reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudniowe mamusie 2008

witam wieczorowo !!!
ja zaniemogłam na kanapie i teraz siedze i czytam co tam u Was !!!
moja miednica chyba w rozsypce juz bo nie umiem chodzic za długo, leżec za długo, stać, siedzieć normalnie porażka !!!!

a myślałam ze Marzycielka juz tuli Oli a tu cisza !!! ale juz blisko !!! trzymam kciuki zeby wyniki było ok !!!

Dzień dobry;-) chciałabym nieśmiało dołączyć do Waszego grona grudniowych mamuś gdyż sama niedługo zostanę mamusią:zawstydzona/y: przyznam sie bez bicia że podczytuję was prawie od samiuśkiego początku ale jakoś tak nigdy nie bylo okazji ku temu żeby samej tutaj coś naskrobać:sorry2: ale postanowiłam skończyć z tym biernym śledzeniem waszych losów i się grzecznie ujawniam;-)a jeśli chodzi o mnie to mieszkam sobie w łodzi wraz z moim mezusiem kochanym, a termin mam na 31 grudnia:-D będziemy miec wystrzalowego sylwestra:-D lub wg. usg 24 grudzien :-D zatem jeśli chodzi o date to trafiliśmy nie ma co:-D prawie od samego poczatku jestem na zwolnieniu gdyż ciąża moja jest od poczatku zagrożona najpierw poronieniem teraz przedwczesnym porodem:-( zatem od samego poczatku jestem na roznych tabletkach ktore maja mi pomoc dotrwac do terminu:) pozdrawiam wszystkie brzuchatki;-)

witaj !!!! i super ze sie zdecydowałaś dołączyć !!!!

Kochane to ja strzelę pytanie z innej beczki: otóż czy w jakiś sposób parzyć trzeba smoczki przed pierwszym użyciem-bo zamierzam zabrać do szpitala jeden i nie wiem czy przed tym mam go wyparzyć...hmmmmmm......:baffled:

ja Liwii butelki, smoczki, nawet obcinaczki do paznokci :-D wrzuciłam do wrzątku i w garnku chwile pogotowałam !!!!

Dziś doszłam do wniosku, że mam w nosie i ni bede jeździła do sklepu z dziewczynkami, bo mi taki sajgon i borute robia...zwłaszcza 2,5roczna Mania, widzi, że matka nie w formie to rozrabia na całego, pół sklepu dziś zwaliła z półek...w ogóle sobie odpuszczam to całe wicie gniazda...najzwyczajniej nie mam juz siły, nawet prania z pralni przynieść:-(...w poprzednich ciążach to twardzielka byłam...
no ale ja juz Pania po 30tce jestem ;-)

a ja po sklepie dzis stwierdizłąm ze w ogóle juz nie bede jeżdziłą po sklepach bo mam dosc ! dzis pare kroków i szłam jakby mi ktos do dupy dokopał !!!

. Tylko ja trochę się boję tych wodnistych upławów, gdyż może to są sączące sie wody:-(A wkładki zmieniam co 3 godziny prawie:crazy:

ostatnio jak byłam na zapisie to pytałam położną co jak wody sie sączą ze boje sie ze nie skapuje sie zaraz a ona sie śmieje i mówi ze kapne sie bo jak sie sączą to sączą ciagle i tak jakbym cały czas zesikana chodziła :sorry2: bede czuć, w sumie to chyba racja jak sie sączą to ciągle a nie raz tak a raz nie :baffled: ! Nie wiem przy Liwii zaraz wiedziałam ze to wody a teraz okarze sie !!!

Dziewczyny jestem załamana właśnie wróciłam z wizyty.Miałam dzisiaj USG.Przez kilka ostatnich dni malutka kręciła się mniej niż zwykle i położna wyznaczyła mi dodatkowe badanie USG.Poprzednie miałam w 21 tygodniu ciąży. No i okazało się że dzidzia jest troszkę za mała na ten tydzień ciąży (1861g). Przepływy pępowinowe dobre ilość wód też ok ,ale waga jakieś 2 tygodnie do tyłu.
Za tydzień mam wyznaczone kolejne USG znów będą sprawdzać przepływy a za dwa tygodnie kolejne z kontrolowaniem wagi. Jeśli mała nie przybierze to będą rozpatrywać wczesniejsze rozwiązanie. Strasznie sie boję:-(

kochana nie myśl zaraz ze cos nie tak !!! moja tez mniejsza wychodzi z usg prawie o 2tyg i lekarka w szpitalu powiedziała a potem mój gin potwierdził ze to jest dopuszczalny bląd usg te 2tyg i ze jest ok !!!

Misiówka to Ci niezły charakterek w brzuszku sie czai :-D fajnie ze wszystko ok !!!!

czesc dziewczyny;-)niewiem czy mnie jeszcze pamietacie:-(chcialam sie pochwalic, ze nasz Julius juz jest:-)wody mi odeszly 10.11 i o 12.19 w poludnie, przez cc urodzil sie maly:-D:-D:-Dmoje slonce mialo 3500gram i 54cm. zycze wam wszystkim szybkich rozwiazan i jak najmniej bolesnych:tak:pozdrawiam;-)

GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no nic to ja juz chyba udam sie do łózia !!!!

reklama
OCEANITY WIELKIE GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja byłam dzisiaj na wizycie i jeśli nie urodze do przyszłego wtorku to znowu będą sprawdzać moją malutką bo w czwartek ważyła 3650;-).

Witam z ranka!!!!!
My z mężykiem po śniadanku, no i poszedł do prcy....

OCEANITY GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!
UCAŁUJ JULIUSA OD CIOTKI EWELW!!!!!!!!!!!!!!!!!

I WRACAJ SZYBKO DO FORMY!!!!!!!!
Poczytam troszkę książeczkę "W oczekiwaniu na dziecko" Jest tu mróstwo ciekawych info. Potem napiszę jeśli znajdę coś godnego uwagi....

Witam z rana

I oczywiście wypatruję wieści o Marzycielce, ale chyba za wcześnie dzisiaj wstałam, bo tu jeszcze wszyscy śpią :-D
No, ale moje dziecię jest bezlitosne, godz. 6.00 "Mamusiu, ale naprawdę już jest rano, musisz wstawać..." ;-)

OCEACITY GRATULUJE :tak:

jednak drugi byl chlopczyk ;-) to teraz marzycielka z dziewuszka a po niej pewnie Ania z chlopczykiem no i potem znowu kolej na dziewczynke bedzie :-D ale to sobie poukladalam:-D

witam:-) w nocy myslalam ze umre strasznie spuchly mi dziasla normalnie mialam wrazenie ze mi wszystkie zeby zaraz wyleca:szok:

Dzien dobry :) wczoraj miałam taki dobry humor a dzisiaj gdzies uciekł :(
w nocy jak to zwykle co chwile sie budziłam z zatkanym nosem,a teraz poczułam...burczenie w brzuszku :] jejjuuu jak ja dawno(pół roku? :) ) nie czułam że mi w brzuchu burczy hahaha
Oceanity-wieeelkie gratulacje :]
ewelw-
ja sie zastanawiam nad kupnem książki wraz z płytąDVD ''Co nieco o rozwoju dziecka"
mamy coś ala wersje demo z gazety i jest naprawde dużo przydatnych rzeczy opowiedzianych naprawde w ciekawy sposób....no i oczywiście wszystko pokazane :]!

:-D ogromne gratulację dla Oceancity i dużo zdrówka dla Was
niech maluszek duży rośnie :-)

to która następna???

reklama
Witam z ranka

U mnie świeci słoneczko, ale mamy pierwszy przymrozek, bialutko się zrobiło za oknem i jest 0stopni a ja nie ma w co sie ubrać, kurtka za ciasna a tak rozpięta nie mogę chodzić, masakra :szok::szok:

Co z Marzycielką??? napewno dzisiaj córcię będzie tulić

Mam pytanko, na ile dni przed wizytą robicie morfologie i mocz?
Ja mam wizyte w poniedziałek, czy mogę juz jutro zrobić czy czekać do piątku?

Moja Matrusia daje mi popalić, ciągle się wierci, brzuch przybiera zabawne kształty:-D:-D to juz końcówka, myślałam że będzie już mniej aktywna a ona szaleje na całego:-):-)spać nie można

Dzisiaj zabieram sie za zrobienie "paznokietek" u stóp:szok::szok: jak ja to zrobie, brzuch mi przeszkadza:szok::szok:

Do góry