reklama

Grudniowe mamy 2017

Jeśli chodzi o zazdrość to zawsze jest... Nie da się jej uniknac bo każde dziecko potrzebuje czegoś innego. Nam się może wydawać że traktujemy równo bo kupujemy to samo, przytulamy razem itp a dzieci i tak czują co innego... Trzeba tylko pomóc dziecku ogarnąć to uczucie. Nie złościć się za to że je ma tylko o tym rozmawiać i duuuuuzo tłumaczyć

reklama
Czasem mimo braku miejsca w brzuchu zdarza się że dzidzia fiknie głową w dół w ostatnich tygodniach.
Wszystko się może zdarzyć.
A co do zazdrości o młodsze rodzeństwo to zawsze będzie,mniejsza lub większa, nawet gdyby nie wiem jak się starać. Ale starać się trzeba i angażować "starszaków" w różne nawet drobne prace pomocnicze przy maluchu. Dzięki temu czują się ważni.

hej Dziewczynki!
Czy wiecie i pamiętacie ile wasze dzieciaczki ważyły w 34 tygodniu?
ostatnio byłam na wizycie (prawie 2 tyg. temu) i lekarz oszacował wagę maluszka na ok.1700g...
Nie wiem co o tym myśleć.. w szczególności ,że do tej pory też wiele nie przybrałam na wadze i brzuszek nie jest jakoś ogromny... Lekarz powiedział,że nie ma się czym martwić,jednak mi to nie daje spokoju... jak myślicie?

hej Dziewczynki!
ostatnio byłam na wizycie (prawie 2 tyg. temu) i lekarz oszacował wagę maluszka na ok.1700g...
Nie wiem co o tym myśleć.. w szczególności ,że do tej pory też wiele nie przybrałam na wadze i brzuszek nie jest jakoś ogromny... Lekarz powiedział,że nie ma się czym martwić,jednak mi to nie daje spokoju... jak myślicie?
W 34 tc 2235 gramów.Faktycznie troszkę mniej,ale jak lekarz mówił,że nie ma się czym przejmować,to myślę,ze wie co mówi.

W 35 tc moj maluszek wazyl 2200g w 33 tc 1890g. Z tego co sie orientuje wszystko jest okej :) każdy nabiera na wadze na różnych etapach ciąży i nie kazdy maluch musi wazyc ponad 3,5 kg :)

reklama
hej Dziewczynki!
Moja mala w 34 tygodniu ok. 1800 gram. Tez jest malutka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry