Agacia82
Mami :)
Moze nie ze nie chce, ale byłam u niego na początku lipca poprosic zeby zapowiedzi wyszły, bo zawsze 3 miesiace przed wychodzą, a on mi powiedział, ze mamy z K przyjsc na początku sierpnia w niedziele to sie z nami umówi, a ja mówie do niego, ze moze przyjdziemy po prostu w srode ( w srode ma biuro parafialne otwarte i takie sprawy załatwia), a o nie ze mamy przyjsc w niedziele sie umówic i on nam powie kiedy bedzie miał dla nas czas i spiszemy protokół i potem dopiero zapowiedzi wyjdą. No wiec poszlismy do niego w tą niedziele po mszy, czekamy za nim, a o do nas ze mamy przyjsc w nastepna, to ja znowu do niedo, że w środe przyjdziemy i już od razu spiszemy ten protokół, a on ze nie bo on musi miec duzo czasu, zeby nas popytac, sprawdzic i ze mamy przyjść w niedziele to się z nami umówi.a dlaczego ksiądz ma wam nie dac slubu![]()
Boję się, że jak się dowie ze mamy małego to nam nie da slubu. Podobno jest taki problemowy, duzo kasy chce za slub i wiecznie jakies problemy.
Zminili nam teraz księdza. Mielismy takiego fajnego.. otwarty dla ludzi, zawsze miał czas a pieniadze dla niego nie musiały istnieć. Tyle zrobił w kościele i był z nami 8 lat i nagle przyszło pisno ze musi się przenies a najlepsze jest to ze juz był proboszczem tutaj. Ja tutaj węsze łapy innego księdza, przyczynił się do przeniesienia tego naszego, bo nie podobało mu sie ze daje sluby wszystkim i chrzci dzieci nieślubne i nie chce pieniedzy za to. Zawsze był zdania ze dziecko nie jest winne ze rodzice zgrzeszyli.
Trochę zakreciłam, ale mam nadzieje ze zrozumiecie.
to "nie wolno" działa na moje dziecko odwrotnie

. Ja juz sie wszystkim stresuje, jeszcze mamy problemy z ksiedzem
, a jak nie bedzie nam chciał dac slubu to co ja zrobie? zaproszenia juz są drukowane, i jak bede musiała zmienic miejsce slubu to sie załamie, kupowac zaproszenia jeszcze raz
za to oduczanie przychodzenia do nas w połowie nocy jakoś nie wychodzi, zawsze między 1 a 3 się budzi i nie chce sam zasnąć w łóżeczku, jeśi go nie biorę to robi demolkę w łóżeczku, a później woła mnie