reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ciekawe z tymi czerwonymi kieckami. Nie słyszałam nigdy o tym. Jedynie o tym, że w białej nie wypada iść, bo to kolor zarezerwowany dla panny młodej i już :) Tak się utarło :)

reklama
Zobacz załącznik 766333 to kieca nr 2. Tyle że nie czuję się w niej dobrze z brzuchem. Wolę tę jasną ;)

cb7wugpju04jz4q8.png
W jednej I drugiej super wygladasz.

Ale ja Wam zazdroszcze tych wesel.
My mamy 3 wrzesnia ale musimy jechac odebrac patryka z pl bo tutaj 29 sierpnia start szkoly. Nie bedzie nam sie oplacalo brac patryka zawozic I jeszcze raz wracac na wesele.
Drugie mamy 29 pazdziernik a to juz pozno I bede sie bala jechac a zreszta wielka bede juz I bede sie tylko meczyc.

Kuzwa czlowiek czeka na weselicha pobawilby sie to sie kurde hajtaja jak jam zaciazyla [emoji23] I po zabawie

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

ja zawsze na kilka dni se te zaprawy rozkladalam, Tomek mi pomagal i jakos szlo, ale nie ma to jak swoje zaprawy :)
a nie wola w ogole czy miala okres, ze wolala? u nas w rodzinie jest asior maly i mial skonczone 3 latka i nadal w pieluche i pewnego dnia wola, ze chce siku a Milena mowi oj synek a ja nie mam pieluch i co teraz? a pieluchy schowane tak by nie widzial :D i wiesz co zrobil? poszedl do wc, sam, na kibelek!!! i zrobil siku i wrocil, a jakie wojny byly przedtem, ekstra nocniki grajace i nic to nie dalo
kuzwa to ciezki temat, zameczyc sie mozna, ja kiedys bawilam chlopca, 2,5 roku mial i nosil pieluchy, pytam sie Krystian masz kupe? czulam, ze ma a ten mi klamie, ze nie...
Mój od 1,5 miesiąca chodzi bez pieluchy. I co? I nic! Dalej nie woła. A jak mu się zdarzy zrobić kupę w gacie, to też zaprzecza, że nie, nic podobnego. Nawet raz jak mi się zesikał, to stwierdziłam ok, niech se w tym posiedzi aż mu zacznie przeszkadzać, ale on nic, kręci się widzę, chwyta za pupę, ale nic nie powie. To wreszcie nie wytrzymałam i się go pytam: "Zesikałeś się w gacie?" "Tak", "To teraz ci pewnie mokro i niewygodnie?" "Tak" "I pewnie chcesz zmienić ubranko?" "Tak" A potem po zmianie ubrania. "To co, teraz będziesz mówił mamusi jak Ci się będzie chciało siusiu albo kupkę?" "Tak". No i tak do tej pory nie mówi, chociaż za każdym razem mu przypominam, żeby mi mówił. :sad:

Siku wola pięknie. Zakładamy pieluche tylko na placyk bo zapomina zbyt zajęta jest.
Ale kupy na nocnik ani kibelek nie woła.
A ja ledwo wytrzymuję ten smrodek cofa mnie od razu :/

cb7wugpju04jz4q8.png
To mój kompletnie nie woła, ani na jedno ani na drugie, ale jak go wysadzę, to pięknie na kibelku robi i jedno i drugie. Więc kupy w większości w wc lądują, bo wysadzam go po każdym posiłku, a on na ogół właśnie wtedy robi. No i przez kilka tygodni na tym kibelku tylko się upomina, żeby mu poczytać o Bolku (tą książeczkę do nauki nocnikowania, którą polecała kindzia). Ale to, że oboje znamy już tą książeczkę na pamięć nie zmienia faktu, że dalej nie ma w tej kwestii postępów. A za niecały miesiąc przedszkole...

Właśnie dlatego załamana jestem. Pytalam dwoje wychowawców i żadne nie wie dokladnie. Bawil sie z kakims chlopcem w mniejszym pokoju zabaw i chwile zaplakal. Oczywiscie nikt nie poszedl sprawdzic a jak wyszedl stamtąd to mial już krew zaschnieta i tylko na glowie. Nikt nawet tego nie umyl ani nie zdezynfekowal. Gdyby nie nasza przerowadaka w styczniu to bym go stamtąd przeniosła. A tak nie chce dwa razy w ciagu pol roku zmieniac mu prZedszkola:(

Na szczescie nie widac zeby działo sie cos bo normalnie boega po domu i sie bawi

No kurcze faktycznie, to bardzo nieodpowiedzialni w tym przedszkolu. Przeniesienie byłoby najlepszym wyjściem, ale jeśli za pół roku znowu miałabyś go przenosić, to dla jego psychiki to też nie było by dobre. Tak źle i tak niedobrze :sad:

A ja myślę, ze panny młodej nikt na weselu nie pomyli z kimś innym, nawet w białej sukience ;-) , aczkolwiek lepiej jest np zapytać zainteresowanej czy nie miałaby nic przeciwko. Wiadomo-jednym przeszkadza, drugim nie- a zepsuć tak ważny dzień pannie młodej nie wypada :) lepiej dopytać, albo dobrać kolorowe dodatki, żeby nikt nie miał do nikogo pretensji.

Mi osobiście nawet czarna kiecka nie przeszkadzałaby na weselu. Ale nie wiadomo jak innym.

a ja dziś mam fazę na zdrowe jedzonko, zaopatrzyłam się w amarantusa , prażoną grykę itd i będą dziś bułki, piekę też własny chleb + jutro będzie pyszna tarta:]
No właśnie ja sobie tak myślę, czy to by wypadało, ale chyba gdybym miała mieć ślub, to na zaproszeniach bym napisała, że bardzo proszę panie, aby nie zakładały kreacji w kolorach białym, czarnym i czerwonym. Nie wiem, może innym nie, ale mnie by to naprawdę przeszkadzało.

Oni na bezczelnego ze mna dziś. Pytaja sie mnie pani C a julian to sobie zrobil ta rane w domu? A mnie az zatkalo. Mowie na pewno nie w domu bo to przeciez świeże jest !! I sie pytam co sie stalo a oni ze nie wiedza bo bawil sie w innym pokoju z dzieckiem. No niewiarygodne. Bede w pon znowu z dyrektorka rozmawiac. Ah mam dosc tego dnia. Biore malego na spacer bo butki siega. Na szczescie nie widac zeby coś mu sie stalo. Oczka rowne. Nie wymiotuje a lulu pojdzie dzis pozniej. Mam nadzieje ze to sie tylko na strachu skonczy

Jacy bezczelni! Z drugiej strony gdybyś zaczęła się na nich skarżyć do kuratorium, czy jego odpowiednika w de, to mogliby się potem na Julianie odgrywać i gorzej go traktować :sad:

Zobacz załącznik 766333 to kieca nr 2. Tyle że nie czuję się w niej dobrze z brzuchem. Wolę tę jasną ;)

cb7wugpju04jz4q8.png
Pięknie wyglądasz :happy:

Antiopek myślę że są gdzieś wierszyki czy anegdotki ma takie kolorowe prośby ;)
Ja u siostry na weselu byłam w czerwonym [emoji14] a jedna z moich sióstr na moim była w białym [emoji14]

cb7wugpju04jz4q8.png

Teraz to jeszcze czasy ze pampersy sa!
A jak mamy nasze lecialo na tetrowkach!!! To dopiero hardcore. Z praniem tych zeszczanych czy osranych pieluch z wygotowywaniem w wielkim gorze, suszeniem prasowaniem. Masakra!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry