reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ehh ja to jestem wrublik raczej niesmiałą osobą i jak mnie dotyczy problem wstydliwy to raczej się męcze z tym niż ide do lekarza choć zdaje sobie sprawe że źle robie...

bodzia
to banany sa na rozwolnienie ?? o kurka nawet nie wiedziałam ja mu je daje bo bardzo lubi. wody to dużo pije ciągle ma wbuteleczce swojej. no nic zobaczymy jak po tych sliwkach i jabłuszkach , zwieksze mu ilosc tych jabłek surowych... mam nadzieje ze wzdec nie bedzie mial od nich bo ja mam problemy masakryczne po jablkach ostatnio dwa zjadłam przez dwa dni i się tydzien męczyłam....

reklama
Missi ja też nie jestem z tych co łatwo idzie do lekarza i wszystko mówi jak jest, tylko że ostatnio trochę poczytałam i niestety akurat te wstydliwe choroby najtrudniej się leczy wtedy kiedy są zadawnione (a tak przecież bywa najcęściej)
no banany to raczej nawet bardzo zatwardzają, u nas był czas kiedy zabroniłam wręcz kupowania ich mężowi, bo wszyscy lubimy a potem płacz Anuli w kibelku był taki że serce się krajało, a z tymi jabłuszkami jak będzie ogromny problem próbuj może kompoty z suszonych śliwek i moreli, jak Jasio lubi te słoiczkowe to dawaj mu je na zmianę raz śliweczkę raz morelkę... gruszki też niestety mogą zatwardzać, ryż i marchewka raczej podawaj jak możesz najrzadziej
aa i jakie mleko pije Jasio?

teraz pije gerbera ale tylko w nocy jak się przebudzi więc czasem no i rano na sniadanko po pobudce a tak to nie pije mleka tylko to 1 czy 2x dziennie. teraz gerber wczesniej nan i na każdym jest to samo... ja nie zamierzam mu mleka zmianiać bo zmieniłam i i tak to samo jest a w sumie i tak już chcemy wykonczyc dwa ostatnie opakowania i przejdziemy na to z kartonu bo już ma 8 ząbków i je w sumie wszystkiego po troszke.... też kasze manne wciska bo tą z bobovity je tylko na kolacje żeby się nasycił tak to chlebka troszke , parówki, zupki, jogurty z bananami właśnie , słoiczki owocowe musze zaczać kupować te co mówicie ze śliwką i morelą... mam nadzieje ze mu przejdzie w końcu:dry: i tak dobrze ze sie wypróżnia codziennie a nie że po kilka dni nie może... o o wilku mowa właśnie kupa idzie :-D

o dopóki kupka jest codziennie to raczej leków nie trzeba tylko trochę zmienić żywienie, a może spróbuj raz dać mleko modyfikowane a raz to świeże... może podziała
zdróweczka życzę!

moją malusię położyłam już 3 raz spać, dwa razy dotychczas spała po niecałej godzinie, a widać że ją zębiska męczą, bo się bawi a raptem jest taki żałosny płacz i wtulanie się, najlepiej w pozycji na pandę...

bede tak sobie pisala pokawaleczku dziennie mala zasnela i powinnam robic obiad ale pije kawe
u nas w poniedzialek bylo szczepienie.. kolejne w udka, chcialam urwac glowe pielegniarce bo nie pozwolila trzymac Arlence pileczki i moja biedna dzidzia tak plakala strasznie z zalu, bolu i strachu grrr buuu potem miala goraczke i 2 dni byla nieswoja, w tym samym czasie szedl zabek nacierpiala sie biedula.
Krolcia no bez wysypki bylo a szkarlatyne mozna przechodzic co rok bo to bardzo zakazne chorubsko i daje rozne objawy a potwierdzeniem tego tak naprawde jest malinowy jezyk ktory wystepuje zawsze i jesli lekarz nie jest pewny czy to rozyczka czy szkarlatyna to po jezyku mozna zastosowac jakies leczenie wsteczne zapobiegajace zarazaniu.

Wrublik :D ciesze sie ze u malucha wszystko ok i jesli bedzie chlopiec faktycznie to super mimo ze najwazniejsze zdrowie oczywiscie, tylko uwazaj na siebie ciagle i mocno i co tez mezowi do glowy przyszlo??? dzidz nr 4? OMG hehe

Ainah ja bym chyba nie dala rady Arlena daje nam popalic i jak pomysle ze mialabym lada chwila urodzic to bym padla, Rany tak niewiele Ci zostalo :D:D wow! Wygladasz slicznie i tak niewinnie hehe nie przyszloby mi do glowy ze mialas w szkoe dziwne pomysly :D:D :p
Wozek swietny i ile ma mozliwosci :O:O jestem w szoku wyglada tez bardzo zgrabnie jak na podwojny, moja kolezanka spidziewa sie blizniakow i chyba nie ma opcji by znalezc cos takiego dla blizniat(zgrabnego)

Antylopka a kysz akysz hator hator :D mam nadzieje ze pech sobie pojdzie, nam tez sie tak czasem zdarza ze jak sie cos sypie to naraz, ale wiesz co jest dobre? to ze mozesz isc do sklepu i kupic nowa pralke bez obaw ze to Cie zrujnuje i nie musisz prac recznie :D

Missiiss ja Ci sugeruje lekarza juz od jakiegos czasu, niestety moja szczelina ciagle mi dolega i z tego co czytalam to jest ciezka do wyleczenia.. lec do lekarza i rob ze soba porzadek a Jasko oczywiscie moze miec po Tboie taki problem bo to czesto przechodzi niestety, tak jak pisaly dziewczyny, dawaj te wszystkie rzeczy plus probiotyki i owocow typu jablka np na Arlenke super dziala kiwi ona nie ma problemow ale czasem ma plastelinke taka i ciezko idzie wtedy dostaje swierze sliweczki, jabluszko i np pol kiwi a potem jest wielka kupa :D A Twoje osobiste sprawy... ciezko to wyglada ale rozmowa rozmowa i rozmowa, jesli chodzi o alco to u mnie niestety duzo tego bylo w zyciu i nie wchodzi w gre w zyciu codziennym ze np W chodzilby po pracy na piwo lub pil po 6 wieczorkiem ecialby z tym piwkiem przez okno ;) Mam nadzieje ze sie ulozy!!! dobra spadam robic piersi

rany ile bledow :O ale to z pospiechu i ta klawiatura troszke inna hehe

A myslalyscie czasem o tym ze mamy 2012???????????? Wiecie ze mnie to przeraza? Czytalam kilka razy o przebiegunowaniu i konsekwencjach i zgadza sie to z przepowiednia Majow... pisze to dlatego ze tu gdzie teraz mieszkam ostatnie lata byly spokojne i ciche i tak tez bylo wczesniej a w 2011 i poczatek tego roku to.... jest strasznie, przerazajaco mamy takie wiatry i anowmalie ze w glowie sie nie miesci, normalnie sie boje.

hehe salomii ja też ostatnio oglądałam o tej przepowiedni majów:) Tylko jakoś w to nie wierzę. Chociaż jakby nie patrzeć - dziwne rzeczy się dzieją w przyrodzie:confused: Ty chciałaś urwać głowę pielęgniarce a ja dzisiaj lekarce wrrrrrrrr

reklama
krolcia
no bede tak robiła że tro he tego mleka troche tego... jas lubi kakao takie słabe więc 2x w tygodniu tez sie napije :)

a mam pytanie jeszcze bo ja takie kartonowe tylko podgrzewam... tzn juz od dwoch miesiecy tak robie i nasunelo mi sie ostatnio czy aby nie trzeba go gotowac :confused::sorry2:

salomi
ja chyba dlugo jeszcze ze swoja "szczeliną" jak to powiedziałaś ;-) nie pojde... ostatnio byłam u gina z infekcją i już mi dziwnie było bo mam infekcje to co dopiero ta druga dziura :-p
a co do tych przepowiedni to ja jakoś o tym nie myśle zobaczymy co to będzie a co będzie to będzie raczej nie zmienimy przeznaczenia...

wiecie że tak siedze i czekam na wiesci od meza... :/ dyro zjawił się jakąś godzine temu w pracy i cisza... nic pewnie jeszcze nie ogłosił... co sie udało im wydusić od asystentki dyra to to że udało mu się na zjezdzie dyrektorów i prezesów ocalić kilka stołkó∑ u nich w firmie więc nie poleci tyle osób ile miało ale ile miało tego nikt nie wie... :no: no przekazali jej wszyscy zeby podpowiedziała dyrowi żeby nie czekal z ta informacja kilka dni bo oni nie sa małymi dziecmi i chcieliby juz wiedziec kto ma wyleciec bo tez chodzą i się denerwują bardzo no i narazie ciiiszzaa wielka a ja cała chodze...:-(

Do góry