reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witam wszystkie grudnioweczki.

Jestem dopiero po śniadanku i szykuje się pomału do pracy,
ja ruchy czuje z tygodnia na tydzień coraz mocniej a od tego tygodnia to mała się tak wierci w nocy że z zaśnięciem mam problem. Czuje ją z każdej strony - czasem z dwóch naraz:-)

reklama
Moja córcia leży główką w dół , pleckami po lewej stronie brzucha a rączkami i nóżkami po prawej. Kopie mnie już bardzo wysoko ponad pępkiem a boksuje koło kości łonowej:-D

daga spoko luz.......ja wyraźne ruchy poczułam dopiero pod koniec 22 tc....wcześniej czułam bardzo sporadycznie i ledwo wyczuwalne....dopiero od jakiś dwóch tygodni porządnie daje o sobie znać.....dziś rozmawiałam o tym z moim ginem i powiedział że to sprawa bardzo indywidualna...więc nie stresuj się kochana i głowa do góry....
Pozdrawiam:-)

Nasza Zośka to już kopie tak solidnie że i ja bez problemu ją czuje :-):-)

a moja żoncia to ją pierwszy raz poczuła już w 16 tygodniu, ale każdy gin mówi że to wyjątkowo indywidualna sprawa :-)

czesc mamuski, ja nie mam czasu do was zajrzec o co dopiero nadrobic czytanie :szok:
jestesmy w trakcie remontu a wlasciwie to juz konczymy, wiec mam latania strasznie duzo, a musimy sie sprezyc bo 15 chcemy wyskoczyc na mmazury na tydzien. Wiem jedno - remontowanie to jakis koszmar, a dobieranie dodatkow i calej reszty jeszcze wiekszy, a odkad jestem w ciazy jakos mam problem z wyborem czegokolwiek wiec dostaje szalu​

Ja baboszki uciekam na spacerek i na cmentarz,bo moja bbaunia ma dizisaj urodzinki i wypadałoby zapalic świeczuszkę :-) Tak mam dzisiaj brzuszek napięty jakos....chyba Mariczka rośnie....:laugh2:

reklama
Witam, wróciłam z zakupow a Wy jak zwykle naprodukowałyscie stron do czytania:-D

Madzienka koniecznie zaprezentuj to co kupisz....:} i mam nadzieje,ze widziałas to co napisałam Ci o wklejaniu zdjątek??? buziaki:-)

Kana juz się biorę do roboty:-), instrukcje przeczytałam dziękuję:tak:
Beverly....też oglądam:-D

Witam tych , których wczesniej nie było....słuchajcie byłam po wyniki iczy ktos sie moze orientuje co oznacza za niskie erytrocyty,hematokryt i płytki krwi....a podwyższony % neutrocytów....troszkę się szczerze denerwuje....

Kana nie deneruj się wynikami, bo normy z reguły podawane są dla "nieciężarnych";-)

Kluskawa gratuluję córeczki!!!!

CZy na skurcze i cierpnięcie nóg pomoże magnez ?
Juz nie moge wytrzymać

Agacia ja też mam duuuuży problem ze skurczami wczoraj moja ginka poleciła miżebym przez 3-4 dni łyknęła 3 razy dziennie po 2 tabletki magnezu i powinno uspokoic się:-(

Mi bardzo pomogła rada Marzycielki, żeby przy wyprostowanych nogach zginać palce.
A banany jem od dwóch dni, więc nie wiem czy działają;-)

Zapominajka chyba musiałybysmy zjeść ze dwa kartony :-Dtych bananów żeby poziom potasu był wystarczający:tak:
A te palce zginać przy skurczu??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry