reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Wow krasnal, to pewnie wysoka jesteś!
I witaj w klubie sportowców/trenerów. Ja w pierwszej ciąży na basenie pracowałam i jak glopia w tej wodzie wszystkie style musiałam fikac z młodzieżą... Teraz to niestety ta ciąża mi nie pozwala....

Ja też mam duże nogi, rozmiar 40,5

40 za mała, 41 za duże (jeżeli chodzi o szpilki). Ale adidasy 41.
A mam tylko 167cm wzrostu.
No i płaskostopie poprzeczne...

Słuchajcie, dzisiaj mam płaski brzuch, piłeczka zniknęła bo mały ułożony jest poprzecznie, za to z przodu wyglądam komicznie hahaha takich boczków to nigdy nie miałam :D
I znalazłam swoją dokumentację z poprzedniej ciąży. Pierwszy raz leżałam w szpitalu w 21 tyg ciąży, potem w 26, 29. 31, 34, 36 i 38.
No to nieźle mi idzie, puki co nie leżę :D

Wow krasnal, to pewnie wysoka jesteś!
I witaj w klubie sportowców/trenerów. Ja w pierwszej ciąży na basenie pracowałam i jak glopia w tej wodzie wszystkie style musiałam fikac z młodzieżą... Teraz to niestety ta ciąża mi nie pozwala....

Ja też mam duże nogi, rozmiar 40,5

40 za mała, 41 za duże (jeżeli chodzi o szpilki). Ale adidasy 41.
A mam tylko 167cm wzrostu.
No i płaskostopie poprzeczne...

Słuchajcie, dzisiaj mam płaski brzuch, piłeczka zniknęła bo mały ułożony jest poprzecznie, za to z przodu wyglądam komicznie hahaha takich boczków to nigdy nie miałam :D
I znalazłam swoją dokumentację z poprzedniej ciąży. Pierwszy raz leżałam w szpitalu w 21 tyg ciąży, potem w 26, 29. 31, 34, 36 i 38.
No to nieźle mi idzie, puki co nie leżę :D
Ja w pierwszej ciazy lezalam w szpitalu 6 razy, a za 7mym razem urodzilam [emoji3]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Pytanie do mam doświadczonych - czy to normalne, że dziecko tak kopie, że aż na skórze brzucha widać zaczerwienienia i coś podobnego do siniaka w miejscu które dziecię sobie ulubiło szczególnie?

Cukier w normie, a ja od ponad godziny dostaję kopniaki. Zaczynam mieć wielkie oczy.... :/

Pytanie do mam doświadczonych - czy to normalne, że dziecko tak kopie, że aż na skórze brzucha widać zaczerwienienia i coś podobnego do siniaka w miejscu które dziecię sobie ulubiło szczególnie?

Cukier w normie, a ja od ponad godziny dostaję kopniaki. Zaczynam mieć wielkie oczy.... :/
Nigdy nie miałam ani zaczerwienienia ani tym bardziej siniakow. Dziecko wazy okolo 500-600 gram, watpie by bylo na tyle silne zeby doprowadzic do czegoś takiego, ale moze sie myle. No ja sie z czyms takim nie spotkalam..

Nigdy nie miałam ani zaczerwienienia ani tym bardziej siniakow. Dziecko wazy okolo 500-600 gram, watpie by bylo na tyle silne zeby doprowadzic do czegoś takiego, ale moze sie myle. No ja sie z czyms takim nie spotkalam..

No widzisz, u mnie chyba się skóra ukrwiła od tego wew. masażu. W poniedziałek zapytam lekarza. Jaś ma mniej miejsca przez ten mięśniak, może dlatego tak intensywnie odczuwam teraz? Pewnie panikuję. Dobrej nocy.

Uf i ja w koncu w wyrze... Ostatni trening skonczony o 22.... Namachałam się ostatnio za wszystkie czasy... Musiałam pokazywac dziewczynom cwiczenia, oczywiscie staralam sie oszczedzac, ale jak to ja... Gryf 10 kg... Co to za ciezar. I namachałam się tyn gryfem, aż zakwasy mam na całym ciele...

A mi jak urosną stopy, to ja już chyba nawet męskich butów nie znajdę... Na obcasie mam dwie pary ściągane z Anglii, a reszta same sportowe... Rozmiar 44... W porywach do 45 zdarza mi się kupować... Spoko będzie przed porodem jakieś 47 sobie zakupić;))

a8doqqmz725nh9h0.png

Ćwiczysz jakiegoś rodzaju pumpy? Chodziłam na to przez 3 lata, ale na czas ciąży zrezygnowałam i śmigam na aktywna w ciąży [emoji846] po porodzie i połogu mam zamiar wrócić - swietnie to działa na sylwetkę. Zaopatrzyłam sie nawet w domowy zestaw ze sztanga z Decathlonu [emoji4][emoji963]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ćwiczysz jakiegoś rodzaju pumpy? Chodziłam na to przez 3 lata, ale na czas ciąży zrezygnowałam i śmigam na aktywna w ciąży [emoji846] po porodzie i połogu mam zamiar wrócić - swietnie to działa na sylwetkę. Zaopatrzyłam sie nawet w domowy zestaw ze sztanga z Decathlonu [emoji4][emoji963]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja prowadze trening wyspecjalizowany pod kątem piłki ręcznej, ale w tym sporcie całe ciało musi być mocne więc siłownia jest codziennie i pod każdą możliwą postacią...:)
Ale raczej na codzień ćwiczymy w formie klasycznej siłowi, dla urozmaicenia i w ramach odpoczynku od wielkich ciężarów zdarzają nam się zajęcia zorganizowane na siłowni:)

a8doqqmz725nh9h0.png

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry