodnia i tez wszystko skonczylo sie dobrze choc oczywiscie czesto zdarzaja sie zgony takich dzieci...no ale u Nas wszystkie dzieci urodza sie w terminie przeciez :tak:

reklama
Moja kuzynka ma kilku miesięczne trojaczki!!!!! Pochodzimy z mężem z 40 tys miasta, więc u nas jest to niesłychane!!!! Urodziły się dużo wcześniej!!! miały małe szanse, ale super się trzymają!!

Ostatnia edycja:
Co do wczesniakow to od3 lat sledze watek wczesniaczy na gazecie.pl zaczelam w ciazy z cyprianem jak bylo zagrozenie ze urodzi sie wczesniej i powiem Wam ze jest dziewczynka ktora urodzila sie w 22 tygodniu i dzis jest zdrowa duza dziewczyną, na forum jest duzo dzieci z 25/26 tygodnia i tez wszystko skonczylo sie dobrze choc oczywiscie czesto zdarzaja sie zgony takich dzieci...no ale u Nas wszystkie dzieci urodza sie w terminie przeciez :tak:

Naprawdę z 22 tyg.?????:szok: O masakra przeżyła?

Moja kuzynka ma kilku miesięczne trojaczki!!!!! Pochodzimy z mężem z 40 tys miasta, więc u nas jest to niesłychane!!!! Urodziły się dużo wcześniej!!! miały małe szanse, ale super się trzymają!!

Żeby było jasne: one już po urodzeniu mają ok 4 m-ce. Nie pisałam wcześniej, no wiecie... dlaczego... były bardzo maluteńkie. Teraz wszystko ok!!

Żeby było jasne: one już po urodzeniu mają ok 4 m-ce. Nie pisałam wcześniej, no wiecie... dlaczego... były bardzo maluteńkie. Teraz wszystko ok!!

Niesamowite to jest !! Naprawdę!:-)

Co do wczesniakow ja urodzilam Cyprianka w 30 tygodniu i teraz bardzo uwarzam zeby to sie nie powturzylo.
W piatek moj brat przyjedzie na dwa tygodnie strasznie sie ciesze.:-):-)

Powiem wam szczerze, że ja też się strasznie boję wcześniejszego porodu... z doświadczenia wiem, że dzieci w mojej rodzinie lubią długo w brzusiu dojrzewać. Moja siora pierwszego syna urodziął 3 tygodnie po terminie, drugiego 12 dni po terminie, ja Misię urodziłam 8 dni po terminie z poważnymi objawami wcześniactwa (oszacowano ją na 3 tygodniowego wcześniaka, w skali Apgar dostała 7 punktów i miała poważne problemy z oddychaniem do 1,5 roku życia). Zatem obawiam się, że tym razem coś się pokręci, tym bardziej, że w pierwszej ciąży od 7 miesiąca miałam skurcze silne jak na akcję porodową i brałam leki wyciszające, a teraz w Anglii oleją to na bank (jak powiedziałam w 16 t.c., że mam skurczeBraxtona - Hicksa to usłyszałam trudno...). Strasznie się cieszę, że takie maleństwa mają szanse na przeżycie...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry