reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dokladnie Renia , tylko ciuszki na wyjscie , gruby kocyk i obowiazkowo nosidelko, bo inaczej Cie nie wypuszcza ze szpitala. Aha, zapomnialam wspomniec ze maluszek ma rowniez zapewnione pieluszki w szpitalu (oprocz tych rzeczy o ktorych wczesniej pisalam ). Takze nie ma tak zle :-)
Ja jeszcze biore Zen do ogladania filmow, bo chcialabym kilka obejrzec a w domu przy dwojce dzieci to bede mogla zapomniec o tym:-D
Moja malenka rada o ile nie bedziesz mocno wycienczona w dniu wypisu, to zaraz po zajsc do officu i wypelnic dokumenty na VIC. Dostaniesz od razu na reke czeki na mleko i inne wartosciowe produkty.Ciesze sie ze moglam pomoc:tak:

reklama
Ewushka mam nadzieje że to ostatnie pytanie - a dziecko jest cały czas z tobą po porodzie? i czy oprócz pieluszek są też chusteczki wilgotne, jakieś kremy itp.

Miłych snów:-)

W moim szpitalu byly kremiki, takie miniaturkowe....ale byly :) Poza tym z chusteczkami nawilzanymi bylo podobnie. Malutkie husteczki zlozone w kostke , cienkie...ale swoja funkcje spelnialy:tak:. Poza tym dziecko generalnie przywoza do mamy. W moim przypadku zabrali mi ja na dwie pierwsze noce ze wzgledu na cesarke.
Na koniec chce powiedziec ze tak bylo u mnie , nie wiem jak jest w NJ, ale mam nadzieje ze sa to pewne ustalone reguly na kazdy tutejszy szpital. Chusteczki nawilzane dla wlasnego spokoju mozesz wziasc ze soba, jak nie uzyjesz dziecku to Ty wykorzystasz. Na pewno sie przydadza, zreszta tym bardziej ze nie waza za duzo:-D

Tobie tez zycze milej nocy, uciekam bo juz mi oczy sie zamykaja. Przeprowadzilysmy malenka rozmowe na forum, ale mam nadzieje ze dziewczyny sie nie pogniewaja ze zajelysmy jedna stronke:tak: jakby cos to wiesz gdzie mnie szukac:tak: Dobranoc... :)

Witam!!!
U mnie po staremu,zrobiłam badania wszystkie wyszły znakomicie (na 99%) robiłam krzywą cukrową wynik 135 po dwuch godzinach to chyba dobrze co nie jutro jade do gina to jeszcze się dowiem.ostatnio miałam stresa bo mały jakoś mało się ruszał i tak dziwnie tylko u samego dołu ale już wczoraj wieczorem była poprawa dziś już spoko.
U nas dziś leje i wieje ąż się nic nie chce

witam sie w ten deszczowy poranek.

Ale mialam dzisiaj sen. Śniło mi sie ze urodzilam, maly wazył 3810g :tak: Karmilam go w szpitalu, pozniej przyszlam do domu i pisalam na forum ze urodzilam (napis podkreslilam na niebiesko:tak:) w ogole bylam pierwsza rozdwojona. Pózniej zaczela rodzic reszta lasek i ta co urodzila jako trzecia (nie wiem ktora niestety) urodzila synka i maly mial alergie pokarmowa ze nie mogl zadnego mleka i karmila go zmiksowanym groszkiem i ziemniakami :-D

Witajcie:-):-)
ojejku , ale naskrobałyście wczoraj:szok::-D

Bliżniaki, ale męzuś zrobil Ci niespodziankę- oby tak częściej;-)
jesli chodzi o mycie to ja planuje na początku myc dzidzię mydełkiem bambino a póżniej plynem niwea- zobaczymy;-)
Marzycielko jak Twoje skurcze?? lepiej dzisiaj?? odpoczywaj bardzo dużo - obijaj sie na maxa;-)
Sawko współczuje zastrzyków:no: ale skoro to dla Waszego dobra to musisz to jakoś przeżyc:-(trztymam kciuki
Cyprysiowa Twoj lekarz to naprawde wspaniały człowiek - tylko pozazdrościc tak przemilej opieki

co do rozdwojonych pazdziernikowek to jestem w szoku:szok: ten czas tak szybko leci:-) z jednej strony radosc, ze to juz tuz tuz a z drugiej stres , ze tak malo mam zrobione:-(chyba po malu czas zaczac sie za wszystko zabierac:tak:

Agatkas my mamy terminy nie daleko siebie, wiec mamy wiecej czasu niz inne dziewczyny - mozemy nawet urodzic w styczniu, ale lepeij sie naszykowac ;-)

witam sie w ten deszczowy poranek.

Ale mialam dzisiaj sen. Śniło mi sie ze urodzilam, maly wazył 3810g :tak: Karmilam go w szpitalu, pozniej przyszlam do domu i pisalam na forum ze urodzilam (napis podkreslilam na niebiesko:tak:) w ogole bylam pierwsza rozdwojona. Pózniej zaczela rodzic reszta lasek i ta co urodzila jako trzecia (nie wiem ktora niestety) urodzila synka i maly mial alergie pokarmowa ze nie mogl zadnego mleka i karmila go zmiksowanym groszkiem i ziemniakami :-D

heheh:-D:-D no nie żle Cyrysiowa, fajowy sen a najlepsze jest to, że pewnie byl tak realny, że jak sie obudziłaś to zal Ci bylo, że nie ma Twojego dziecka juz obok Ciebie - ja tak bynajmniej mam
Zozakoza super, że wyniki masz wszystkie dobre, oby tak dalej:tak:

reklama
Cześć Mamuśki :-)
Ja się dzisiaj nawet wyspałam mimo że z 5 razy wstawałam do WC ale przynajmniej mała przesapała całą noc,no przynajmniej jeżeli brykała to ja nic o tym nie wiem. Ale pogoda jest okropnista,leje,wieje i zimno .....
Właśnie napaliłam w piecu więc zaraz będzie cieplutko;-)
Cyprysiowa Ty to masz zajefajne sny :-)
Jak byłam w czwartym miesiącu to mojemu mężowi się śniło że urodziłam córkę z długimi włoskami i potrafiła już nawet mówić i chodzić:-D
Idę zrobić sobie śniadanko bo coś głodna się zrobiłam...

Do góry