• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2026

reklama
Zazdroszczę Wam tych wizyt, powodzenia dziewczyny 😉
Byłam zapisała na tydzień później, ale bym nie wytrzymała. 🙈 Pani w rejestracji w klinice mówiła że się nie dziwi i że mam przyjść teraz potwierdzić co i jak, a ten termin na przyszły tydzień pewnie też się przyda, bo może być teraz jeszcze za wcześnie aby było serduszko 🤞🏼

Byłam zapisała na tydzień później, ale bym nie wytrzymała. 🙈 Pani w rejestracji w klinice mówiła że się nie dziwi i że mam przyjść teraz potwierdzić co i jak, a ten termin na przyszły tydzień pewnie też się przyda, bo może być teraz jeszcze za wcześnie aby było serduszko 🤞🏼
Ja właśnie ze względu na to serduszko umawiam wizyty w okolicach 7 tygodnia, żeby już nie wróżyć z fusów. W pierwszej ciąży polecałam szybko i później 2 tygodnie siedziałam jak na szpilkach. Mój lekarz też tani nie jest, to poczekam 😅

Dziewczyny, a któraś z was prowadziła może ciążę prywatnie i na NFZ? Ja zawsze prywatnie, a badania robiłam w ramach pakietu z Luxmed, no i teraz się zastanawiałam czy nie pójść do przychodni, możecie miałabym częściej wizyty 🤣

Dziewczyny, a któraś z was prowadziła może ciążę prywatnie i na NFZ? Ja zawsze prywatnie, a badania robiłam w ramach pakietu z Luxmed, no i teraz się zastanawiałam czy nie pójść do przychodni, możecie miałabym częściej wizyty 🤣
W poprzedniej ciąży poszłam na trzy wizyty na NFZ. Badania i tak zrobiłam prywatnie bo pierwszy termin wizyty wypadał po 10 tygodniu, wcześniej nie mieli miejsc🤣 z samego badania byłam zadowolona, raz nawet zdjęcie dostałam, lekarze sympatyczni, pani w rejestracji trochę mniej przyjemna. Ale zmęczyło mnie chodzenie co 2 tygodnie i zrezygnowałam. Wolałam prywatnie, gdzie mogłam patrzeć na całe badanie usg :) fakt że niestety mój lekarz nie ma jakichś USG 3/4d ani nie nagrywa filmików. Ale czuję się tam dobrze, więc tam zostaje :)

Ja właśnie ze względu na to serduszko umawiam wizyty w okolicach 7 tygodnia, żeby już nie wróżyć z fusów. W pierwszej ciąży polecałam szybko i później 2 tygodnie siedziałam jak na szpilkach. Mój lekarz też tani nie jest, to poczekam 😅
Ja to i tak siedzę już od owulacji jak na szpilkach 😂 a że póki co jestem pod opieką kliniki to trudno, wydam kasę ale muszę już sprawdzić co się szykuje

Ja pierwszy raz więc też chętnie się dowiem. Swojego ginekologa na NFZ mam bardzo fajnego, zdiagnozował PCOS i sam zasugerował wsparcie się kliniką, więc go nie skreślam. Ale póki co stymulacja była w klinice więc potwierdzić jadę do mojego lekarza w klinice. Potem się zobaczy 🙈

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry