reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Kurcze Dziewczyny a ja nic nie mam....ani jednego ciuszka dla Juniora, nie wspomnę o meblech łóżeczku. Mój Adam stwierdził : zrobisz listę, wybierzesz a ja pójdę i kupię...i trochę mnie tym uspił, poza tym wydaje mi się iż jeszcze tyle czasu mamy...na razie głowimy się nad imieniem, ja co innego On co innego...pozatym z powodu jego nazwiska -długiego i trochę brzmiącego jak za wschodniej granicy odpadają takie które mnie najbardziej się podobają: Igor, Borys....
a tu jeszcze wyjazd do Moskwy po porodzie mi się zapowiada....próbuję wszytko zracjonalizować, ale lęk czy to wszytko da się pogodzić, zapewnić poczucie bezpieczeństwa "...

reklama
Dzięki Kwiatuszki Kochane za pamięć i troskę;-)

Na KTG nie wyszedł żaden skurcz choć podczas badania brzuch 2 razy mi stwardniał , dziwne.
Szyjka zamknięta. Nic się nie sączy.

Jeżeli do rana skurcze staną sie regularne bądź bolesne to kładą mnie do szpitala.
Teraz mam wziąć Nospę Forte i magnez oraz zaraz się kładę do łóżeczka.
Tylko lekarz nie powiedział ile brać tej Nospy bo kazał brać doraźnie. Hmmm chyba zacznę od 3 razy dziennie po 2 tabletki.

Ciekawe czemu tak często mi twarnieje ten brzuch.Jak będzie gorzej to od jutra będę w szpitalu.

Marzycielko wazne ze szyjka zamknieta, ale przyznam dziwne te twardniecie brzucha biorac pod uwage ze nie forsujesz sie tylko lezysz, ale bedzie dobrze, odpoczywaj i zagladaj do nas:-)

Qurcze wlasnie spostrzeglam ze zostalo mi tylko 70 dni rowne 10 tyg. a moja sypialnia jeszcze nie urzadzona:szok:

Mam coraz wiekszego cykora:-p

twardnienie brzucha jest spowodowane skurczami braxtona hicksa i sa one normalnym objawem pojawiajacym sie przy prawidlowo przebiegajacej ciazy. Czesto sa bezbolesne i jedyna oznaka jest twardy brzuch. im blizej porodu tym wystepuja czesciej ale nie prowadza one do porodu.
Skurcze Braxtona-Hicksa są nieregularne i niebolesne. Z czasem staną się silniejsze, bo muszą przygotować macicę do porodu. Wzmacniają ją, ustalają pozycję dziecka i pomagają w procesie skracania się szyjki macicy.
Tyle znalazłam w necie

Skurcze przepowiadające wg mojej położnej dopiero powinny się pokazać po 34tyg i nie każda kobieta je odczuwa.

Marzycielko jak masz Nospe Forte to wzięłabym raczej po 1 tabletce - to jest 2 x mocniejsze niż zwykła Nospa.

Dzięki Kwiatuszki Kochane za pamięć i troskę;-)

Na KTG nie wyszedł żaden skurcz choć podczas badania brzuch 2 razy mi stwardniał , dziwne.
Szyjka zamknięta. Nic się nie sączy.

Jeżeli do rana skurcze staną sie regularne bądź bolesne to kładą mnie do szpitala.
Teraz mam wziąć Nospę Forte i magnez oraz zaraz się kładę do łóżeczka.
Tylko lekarz nie powiedział ile brać tej Nospy bo kazał brać doraźnie. Hmmm chyba zacznę od 3 razy dziennie po 2 tabletki.

Ciekawe czemu tak często mi twarnieje ten brzuch.Jak będzie gorzej to od jutra będę w szpitalu.

Marzycielko ja tez mialam takie skurcze przy Cyprianku bylam 3 razy na KTG nie wykazało żadnych skurczy szyjka macicy byla zamknieta i urodzilam w 31 tygodniu poszly mi wody a szyjka dalej byla zamknięta uważaj na siebie bo to jeszcze za wcześnie.

Po długiej i ciężkiej walce udało mi się zdjąć obrączkę i pierścionek zaręczynowy. Uratowałam nie tylko biżuterię ale i palce :-D
Już się zaczynałam bać, że mi będą musieli przecinać obrączkę :szok: a tego bym nie przeżyła :no:

reklama
Marzycielko ja równeiż bardzo sie cieszę,że wszystko dobrze :* trzymam kciuki.....:* co do ubranek to ja mam kilka na 56,ale raczej mało....dzisiaj dokupiłam dwie flanelowe pieluchy różową i taka słodką żółta....jesce jakas czapeczkę taka ciepluchna musze kupic...i reszta raczej jest....

Do góry