Myszqa
Fanka BB :)
Asiulka norma 74-106 dotyczy glukozy na czczo. Tak przynajmniej ja mam na wynikach. Normy dla glukozy 50g nie mam zapisanej ale jest 140 - wiem bo się wyrobiłam w normie
miałam 140 :-)
miałam 140 :-)Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
miałam 140 :-)
Mam kilka sztuk w rozmiarze 56, ale w sumie to niektóre z nich są większe od tych w rozmiarze 62. Chyba wszystko zależy do firmy ubranek ... Mój narzeczony też miał obawy co do kupowania rozmiaru 56, ale jak kupiliśmy kilka bodziaków i pajacyków w rozm 62 to stwierdziłam, że takiego dużego dziecka to ja na bank nie urodzę, patrząc na gabaryty moje i mojego brzuszka 

i mówi mi że ja nie mam dostępu do konta
że nie jestem upoważniona
popieprzona jakaś

mamy z mężem wspólne konto już od ponad dwóch lat i do tej pory nie było problemu z wypłata pieniędzy
aż do dziś
, oczywiście po mojej małej awanturze okazało się jednak że mają burdel w papierach
i jakoś dostęp do konta mi wrócił
, straciłam tylko czas (stałam przy tym okienku ponad 30 min 

) i nerwy 

Spakowałam torbę do szpitala, wiem, ze przesadzam, ale wolę zeby sobie stała i czekała niż bym miala w pospiechu się pakowac:-)
niezła jesteś 
ja kupiłam po 3 -4 sztuki 56 do szpitala, Misia urodziłą się 55 cm, ale wszystko na niej wisiało i strasznie mnie to wkurzało, więc teraz kupiłam, ale większość 62 jednak.
Dzięki Kwiatuszki Kochane za pamięć i troskę;-)
Na KTG nie wyszedł żaden skurcz choć podczas badania brzuch 2 razy mi stwardniał , dziwne.
Szyjka zamknięta. Nic się nie sączy.
Jeżeli do rana skurcze staną sie regularne bądź bolesne to kładą mnie do szpitala.
Teraz mam wziąć Nospę Forte i magnez oraz zaraz się kładę do łóżeczka.
Tylko lekarz nie powiedział ile brać tej Nospy bo kazał brać doraźnie. Hmmm chyba zacznę od 3 razy dziennie po 2 tabletki.
Ciekawe czemu tak często mi twarnieje ten brzuch.Jak będzie gorzej to od jutra będę w szpitalu.
dzisiaj w tp była sobie pani u kosmetyczki - z racji tego, że była w ciąży mówiono o zabiegach jakie w tym czasie może wykonywać a jakich nie - np. wszelkiego rodzaju zabiegi z użyciem prądu jeśli chodzi o twarz
no a co np. z pedicur-em gdy do złuszczania naskórka na piętach używają takich maszynek pod prąd podłączonych
co o tym sądzicie?
Co do ubranek to najbardziej dziwi mnie rozbieżność w rozmiarachMam kilka sztuk w rozmiarze 56, ale w sumie to niektóre z nich są większe od tych w rozmiarze 62. Chyba wszystko zależy do firmy ubranek ... Mój narzeczony też miał obawy co do kupowania rozmiaru 56, ale jak kupiliśmy kilka bodziaków i pajacyków w rozm 62 to stwierdziłam, że takiego dużego dziecka to ja na bank nie urodzę, patrząc na gabaryty moje i mojego brzuszka
![]()
!!!
mówie mu w rozmowie a juz myślałam ze chcesz obgadać imie :-) a on mi " oh tam ! jak pójde juz zarejstrować do urzedu to coś sie wymyśli "
zwariuje z nim !!!! Ta z uśmiechem na ustach stanie przed panią i powie " pani da tu jakiś kalendarz z imionami " 

tyle stron to ja nie nadrobię w czytaniu już dzisiaj... nie mam do tego głowy... widzę że jednak coś się działo... nadrobię zaległości jutro.... tylko proszę kochane nie rozpisujcie się aż tak bo nie daje już rady 

hihihifaceci tak mają:-)kolejny genialny pomysł mojego chłopamówie mu w rozmowie a juz myślałam ze chcesz obgadać imie :-) a on mi " oh tam ! jak pójde juz zarejstrować do urzedu to coś sie wymyśli "
![]()
zwariuje z nim !!!! Ta z uśmiechem na ustach stanie przed panią i powie " pani da tu jakiś kalendarz z imionami "
![]()
uważaj żeby rzeczywiście tak nie zrobił
mój wujek tak załatwił ciotkę, mieli wybrane imię dla córci Agnieszka ale przy rejestracji w urzedzie jakoś mu się zapomniało i spytał się babki czy ma może kalendarz z imionami, a że babeczka miała to zarejestrował imię z kalendarza Lidia, dobrze że trafił na imię jest całkiem, całkiem...
gorzej jakby w kalendarzu była jakaś Kunegunda czy coś takiego

Dobry wieczór Dziewczynki
Wiem, że ten temat był już poruszany wcześniej na forum, ale nie mogę znaleźć stron z tym wątkiem ... Otóż chodzi mi o test obciążenia glukozą 50g po 1h. Odebrałam dziś wyniki i trochę się zmartwiłam, bo wynik mam 135mg/dl. Czytałam, że norma jest do 140, ale na wynikach z laboratorium mam normę 74-106, czyli taką samą jak przy glukozie na czczo. Czy to jakaś pomyłka z laboratorium, bo w sumie troszkę dziwne, żeby taka sama norma była przy glukozie na czczo i po obciążeniu? Wizytę u gina mam dopiero za 3 lub 4 tygodnie, a trochę zaniepokoiło mnie to wszystko :-(