reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudniowe mamy 2017

Karolcia to powodzenia na wizycie !
Jak zlecił to chyba wiedział co :-) więc się nie przejmuj

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Zlecała inna lekarka niż ten dziś [emoji6]. Jeszcze się nie zdecydowałam który lekarz miałby prowadzić moją ciążę [emoji16].
Liczę, że po dzisiejszej wizycie już coś postanowię [emoji6].

reklama
To życzę Ci abyś poczuła , który to ten lekarz :-)
Ja akurat z Gdańska pochodzę, moja mama to anestezjolog , przez trochę lat pracowała na oddziale ginekologii więc kilku fajnych lekarzy znam :-)
Ja w Wawie miałam.problem, ale przy okazji pierwszej ciąży, która była wpadką, trafiłam przez przypadek bardzo dobrze.

Co do tej 8, to z mojego doświadczenia warto się przejść na ok 7:30, jak przychodziłam ze 4 razy na 7:30 to może 1-2 osoby były przede mną ;) Pierwszą betę np tam miałam o 7:35 pobraną już ;) Ja jutro idę na krewkę, a w piątek wizyta. Żadnych dodatkowych opłat poza tą 15 nie miałam
Moja koleżanka była bardzo zaskoczona, że tyle czasu czekałam w kolejce, bo ona zawsze jak przychodzi to są pustki. Po kilku pytaniach okazało się, że ona na badania na czczo przychodzi zwykle między 12, a 13 [emoji23]. Od razu widać, że nie ciężarna [emoji6].

Planowałam wybrać lekarza, który pracuje w szpitalu, w którym chciałabym rodzić. Ale to też nie jest zbyt łatwa decyzja do podjęcia. 3 osoby, które niedawno rodziły polecają 3 różne szpitale [emoji6]. Całe szczęście jest jeszcze sporo czasu na zastanowienie [emoji6]..

A gdzie chcesz rodzić ? Kliniczna?

No właśnie nie wiem [emoji16]. Jedna koleżanka polecała Kliniczną pomimo pewnej wpadki (pani dr po łyżeczkowaniu zostawiła jej w środku gazik i załatwiła dość przewlekłą infekcję co mnie mocno przeraziło. Przez 4 dni codziennych obchodów nikt nie reagował na jej sugestie, że coś jest nie tak.. Potem 3 tygodnie antybiotyku z dzieckiem na piersi...)
Sąsiadka była zachwycona porodem na Zaspie.
Zaś moja ciocia niedawno rodziła w Wojewódzkim i akurat trafiła na dyżur swojej lekarki i twierdziła, że nie mogła trafić lepiej.
Także mam lekki mętlik w głowie [emoji6]. Chciałabym mieć w jakiś sposób aktywny poród i nie rodzić na leżąco. Podobno wtedy jest mniejsza możliwość popękania i nacięcie robi się zbędne. Muszę zrobić szersze rozeznanie, który szpital jest na takie "wymysły" otwarty [emoji6].
Oczywiście nie wykluczam opcji, że moje jakieś tam "chciałabym" mają niewiele wspólnego z rzeczywistością i gdy tylko poród się zacznie to zapomnę, że miałam jakiekolwiek wizje tej chwili [emoji16]

reklama
Do góry