reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hej:-)
trudno Was nadrobić! czytałam, czytałam i już nie pamiętam co miałam odpisać:sorry:

Krolcia - super, że sprawa się wyjaśniła! ale pamiętam, że już jakiś czas temu pisałaś o problemie, więc trochę to trwało!:shocked2: grunt, że jest ok:)

Ewa - gratulacje ! na pewno dostaniesz nowe zlecenia:))

Tunia - śliczne ciuszki:tak:
a co do niani - to ja uważam, że kawa, herbata i tyle! a mnie to w pracy karmią????? nie! zjem kanapkę, jak sobie ją sama z domu przyniosę:crazy: kawa czy herbata też własne, no ale tu już nie będę restrykcyjna.
W ogóle zła trochę jestem, bo niania nie zgodziła się na naszą cenę i będziemy 600 zł płacić za pół etatu.:-( i jeszcze 400 (min - po tych zmianach:wściekła/y:) za przedszkole.
aha było pytanie o miejscowość - Olsztyn.

Beacia - witaj i gratuluję zdanej matury!!! dziewczyny mają rację - jeśli masz taką możliwość, to nie rób przerwy w nauce:tak: zobaczysz, im dalej, tym gorzej się zebrać.

reklama
Cwietka to trochę skomplikowane, ale opowiem na priv.
Asjaa Olsztyn to ładne miasto. Podobało mi się jak je ozdobiono na święta 2008/2009. W Wawie tak nie było.

Elena - był ładny, bo spokojny i zielony.. a teraz ciągle wycinają drzewa, u mnie np ogołocili całą ulicę po jednej stronie! nie mogę odżałować:-( a pomysły mają radnie takie, że głowa boli... idioci jednym słowem.

Myślę o dziewczynie, która zmarła:-( o jej córeczce...brak mi słów..

Aniah Gratulacje:) rozwiązałaś moją zagadkę - która mi się dziś w głowie uroiła - tzn - która gródnióweczka bedzie ponownie w ciąży jako pierwsza - no chyba że jest jakaś przed Tobą - co mnie ominęło:):) w kązdym razie dbaj o siebie, aha i na Niepocieszenie napiszę Ci że mój Borysek ma już skończone 7 miesięcy i je co 3 godziny. czy dam mu mleko z kleikiem i z bananem , sztywne ze az łycha stoi na noc czy zwykłe mleczko z kaszką z butelki to za 3, 4 godziny mam podbudkę na kolejne jedzenie. WIęc nie ma reguły jak pisze Ewa.

Renczysia:D muszę koniecznie zmienic ten opis nad avatarkiem albo postarac się o kolejnego brzdąca żeby się z opisem już nie fatygować heheh:)

Krolcia, parowar wygląda na fajny :) Moim zdaniem główne plusy to:
* możliwość wyjęcia spodów, żeby włożyć większe rzeczy
* dodatkowa miseczka do ryżu (w moim parowarze wlewa się do niej trochę wody i ryż jest pyszny - kasza zresztą też)
* dodatkowy element do gotowania jajek (na parze są dużo lepsze od gotowanych w wodzie, lepiej się obierają, no i na miękko wychodzą idealne :))

Trzeba by jeszcze sprawdzić, czy ma zabezpieczenie antyidiotowe, tzn. czy wyłączy się jak nie wlejesz wody albo jak się woda skończy (ja parę razy chciałam puścić mój na sucho ;)).

Ja mam parowar, w którym pojemniki są obok siebie, a nie na sobie - zapachy się nie mieszają.
Poza tym w moim da się ustawić dzięki takiemu rozłożeniu pojemników osobną długość parowania na każdą część - np. pojemnik pierwszy - 15 minut, drugi - 20, a trzeci - 30 minut. Parowanie zaczyna się od tego ostatniego, a pozostałe są włączane sukcesywnie - w rezultacie całość jest gotowa w tym samym czasie.
Aha, no i w moim jest jeszcze opcja podtrzymywania temp. przez 40 minut po uparowaniu. Fajna rzecz, szczególnie jak się ma Męża, który się spóźnia z pracy ;)

Generalnie rzecz biorąc, ten Twój parowar wygląda całkiem fajnie :) Szczególnie, że za darmo (tak?).

A przy okazji - jak to robisz, że masz tyle ankiet na GFK? Ja się zapisałam jakiś czas temu, a póki co chyba 2 wypełniłam tylko... Nigdy nic nowego nie ma...:/

krolcia
ja daje albo activie albo danone zalezy co kupie w sklepie i co mam w lodowce :) a jak mam to daje nestle dla niemowlakow bo one sa mniej ostre ze tak powiem niz bobovity.

cwietka
jasiek juz po 5 miesiacu wciskal zupke z makaronem... i biszkopty . o jaka ekspo... czy co tam ci chodzi ?? czy mial czy nie ?? bo nie kumam :)
moj maly tez wcina chrupki kukurydziane i hipolitki takie ciastka zbozowe po 7 miesiacu....

ainah
koniecznie pokaz jak bedziesz miala zdjecie fasolinki :) ahhh przypomnialyby sie stare czasy ;)

ewwe
no albo sobie brzdaca kolejnego walnąć :p ;) bo ja narazie dziekuje :) a borysekk nie przesypia calych nocy ?? moj jas w dzien tez je co 3 godziny ale noce cale przesypia odkat 1 miesiac skonczyl....

Ainah gratuluje ciąży cieszę się bardzo ja narazie muszę się zaspokoić pracą brak mi czasu na wszytsko weekendy znów za miastem i tak spędze najbliższe 2m-c objecuje że czasem zerkne na kilka postów ale jest tego tyle że z głównego chyba zrezygnuje :-) buziaczki dla was trzymajcie się dodam jeszcze że wypa na Hel udany tylko miasteczko jak dla mnie za duże bo całoroczne bloki itp. jutro jeszcze ide do psychologa bo mam takie problemy z pamięcią że boje się że dziecko gdzieś zostawie masakra

Ćwietka a co do tego kwiatka to......... :-) masz wyobraźnie mój m wyjechał to ja już nie pamiętam jak to wygląda hehe

Tak, tak za darmo:-D:-D:-D!!!!!!!!!!!!! Dzisiaj przysłali dopełnienie ostatniej ankiety i przekroczyłam już odpowiednią ilość punktów. Strasznie się cieszę:-). A te punkty to zbierane już rok czasu.
Nie wiem czy to ma znaczenie, ale ja się do nich zapisałam przez ich przedstawiciela. Przyszła babeczka z laptopem i błagała, żebym jej odpowiedziała na kilka pytań odnośnie środków czystości. Dlaczego nie miałam jej pomóc. Zapisała mnie wtedy od razu do bazy.

Był czas kiedy nie miałam ankiet, ale zdarzyło się również, że były trzy w miesiącu.

reklama
Do góry