reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Moja pierworodna ma na imię Gabriela Łucja - w 2010 to nie było popularne imię ;) nam się podoba. Z resztą to co dzisiaj jest rzadkie nie musi takie być za 3 lata. Druga ma Liliana Grażyna (drugie po babci). Ja generalnie nie lubię udziwnionych imion, żadnych spolszczonych ani też zagranicznych (chyba ze ktoś mieszka poza PL albo jedno z rodziców jest obcokrajowcem ) ale to moje zdanie. Tak na prawdę najważniejsze żeby się rodzicom podobało ;) a nie znajomym i rodzinie.
U nas teraz jak znów będzie dziewczynka to damy na imię Oktawia. A z chłopcem będzie problem :p ja stawiałabym na Błażej, Borys, Ignacy, Igor, Kaj, Marcel ale nie wiem jak mój niemąż by się zapatrywał na to ;) jeszcze jest czas.
Dziewczyny będziecie chciały poznać płeć? Bo my tym razem stawiamy na niespodziankę :D

mamaNadii na październiku jest dziewczyna, której jeden synek (rówieśnik Bazylka) ma na imię Leopold Tytus, a drugi synek jest Tytus Dariusz. Po prostu bardzo jej się podobały imiona Leopold i tytus i chciała oba wykorzystać, a nie pomyślała o tym, że kolejny też będzie synek. No i nie miała pomysłu na imię dla drugiego, więc powtórzyła to samo imię. Przecież 2 imion nikt raczej nie używa, one są takie bardziej symboliczne. :happy:

Agnesis - ja jestem Adrianna czyli- Ada w skrocie
My sie umowilismy ze dziewczynka ja daje imie , chlopczyk moj maz
Narazie na pierwszym miejscu jest u mnie Anastazja a u mojego meza Leon dla chlopaka a wszystko sie moze zmienic ;)

bonusowa za nic na świecie nie zrezygnowałabym z możliwości poznania płci. Jestem chyba zbyt niecierpliwa. A co do imion, to masz rację. Córka mojego D urodziła się w 2008 roku i wtedy to imię było jeszcze umiarkowanie popularne. Koleżanka tak miała z Oliwią. A ja zawału dostaję za każdym razem jak ktoś mi mówi, że zna jakiegoś Bazylego. Myślą, że mi sprawią przyjemność, a mnie nic bardziej nie wkurza. To po to szukałam imienia niespotykanego, żeby potem się okazało, że nosi je tak wiele osób. No ale mam nadzieję, że Bazyli nie stanie się popularny. Jak sprawdzałam to imię, to nosiło je tylko 465 osób w całej Polsce i to w każdym wieku.
Ja mam to zafiksowanie na mało popularne imiona, bo całe życie miałam kompleksy, że mam pospolite i mało wyjątkowe imię i postanowiłam sobie, że nigdy nie zrobię tego swojemu dziecku. Ale znam całą masę ludzi, którym nie przeszkadza, że ich imię jest popularne.
Brzmienie imienia Amelia bardzo mi się podoba, ale właśnie strasznie dużo tych Amelek ostatnio.

Bonusowa tak bardzo chce poznać płeć i to najszybciej jak się da :-D:-D haha

Co do popularności imienia Amelia nie miałam pojęcia, że to tak popularne :P ale właśnie nie podoba mi się jak mówią do swojego dziecka Amelka, podoba mi się w oryginale Amelia :)

reklama
O Jezu Iza, tylko nie dawaj córce na imię Gabrysia, bo była mojego D też jest Iza i jej córka to Gabrysia, będzie mi się źle kojarzyć :-p A tak na serio Jowita brzmi fajnie. Jak dla mnie Gabrysia to zbyt popularne imię. A jeśli chodzi o męskie angielskobrzmiące to takich w ogóle nie lubię. Ale wiesz, imię ma się Tobie podobać.
ja jestem Gabrysia hihi kiedyś mało popularne teraz coraz częściej słyszę; )

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry