reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Hejka mamuski:-).

Ja dzis juz lepiej sie czuje to i humor mam lepszy, bo ostatnie 3 dni to zdychałam. 39.5gorączki, ból głowy i kaszel, ktory chcial mnie udusic. Nie pamietam kiedy taka chora byłam. Całe szczescie, ze tak szybko jak mnie rozłożyło, to i szybko się pozbierałam:tak:Dziewczynki rozchorowały sie razem ze mna, niestety są na antybiotyku, a przedwczoraj w nocy miały tak wysoką i uparta temp, ze zuzie do wanny z woda wsadziłam i podałam jej paracetamol w syropie i ibuprofen w czopku jednoczesnie. Wiem ze tak nie wolno, ale rece mi juz opadły, a tak strasznie boje sie tych drgawek. To była chyba najgorsza noc w naszym zyciu. dobrze, ze moj m jest, bo jednoczesnie jednej i drugiej nie dałabym rady zbijac tej gorączki:no:.

A poza tym zaliczylam sesje mam czas wolny i zero pomysłów na wykorzystanie go. Dzisiaj chyba rozbierzemy choinke:zawstydzona/y:bo czas juz najwyższy:-D i moze pączki upieczemy:tak:

Siemanitos laski:)

Produkcja godna pochwalenia.....i to tak z samego rana:)

Agatkas witaj kochana a wiesz ,ze myslalam o Tobie ostatnio i jestes super:**** oby teraz juz czesto:*
no i gratuluje wygranej wylukanej na fb:)

Zapominajko wiec do lekarza ide jutro ,ale dopiero na 17:30....wiesz pewnie mnie zbada "doglebnie", cisnienie, waga ...pobierze krew i dostana mocz w prezencie:p moze w koncu dostane tez karte ciazy:p hahaha i zobaczymy co dalej wymysla...z tymi usg...bo ja na to drogie nie pojde.... po prostu.....
A najfajniejsze jest tpo ,ze u nas maja byc jutro zawieje i zamiecie sniezne, wiatr okolo 80km i okolo15 cm sniegu......fajnie w takiej aurze dobijac sie w godzinach szczytu do Toronto.... bedzie sie dzialo:p

A jeszcze zapominajko kochana nasza ja tez nie wiem dlaczego sie tak upierasz przy tym cc,aczKolwiek to Twoj wybor....moim zdaniem to operacja na zyczenie....zbedna i bolesna w konsekwencjach....w sensie rany... moja mama miala ze mna, a pozniej brata rodzila naturalnie i na drugi dzien chodzila i robia wszystko jak wczesniej.....a czasu po mnie nawet nie che wspominac:p

Pyciolku trzymam kciukasy za badania malego...oby wszystko bylo ok:)

Madziu kochana.....ja tez jakso zyje tym Twoim porodem:p hahaha moze dlatego ,ze jakos pierwsza sie rozpakowujesz....potem to juz pojdzie :p hahaah

Kajaczku zapodaj te pączki poleconym-ekspresowym do Mississaugi ok???? :p hahahah ale bym se zdjadla:p hahaha ahhhhhh

Anoli gratuluje jeszcze raz zdanej sesji:*** zdolniacho!!!!! no i zycze zdrowka dla malej.... wiem co czujesz....ja umieralam z niepokoju jak Mari miala takie wyspokie goraczki:((( przytulam:*

OK ZMYKAM o buly do sklepu ,bo umrzemy z glodu....malenstwo juz kopie i sie wierci ,bo glodne jak mama:p hahahha a w nocy tak dawalo czadu ,ze nie moglam zasnac 2 godzi....pozniej juz mi sie tylko smiac chcialo:p

Jakiegos powera dostalam i wypucowalam na kolanach gore i dol, ale przynajmniej mam spokoj na pare dni:tak:

Anoli gratulacje za pierwsza zdana sesje:tak: No i zdroweczka oczywiscie dla Ciebie i dziewczynek:tak: Ja tez sie boje takich wysokich temperatur u dzieciakow, Fifi tez goraczkowal mi teraz ponad 40st, pierwszy raz w zyciu tak wysoko, ale na szczescie szybko udalo mu sie zbic ta temp nurofenem.

Kanus oby cos udalo sie wymyslic z tym usg, bo to juz wlasciwie polowka ciazy i fajnie by bylo obejrzec maluszka:tak: A z tymi warunkami pogodowymi to przynajmniej cos sie bedzie dzialo, a Ty to przeciez lubisz:-D

Agatkas tak chcę mieć cc na życzenie.

A ja Igorka też cc rodziłam z powodu komplikacji. I jak sobie przypomnę tę panikę lekarzy itd. to chyba wolę od razu cc. Tym bardziej, że teraz mi ciśnienie szaleje.

A do tego moja przyjaciółka po naturalnym porodzie była tak zmasakrowana, że nie trzymały jej ŻADNE zwieracze i musiała mieć plastykę.
A ja lubię moje krocze i nie chcę, żeby mnie nacinali.
I dlatego jestem w stanie zapłacić.

Anoli zdrówka dla was. Współczuję tych gorączkowych przypadłości. Ja zawsze jestem sparaliżowana i w stanie histerycznym jeśli sobie nie radzę z chorobą.

Kana może jakoś ci na ładne oczęta to usg zrobią... A połówkowe ważne, bo wady serca, kręgosłupa, rozszczep itp wykluczają.

Ja nigdy pączków sama nie robiłam. Jestem za leniwa...

Zapominajka ile???o rany.....i co bedziesz sie decydowala???
już doczytałam....
a może pojawią się jakieś okoliczności które umożliwią cc bez opłaty....np. ułożenie małej

Kanuś kciukaski za wizytę...i oby za dużo kasy nie chcieli od Ciebie..

Assiulka super że Fifi zwalczył choróbsko bez zmiany antybiotyku...

Anoli zdróweczka

Kajka pączki robisz??wow.....

Ostatnia edycja:
Ja się lenie u mamci :-)

To znaczy za dużo powiedziane, że się lenie. Bo wczoraj musiałam jechać załatwiać sprawy związane z podatkiem rolnym za nasze Choiny. Dziś byłam na cmentarzu wymyć grób taty i wujka. Jutro mam na głowie oprócz Jasia jeszcze Adę na cały dzien i na dwie trzy godziny Alę. A mama idzie do pracy jutro więc będę sama z trójką dzieci :baffled:

Zapominajko a może uda Ci się załatwić cc poprzez jakieś zaświadczenie że kręgosłup, oczy cóś takiego będzie taniej ;-)

Ja dziś robiłam z babcią faworki. Moim zdaniem do jutra nic nie zostanie :-)

Madziu Ty jeszcze z nami? A może Ty chcesz zrobić prezent na Walentynki dla swojego mężowego :-)

Myszqa myślę że może sobie pod 14 lutego podciągnąć ten prezencik ale podejrzewam że Lenka pojawi się miedzy nami w piątek ewentualnie poniedziałek...najpóźniej wtorek:tak:

Myszqo nie wiedziałam, że kręgosłup ma tu coś do rzeczy. No i nie wiem kto by mi takie zaświadczenie wypisał. Ja znajomości nie mam...

reklama
Do góry