reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudniowe mamy 2016

uwazaj na siebie przy tym wchodzeniu ok?
Tak jest !
Moj tez jest silnie przestraszony i szuka wlasnie mieszkania nizej .obysmy cos znalezli w tych rejonach .bo tu blisko i przedszkole i szkola chlopakow.
Ja właśnie jeszcze chwila i zacznę panikować przez to pobolewanie... Moja psiapsióła trafiła wczoraj do szpitala właśnie przez takie bóle brzucha jak na okres - jest w 5 miesiącu. Miała dostać jakiś zastrzyk, żeby się Maleństwu płuca rozwinęły, ale nie wiem jak to się skończy dzisiaj.
o matko ! oby wszystko dobrze sie skonczlo. ze starszm tez dostawalam zastrzyk na plucka , 34 tydzien rodzonz przez CC. 1460 g , 40 cm . a teraz kawal chlopa .
co do boli , tez mnie martwia , ale nie sa silne abym musiala panikowac. uspokajam sie ze poprostu macica sie rozciaga. tym bardziej wczesniejszych ciazach tez mnie pobolewalo. ehhhhh . bedzie dobrze.
łoooo matko, mnie to samo martwi.

u nas młodszy jest strasznie chorowity, w zeszłym roku byliśmy 6 razy w szpitalu na zapalenie płuc :/ do tego dochodzą duszności i inne jazdy...ma już prawie 4 lata a końca nie widać :/ pierwszy raz w szpitalu wylądowaliśmy już jak miał 5 miesięcy...i tak do dziś to wszystko trwa...

starszy zaś jest mega alergikiem i od wszystkiego go sypie :/ choć do 2-giego roku życia był mega chorowity, non-stop byłam na zwolnieniach...dopiero jak skończył 3 lata to jakoś to się unormowało...

szczerze myślałam, że 2-gie będzie mniej chorowite ale myliłam się i koleżka dał nam ostro popalić...
u mnie bylo ok , do czasu jak nie zaczely sie przedszkola i szkoly. jeden od drugiego lapie cos co chwile . zdrowka dla dzieciakow°!

reklama
Bry Kobietki :)

Niesamowite jestescie z tym produkowaniem postow, staram sie Was czytac na biezaco, ale nie zawsze mam okazje odpisac a pozniej to juz jestem tak w tyle, ze zapominam co chcialam napisac :p
Rano wstalam z lekkimi mdlosciami i juz sie cieszylam, ze jest lepiej. Zjadlam z apetytem salatke owocowa, zdazylam tylko wejsc do pracy i... kierunek kibelek. I znow sie czuje jak potracona. Praca dziala na mnie wymiotnie haha :D

Piersi tez mnie bola, ale ja generalnie jako jedyna w rodzinie mialam szalona miseczke A takze naprawde teraz fajnie jest miec cycki :D Mimo, ze bola to jestem happy jak na nie patrze haha :D tylko dotykac nie mozna.

Jaka u Was pogoda? Bo w UK jest taka mega pizdzica, zimno jak cholera, leje, wieje i za chwile slonce. Nie pamietam kiedy bylo tak zimno w maju (!) praktycznie. Modle sie, zeby nie zachorowac.

Bry Kobietki :)

Niesamowite jestescie z tym produkowaniem postow, staram sie Was czytac na biezaco, ale nie zawsze mam okazje odpisac a pozniej to juz jestem tak w tyle, ze zapominam co chcialam napisac :p
Rano wstalam z lekkimi mdlosciami i juz sie cieszylam, ze jest lepiej. Zjadlam z apetytem salatke owocowa, zdazylam tylko wejsc do pracy i... kierunek kibelek. I znow sie czuje jak potracona. Praca dziala na mnie wymiotnie haha :D

Piersi tez mnie bola, ale ja generalnie jako jedyna w rodzinie mialam szalona miseczke A takze naprawde teraz fajnie jest miec cycki :D Mimo, ze bola to jestem happy jak na nie patrze haha :D tylko dotykac nie mozna.

Jaka u Was pogoda? Bo w UK jest taka mega pizdzica, zimno jak cholera, leje, wieje i za chwile slonce. Nie pamietam kiedy bylo tak zimno w maju (!) praktycznie. Modle sie, zeby nie zachorowac.
W de tez szalu z pogoda nie ma ! Niby slonce swieci ale kurde pizga ,wieje . ehhh .
masz racje to napewno praca dziala wymiotnie na ciebie !!! nic innego ;)

A mi sie marzy olbrzymia eklerka !!!!! albo ptys z bita smietana !!!!!!!!!!!!
OMG a tutaj tego nie widzialam !!!!!

agnesis ja tak dziś miałam, że głodna byłam, ale jakoś na nic ochoty. Pomogły dwa banany.

Niestety synek średnio współpracował z panią doktor, ale tyle co się udało go przebadać, to wyszedł mu poważny zez, oraz spora wada na prawym oku. Pani doktor dała nam skierowanie do bardziej specjalistycznego ośrodka, gdzie leczą zeza. Tam też powinni mu dokładniej zbadać jaka głęboka jest wada na tym prawym oku. Trochę jestem zła, bo jak kilka miesięcy temu rejestrowałam małego, to się dopytywałam, czy są w stanie dokładnie przebadać takie małe dzieci i powiedzieli mi, że tak. W innych wprost mówili, że takich maluchów nie są w stanie zbadać. No cóż, miejmy nadzieję, że uda nam się jeszcze w tym roku dostać na wizytę.

Ja nie mam specjalnie gazów, z synkiem miałam i to okropne.

Zadora dasz radę. Kryzys minie i będziecie się cieszyć z Waszej gromadki. Ja podobnie jak kindzia też bym nie wytrzymała tyle czasu tajemnicy trzymać.

kindzia zdrówka dla Was. Ja niedawno tak miałam, że młodemu musiałam tyle razy pościel zmieniać, że mi się wszystkie pokończyły, tak wymiotował. A tak to my się męczymy z przewlekłymi biegunkami, których przyczyny dociec nie możemy.

anio0 trzymam kciuki za koleżankę, żeby się u niej udało zatrzymać maleństwo dłużej w brzuszku.

Ja na obiadek robię sobie spaghetti, bo mnie coś wzięło. A dla małego gulasz z ryżem i do tego gotowana kukurydza, bo niestety mój biedaczek uczulony na pomidory i glutenu nie może.

Joshi ale mi teraz z tym eklerkiem wkrecilas :-D tez bym teraz zjadla, tutaj sa , nie tak dobre jak Polskie, ale chyba przyatakuje po pracy :p Ogolnie za mna chodzi ciacho, ale takie biszkoptowo-kremowe. Taki tort z truskawkami bylby idealny. Jutro mam wolne wiec bede kombinowac w kuchni :tak:

Lux mnie pobolewal prawy, ale od paru dni cisza.

Antiope skąd jesteś bo zapomniałam ? Może udało mi się coś pomóc z synem ... jak będziesz chciała to napissz na priv u kogo byłaś ja się podpytam... i może uda mi sie jakoś pomóc

reklama
Do góry