reklama

Grudniowe mamusie 2008

agawar, oczywiscie nie chciałam zbagatelizowac synka, wręcz przeciwnie!:-):-) tylko ja nie lubię takich słow super zdobionych typu: Fakturka, winko, jedzonko, badanka i wyniczek:-p

ja też 1kg na tydzień, ale nie jem słodyczy, na szczescie nie mam smaków - juz wolę jabłko albo sok z marchewki, albo herbatę z sokiem z malin:-) ale w nocy też podjadam albo wypijam maniakalnie kubek gorącego kakao...

wybaczam :-);-)

reklama
Witajcie;
Cyprysiowa jak tam wózeczek?

Tak czytam ile wy przytyłyście i muszę przyznać, że ja na wagę sama nie wchodzę:-D. Będę w pon u gina to sprawdzę. Bez bicia mogę się przyznać, że w ostatnim tygodniu to strasznie objętościowo urosłam.

Od wczoraj kręci mi się w głowie. Też tak macie?

Ja mam na plusie 11kg:) i wczoraj gin delikatnie stwierdził żebym może troszkę przystopowała, żeby się z tego 20kg nie zrobiło:) A to świnka:) Ja tam uważam że jak na moje skłonności do tycia to i tak jest dobrze:)

Ja mam na plusie 11kg:) i wczoraj gin delikatnie stwierdził żebym może troszkę przystopowała, żeby się z tego 20kg nie zrobiło:) A to świnka:) Ja tam uważam że jak na moje skłonności do tycia to i tak jest dobrze:)

Agatkas jedziemy na tym samym wózku:-D:-D ja ma tak samo i tygodnie tez mamy te same;-) ulżylo mi, ze nie jestem sama:laugh2::laugh2:

Witajcie Dziewczyny!!!

Ostatni raz byłam u was 2 dni temu i od tego momentu musiałam nadrobić :szok::szok::szok::szok::szok::szok: 20 STRON:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Ale się rozpisujecie!!!! ale fajnie jest tak poczytać... tylko że ciężko jest mi się skupić na odpowiadaniu bo wątków to ja chyba ze 100 naliczyłam hihihi no cóż...
tak po za tym nie wiem jak u was ale u mnie to ostatnimi czasy pamięć szwankuje... ponoć to "przypadłość ciążowa".
Jeśli chodzi o kłótnie ze swoim to u mnie to norma... ja jestem z pod znaku Barana... tak jak Marzycielka i wiem co to znaczy być upartym... zwłaszcza że mój też jest spod znaku Barana... :sorry2::sorry2::sorry2: ponoć ja ustępuje...

Oj wierzcie mi dziewczyny że barany są chwilami wredne a niektóre ... jak mój ... mają gadane... nie przegadasz go. Mimo wszystko jestem już z moim niecałe 10 lat więc coś nas łączy... hihihi wspólna cecha UPARTOŚĆ.

Coś tam doczytałam na temat skurczy:szok::szok::szok: ojej ja nie wiem jak bym przyjęła teraz skurcze... chyba bym się zestresowała...

anoli84 pisała coś na temat infekcji... wszystko jest już w porządku???

Moja Majka przez 2 dni była bardzo skoczna... mam wrażenie że się przemieściła i jestem ciekawa jaką teraz pozycje przyjęła (była już główką w dół)... teraz taka spokojniutka od dwóch dni że hohoho... nie martwie się na zapas... bo od czasu do czasu (jak zjem coś słodkiego to chyba z zadowolenia) daje mi znać.

oj nie pamętam wszystkich wątków jakie zostały poruszone... ale jestem tutaj z wami więć staram się czytać was na bierząco. Pozdrawiam gorąco i życze WSZYSTKIM MILEGO WIECZORKU!!! DOUSŁYSZENIA NASTĘPNYM RAZEM!!!

Pwa ja też jestem baran:) Ale co gorsza mój mąż jest byk!! - a to według tych którzy się zajmują tymi sprawami najgorsze powiązanie:)

Co do skurczy - to czasem można pomylić zwykłe "stawianie się" macicy ze skurczami.
Macica twardnieje i napina się wtedy, gdy dzidzia się rusza:) i jest to zupełnie normalne:)
To tak na wszelki wypadek, jakby któraś martwiła się twardniejącym czasem brzuszkiem:)

A co do ruchów, to jeśli czasem martwicie się bo dzidzia się za mało rusza to najlepszy przepis jest taki: Zagotować wodę i do ciepłej (ale poniżej 40 stopni celsjusza ) wody dodać dużą łyżkę miodu i wcisnąć sok z połówki dużej cytryny. Ważne żeby nie do wrzącej wody żeby miód nie stracił swoich właściwości. Odstawić to na noc i rano na czczo wypić. To jest rewelacyjna dawka glukozy i witaminy C. Jeśli po tym dzidzia nie zacznie fikać to chyba trzeba by było się wybrać do lekarza.

Kankiya nic się nie przejmuj, najwyżej się będziemy turlać!!!!

reklama
Witam ciepło grudniówki a najcieplej nową grudniówke Evite

Ja dzisiaj mam wizyte u lekarza, zobaczymy jak moja waga i wyniki z glukozy. Mam nadzieje że doktorek zrobi mi USG i zobacze moją malutką.
Pozdrawiam i życze miłej nocki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry