reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
kurde skosowałam sobie posta:/
Smile, ta goraczka to moze ma związek z zębami? katarek tez może się pojawić. Niestety takie mogą być również objawy ząbkowania.

Sarka to ja nawet nie wiedziałam, że Danonki to jakas lipa:) w takim razie zdam się na Twoje słowa, i nie bedę małego raczyć danonkami codziennie.

Masakra, jakiś dobry dzień mam :D Dostałam próbkę tekstu do korekty z Wyd. Literackiego! Jestem w szoku :) Termin do 7 lipca, więc baaardzo spokojny :) Co nie zmienia faktu, że przy pozostałych rzeczach, które muszę do 7 lipca zrobić, i tak zarwę parę nocy. Przydałaby się jakaś babcia na miejscu, żeby się Puckiem zajęła... Ech...

ewa
gratulacje :)

smile
moj mial 40 stopni goraczki dreszcze lub drgawki nie wiem juz sama i stracil przytomnosc i nie wie, kiedy skoczyla mu temp az tak... wiem o jakim strachu mowisz :/

ewwe
no u nas tez blender pracuje na pelnych obrotach :) ja daje te nestle jogurty ale czasem jak nie mam to zwykle naturalne kilka owocow i biszkoptow i blenduje :) czasem same biszkopty ze zwyklym mlekiem je :)

a co do twarozka... hmm jasiek dzisiaj wsunal miseczke makaronu z bialym serem :)

w sumie chyba wolalabym zeby byl niejadkiem niz zeby mi chorowal jak teraz :/ juz 3 antybiotyki bral. wiecznie gardlo czerwone i kaszle ehhh

Ostatnia edycja:
ewa
gratulacje :)

smile
moj mial 40 stopni goraczki dreszcze lub drgawki nie wiem juz sama i stracil przytomnosc i nie wie, kiedy skoczyla mu temp az tak... wiem o jakim strachu mowisz :/

ewwe
no u nas tez blender pracuje na pelnych obrotach :) ja daje te nestle jogurty ale czasem jak nie mam to zwykle naturalne kilka owocow i biszkoptow i blenduje :) czasem same biszkopty ze zwyklym mlekiem je :)

a co do twarozka... hmm jasiek dzisiaj wsunal miseczke makaronu z bialym serem :)

w sumie chyba wolalabym zeby byl niejadkiem niz zeby mi chorowal jak teraz :/ juz 3 antybiotyki bral. wiecznie gardlo czerwone i kaszle ehhh

A której firmy jogurt naturalny dawałaś? My też danonki i te dzieciowe jogurty, a chciałabym właśnie jakiś naturalny z truskawkami podać.

Cześć dziewczyny,
nie było mnie przez tydzień i ciężko Was nadrobić :) Właśnie przed chwilą mi się udało.
U nas ogólnie ok, w zeszłą środę byłam u gina i wg OM był 7 tc, a wg usg 5 tc, czyli tak jak przypuszczałam, owulka mi się przesunęła o 2 tg. Serduszka jeszcze nie widać, tzn teraz już powinno, ale następną wizytę mam za 3 tyg.

Maksiu wkurza mnie, że budzi się w nocy nadal co 3 godziny. Muszę mu do jarzynek wprowadzić masełko i żółtko, to może będzie bardziej najedzony. No i może na noc dać kleik z owocami. Hm, w sumie wypróbuję to dziś :) Wiecie co mi powiedziała pani pediatra jak mówiłam jej, że mały ma wykwity po deserkach owocowych? że moge mu podawać na razie tylko banana, niedługo jagody i jabłka (jak będą te nasze). A co z resztą świeżych owoców? Trochę zgłupiałam, z tego co wiem, to Wy podajecie jeszcze jakieś inne owoce prawda??

p.s. nie jestem w stanie odnieść się do Waszych postów bo za dużo tego i nie ogarniam:p Sorka :p

missiiss1301 ale mi zrobiłaś smaka na makaron z białym serem ! :)))

Krolcia, naturalne są jogurty z Sanoka, z Limanowej. Te wszystkie Danonki, Jogobelle i inne kolorowe i mocno reklamowane to badziewie.

Ainah, pisz częściej, co u Was :) Albo nie - odpoczywaj :) A kleik na noc może pomóc w przesypianiu nocy, ale nie musi... U nas nie ma różnicy, czy podam kleik, czy swoje mleko - i tak Franek budzi się albo nie w zależności od swojego widzimisię :)

Cześć dziewczyny,
nie było mnie przez tydzień i ciężko Was nadrobić :) Właśnie przed chwilą mi się udało.
U nas ogólnie ok, w zeszłą środę byłam u gina i wg OM był 7 tc, a wg usg 5 tc, czyli tak jak przypuszczałam, owulka mi się przesunęła o 2 tg. Serduszka jeszcze nie widać, tzn teraz już powinno, ale następną wizytę mam za 3 tyg.

Maksiu wkurza mnie, że budzi się w nocy nadal co 3 godziny. Muszę mu do jarzynek wprowadzić masełko i żółtko, to może będzie bardziej najedzony. No i może na noc dać kleik z owocami. Hm, w sumie wypróbuję to dziś :) Wiecie co mi powiedziała pani pediatra jak mówiłam jej, że mały ma wykwity po deserkach owocowych? że moge mu podawać na razie tylko banana, niedługo jagody i jabłka (jak będą te nasze). A co z resztą świeżych owoców? Trochę zgłupiałam, z tego co wiem, to Wy podajecie jeszcze jakieś inne owoce prawda??

p.s. nie jestem w stanie odnieść się do Waszych postów bo za dużo tego i nie ogarniam:p Sorka :p

missiiss1301 ale mi zrobiłaś smaka na makaron z białym serem ! :)))

Jej jak się fajnie znowu czyta takie wieści. Świetnie, że wszystko ok. A zdjęcie kropka masz? To czemu jeszcze nie wstawione!;-);-)

reklama
ainah super wieści!!!
Ewwe
witaj i buziaczkid la Boryska :-)
Ja danonkom i actimelom mówie NIE ;-) Takie moje male zboczenie:-p:-p
Lolo dmucha banki a Fifi biega za nim z radosnym piskiem. BOMBA!!!!
Cos ja tam miałam..
Smile wspołczuje przeżyć nocnych..
U nas ząbek tuz tuz tuz może jutro wreszcie wylezie...

Do góry