reklama
Hmm. To ja nie mialam jeszcze takich atrakcji. Od dziś 31tc, w przyszłym tyg mam wizytę i chyba zapytam kiedy u mnie będzie KTG.
A masz jekieś wskazania do tego?? Cos niepokoilo lekarza??
Jak byłam w szpitalu po skierowanie do diabetologa u swego lekarza prowadzącego w 26tc i mnie przy okazji wysłał na oddział na ktg to położna była zdziwiona bo 26tc to za wcześnie i pytała się mnie czy coś się dzieje bo ktg robi się jak coś nie pokoi lub coś się dzieje. W pierwszej ciąży raz miałam jak byłam już w szpitalu przed porodem
M@gda
Moderatorka
Witamy, witamyWitam, ja również chciałabym dołączyć do grudniowych mam![]()
Pisałam już o kalendarzu
M@gda
Moderatorka
Co do prezentów, to ze względu na poród w grudniu... zaczęłam kupować prezenty pod choinkęJa swojemu przyszłemu mężowi kupiłam kurtkę.
Najbliższym powiem, żeby nam (mnie i mężowi) nic nie kupowali, a od nas najbliższa rodzina dostanie zdjęcia dzidzi
padiq
Fanka BB :)
Co do prezentów, to ze względu na poród w grudniu... zaczęłam kupować prezenty pod choinkę
Najbliższym powiem, żeby nam (mnie i mężowi) nic nie kupowali, a od nas najbliższa rodzina dostanie zdjęcia dzidzi![]()
Świetny pomysł z tymi zdjęciami.
Twarda jesteś, że nadal pracujesz
Ale jak dzidzia pomaga jak może to pewnie mamie łatwiej
Jakieś podejrzenia co do tarczycy?
No dzidzion caly dzien grzeczny
Endo dodala nowa recepte. Mowi ze leki dobrze dobrane i brac dalej. Co zostaje. Brac i nie marudzic rano jak człowiek na glodzie. 
M@gda
Moderatorka
Ja też biorę - ale daję radęNo dzidzion caly dzien grzecznya wieczorem troszke sie wierci dajac znac ze wszystko ok. Ale delikatnie.
Endo dodala nowa recepte. Mowi ze leki dobrze dobrane i brac dalej. Co zostaje. Brac i nie marudzic rano jak człowiek na glodzie.
![]()
A u mnie odnośnie prezentów na swieta już drugi rok robimy tak - w październiku ciocia moja ma urodziny więc wszyscy którzy są na wigili są u cioci i każdy losuje los z imieniem jednej osoby ustalamy kwotę i sprawa załatwiona . Jeden prezent każdy kupuję a nie 15 , a za większą kwotę zawsze można kupić coś konkretnego a nie jakieś duperele
Ja też biorę - ale daję radęPlan poranka - leki, forum, śniadanko
![]()
U mnie poranek to: leki_ kapiel_ suszenie_ubieranie_ kanapki dla wszystkich w domu do pracy i przy okazji juz mozna jesc _samochod_ praca. Najgorzej jak zaspie albo, co gorsza, zapomne o lekach i moge jesc dopiero jak dojade do pracy. A wtedy to juz umieram z glodu. N
o i wersja hard extreme_ - dzien z pobieraniem krwi.
reklama
A my kupujemy prezenty na gwiazdkę tylko dla dzieci. Dorośli się składają na szlachetną paczkę.
@M@gda ja mam ktg robione w każdej ciąży dopiero na dwa tygodnie przed terminem i to skierowanie jest od diabetologa ze względu na cukrzycę. Tak jak co wizytę masz badane serduszko i czujesz ruchy i nic się zlego nie dzieje to chyba nie robią. Ja powiem szczerze że nie lubię tego badania bo mi się przy nim słabo robi jak leżę i nie mogę za bardzo zmienić pozycji.
@M@gda ja mam ktg robione w każdej ciąży dopiero na dwa tygodnie przed terminem i to skierowanie jest od diabetologa ze względu na cukrzycę. Tak jak co wizytę masz badane serduszko i czujesz ruchy i nic się zlego nie dzieje to chyba nie robią. Ja powiem szczerze że nie lubię tego badania bo mi się przy nim słabo robi jak leżę i nie mogę za bardzo zmienić pozycji.