reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Doberek kochane :-)
Gwiazdeczka nam pediatra kazała podawać do dwóch lat.
Kurczeeeeeeeeeeeee pogoda jak jesienia a ja takie plany mialam :-(
No i niestety z wyjazdu raczej nici :-(
No cóz

Jeszcze miesiąc i mam przedszkolaczka w domu :-)
Jej chodzi za mna i pyta kiedy pójdzie ;-)
Nasza logopeda na urlopie więc stwierdziłam, że cwiczymy sami a od wrzesnia w przedszkolu bedzie miał logopede to nie szalaje za bardzo i nie szukam innej...Kurcze powyrastał mi z długich spodni, ma dwie pary ma krzyz takich co się ewentualnie do wyjścia nadaja ale trzeba bdzie kupic do przedszkola pewnie...Jej jak ten czas leci..Wczoraj wieczorem siedziałam a Lolo bawił się z Fifim ...SZLANSTWO tak się junior zasmiewał :-) A w ogóle była u mnie znajoma, poplotkkowałysmy, pogadałysmy faaaaaaaaaaaaaaaajnie było :-) Jej córa pobawiła się z Karolem i nie było problemów typu wyszarpywanie zabawek albo bicie...
Krolcia jej wspołczuje..Mnie Lolo raz zniknał w Biedronce...Nigdy nie zapomne tego strachu...
No i znowu dorwał cos i memła w paszczy Filip...Ech..Kawałek kartki Lolka...Wczoraj wieczorem mnie ugryzł w noge tym swoim jednym zębem....

reklama
Hej.
Witam z kawusią.
He, żeby było śmieszniej to tak przeklinałam później te chaszcze:wściekła/y::wściekła/y:, że nikt tu porządku nie robi i to rośnie samopas, to chyba jakąś siłą woli podziałałam:errr:, bo wczoraj przyjechał traktor z mega kosiarą i caaaaaaaałe chaszcze pięknie przycięli:laugh2:! Wrrrrrrrrrrrr doba wcześniej i nie byłoby ucieczki:no:!!!!!

SŁOŃCA ceeeeeeeeeeeeeeeeee
No szlag jak tak to ludz za ludziem a jak pogoda do kitu to NIC sie nie dzieje...A do nocy sama z maludami...

Oj, przydałoby się słońce... Ciekawa jaka będzie zima w tym roku :/

U nas dziś noc bez karmienia! Nie mylić z nocą bez pobudki ;) Pobudka była - o 1.30, ale udało mi się szybciutko uśpić Pucka. A na karmienie wstał potem dopiero o 6 i jeszcze na 2 godzinki poszedł spać. Później siedział z nami przy śniadaniu i zjadł pół kanapki z masłem, a o 9 - już normalnie - kaszkę. Teraz śpi.

Muszę wypróbować na dniach, czy Franek będzie chciał pić mleko z kubka 360. Bo nie chce mi się już butelek odgrzebywać. Woda mu ładnie wchodzi, ale nie wiem, czy będzie miał na tyle cierpliwości, żeby na raz 200 ml wypić... No i kubek muszę drugi kupić, żeby osobny był na mleko...

A ja już w robocie. Mam fajną książkę - o Egipcie :) Gdyby jeszcze nie przypisy, to by było super ;)

Aha - paczki poszły wczoraj wieczorem. Myślę, że jutro powinny do Was dotrzeć :)

Hejka!
Postraszyła Idę wczoraj tym węglem i dzisiaj pooospałyśmy do 10 :-) Wprawdzie z małą pobudką o 6 - Ida musiała sobie pohasać, ale ja się położyłam obok niej na podłodze i drzemałam. A potem się przytuliłyśmy i dospałyśmy jeszcze te 3 godzinki :-)

Co do gryzienia - Ida rzuca się z zębami na wszystko. Wczoraj mieliłam kawę, a ona pełzała po podłodze i najpierw zainteresowała ją moja pięta, potem noga od stołu, potem rzuciła się na męża i próbowała mu odgryźć nos. Niebezpieczne mam to dziecko :-/

A co do pogody - u nas od wczoraj pięknie. Słońce świeci, ale bez upału. Szkoda tylko, że moje dziecko nie nadaje się do długich spacerów :-(

Ja wczoraj próbowałam drzemać przy Franku na podłodze - bo spałam w nocy 3 godziny i już padałam powoli. Ale Pucek, jak tylko zobaczył blisko obiekt do znęcania się, zaczął robić sobie ze mnie plac zabaw - najpierw wszedł mi na głowę, potem przewalał mi się przez brzuch w tę i z powrotem, później zaczął odgryzać mi spodnie, a potem ćwiczył piski, cały czas przy tym gadając do siebie... Tak sobie pospałam...:/

Ale niespodzianka :) Autor stwierdził już po składzie, że 5 stron bibliografii właściwie nie jest potrzebne i kazał je wykreślić :D Lubię takie niespodzianki :) Tym sposobem już jestem na stronie nr 30 :D Czyli jeszcze 70 na dziś...

Ewa no to super niespodziewajka :-)
Ja dostałam meila, ze moje witaminki sa w aptece wiec skończe odkurzac i po nie podskocze...
Macie pomysła na dobry, niedrogi i szybki obiad???????????

hej,
ja dziś mam pracę 'w terenie', co oznacza, że od południa zacznę:( a jeszcze papiery do domu przyniosłam, wrrr
Maciuś kochany, śmieszek
Sam pije mleko z butli, tylko leży na poduszce :)) picie oczywiście też:)) niedługo kupimy jakiś niekapek pewnie.

O kurcze...
Franek ma gorączkę - 38,3. Może to od zębów, ale trochę świecą mu się oczy, jest śpiący i nie chce się bawić. Pół godziny temu się obudził, więc zmierzę temp. jeszcze za pół godziny i zobaczymy.

Co się daje na gorączkę? Czy od razu iść do lekarza?...

reklama
Do góry