reklama

Grudniowe mamusie 2008

Straszycie mnie okrutnie tą glukozą. Czy jest jakiś sposób, żeby tego badania nie robić? Na sama myśl robi mi się gorzej...:-(

Morbital ja tez mogłabym ciągle spać, ledwo z łóżka się podniosę a już bym sie kładła.

reklama
Dziewczyny z ta glukoza to da sie przezyc i faktycznie wezcie ze soba cytrynke na zagryche juz po wypiciu tego całego kubeczka.....ja nie mialam i załowałam....to jest po prostu strasznie słodkie tyle....ale zyje.......:-)

Czy jest jakiś sposób, żeby tego badania nie robić.:-(
quote]
ja myślę, że poprostu można na nie nie iść - ja o ile sama bym się nie zapytała lekarza o to badanie to by mnie pewnie nie skierował i poszłoby w zamomnienie!
moja mama jest nieraz w szoku - mowi, że za jej czasów to tylko krew i mocz - nic więcej nawet USG nie było i dzieciaczki się rodziły a co więcej kobiety rodziły na polach ( np. siostra mojej mamy urodzila się na wozie w drodze do pielęgniarki :-)) i zdrowe a teraz .... :confused: (w ziemi nie grzebać, z kotami ostrożnie bo toxo)
czasem i mi się wydaje, że jest zbyt duza ingerencja w to wszystko (chociaż z drugiej strony czasem można uratować dziecko jeszcze w łonie matki - dzięki technice
są plusy i minusy)

Dzien dobry.

Wiecie ze dopiero wstałam :tak:

Witam nowe mamuski, piszcie na priv o dopisanie na liste

Ja glukoza w przyszlym tyg, nie mam ochoty tam isc, w poprzedniej ciazy niezle sie nameczylam przy niej ale juz bedzie po ...

A co do nie robienia jakis badan to uwazam ze lepiej zrobić, nigdy nie wiadomo co sie kryje a po co pozniej zalować. Kiedys faktycznie nie bylo tego ale tak samo nie bylo wiekszosci chorób które teraz sa na poradku dziennym.

Witajcie zgodnie z zapowiedzią byłam rano na badaniach...i wiecie co miałam robioną krzywą cukrową 3 punktową nie wiem czym to różni się od zwykłej glukozy :baffled: wypiłam 75gr (nie taki diabeł straszny.... myślałam że to gorzej smakuje - oczywiście posłuchałam was kochaniutkie i wziełam cytrynkę-ale mi pani pielegniarka pozwolila wcisnac ja do kubeczka) i pózniej 2 razy co godzinę pobierali mi krew....
Wyniki dzisiaj po 14, mam nadzieję że wszystko będzie oki
icon_biggrin.gif

dzisiaj też idę do mojej ginki może uda mi się posłuchac serducha Juli:-D

Ja chyba pójdę na małą drzemkę bo bardzo rano dzisiaj wstałam:confused:

pozdrawiam i życze miłego dnia

Cyprysiowa ja wiem, że lepiej zrobić wszystkie zalecane badania:rofl2:, ale może z tą glukoza jakieś inne jest. Na sama myśl o nim wszystko mi się unosi.

Za radę bardziej doświadczonych, na pewno zaopatrzę sie w cytrynkę.

Synuś mnie dzisiaj od rana kopie. Że on sie nie męczy:-D...

Witam w południe:-)
Cyprysiowa ja jestem dziś jeszcze lepsza bo dopiero zwlekłam się z wyrka....haha oczywiście najpierw wstałam o 4 rano i zjadłam bułeczkę z serkiem...potem wstałam o 10 i zjadłam normalne porządne śniadanko....a teraz to wstałam bo juz wypada..haha
Straszycie mnie dziewuchy z tą glukozą... ja mam ją jutro o 8 rano...ale tak naprawdę to chyba bardziej boje się tego kłucia w palucha haha :-D a najgorsze to chyba jest to że trzeba być na czczo:szok: nie wiem jak ja to wytrzymam:laugh2:

Cześć dziewczyny:-)

A ja jeszcze nie miałam skierowania na to badanie i nie wiem kiedy będę jej robić ale myślę , że przeżyje:tak:

A ja mam dzisiaj strasznie podły humor...Jest mi gorąco i strasznie jestem zła a nie wiem nawet na co:dry: W domu będą mieć przechlapane:rofl2:

Zaraz spadam do sklepu po produkty na leczo:-)
Mam taką ochote na nie , że masakra .Do tego jeszcze bułeczki kupię...mniaaaaaaam:tak:

reklama
No ja dzisiaj plaunje kuleczki ziemiaczane...pycha i jakies suróweczki do tego:} a teraz śmigam po sukienkę,bo zamówiłam na allegro i sie okazało,ze babeczka jest z Tczewa....jak przyjade to wkleje zdjątka...albo zaraz wkleje te z allegro na zkaupkach:} do napisania pozniej:}:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry