• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2026

Ale nie żałuję, że chodziłam prywatnie, lepszy sprzęt, dokładnie wyjaśniał co robi, co widzi itp czułam się mega zaopiekowana. Lekarz pracował w szpitalu w którym rodziłam, był przy porodzie. A na NFZ USG 3 razy w ciągu całej ciąży, co to dla mnie szok był jak się dowiedziałam 🙈
Mój lekarz też wszystko pięknie wyjaśnia, na każdej wizycie zagląda do maluszka, sprawdza bicie serca, od połowy ciąży mi mierzył wszystko, żebym się mniej stresowała (duża waga, a ja mam stan po CC). Naprawdę złoty człowiek. Co chwila byłam w ciąży na antybiotyku, a on mi wszystko sprawdzał, byłam z nim w stałym kontakcie nawet jak był na feriach z rpdziną. Lekarz na NFZ z przychodni za to mnie mega rozczarował i nie wrócę do niego. Wybrałabym ewentualnie innego lekarza z mojej przychodni, ale chyba się boję. W Luxmedzie mam spoko lekarza, który wszystkie skierowania wystawia mi przez telefon. Trochę więcej "zachodu" z placówkami, ale to też nie jest dramat, do najbliższej m jakoś z 20 minut autem. Do przychodni mam co prawda 10 minut pieszo 😅
No i mój prywatny lekarz pracuje w szpitalu, w którym rodziłam. To jest GIGA plus, serio dziewczyny. Niby nie ma to znaczenia, ale jednak warto.

reklama
Ale nie żałuję, że chodziłam prywatnie, lepszy sprzęt, dokładnie wyjaśniał co robi, co widzi itp czułam się mega zaopiekowana. Lekarz pracował w szpitalu w którym rodziłam, był przy porodzie. A na NFZ USG 3 razy w ciągu całej ciąży, co to dla mnie szok był jak się dowiedziałam 🙈
Wow, to u mnie na NFZ normalnie przy każdej wizycie USG było. Tyle że nic nie widać bo tylko lekarz sobie sprawdza 😅 w ogóle te pierwsze USG są najpiękniejsze dopóki dzieciątko widać całe na ekranie i tak sobie fika 🥹 byle wszystko było dobrze u każdej z nas 🤞🏻♥️

Cześć cześć, byłam dziś na pierwszej wizycie i jest fasolka, serduszko bije 😊 Z OM jestem w 6+4, z pomiarów ciut wcześniej. Uspokoiłam się, choć ze względu na to że mam już 38 lat w tym roku i że razem z początkiem ciąży miałam sporą infekcję wirusową (córka przydarła coś z przedszkola) to pewnie co najmniej do USG 2 trymestru będę trochę zestresowana 😒. Mam już skierowanie do szpitala na USG w 12-13 tyg. w szpitalu gdzie pracuje moja lekarka (chodzę prywatnie).

U mnie z objawow to zawroty głowy, zadyszka i jestem śpiąca/ zmęczona bardziej niż normalnie. Na lekkie napięcie w brzuchu napisała mi magnez.
Trzymam teraz kciuki za was! 😁

Cześć cześć, byłam dziś na pierwszej wizycie i jest fasolka, serduszko bije 😊 Z OM jestem w 6+4, z pomiarów ciut wcześniej. Uspokoiłam się, choć ze względu na to że mam już 38 lat w tym roku i że razem z początkiem ciąży miałam sporą infekcję wirusową (córka przydarła coś z przedszkola) to pewnie co najmniej do USG 2 trymestru będę trochę zestresowana 😒. Mam już skierowanie do szpitala na USG w 12-13 tyg. w szpitalu gdzie pracuje moja lekarka (chodzę prywatnie).

U mnie z objawow to zawroty głowy, zadyszka i jestem śpiąca/ zmęczona bardziej niż normalnie. Na lekkie napięcie w brzuchu napisała mi magnez.
Super wieści 🩷

Super mam nadzieję jutro też coś więcej zobaczyć 😁

reklama
masakra czytać że macie takie przeżycia z lekarzem na NFZ :(. Ja pierwsza ciąże prowadziłam na NFZ i teraz też będę. Lekarz super, usg co wizytę, monitor przechylony w moją stronę więc wszystko widzę i mogę też dopytać. Często jest opóźnienie, ale to wynika z jego dokładności. Zrobił mi nawet USG 3D i miałam zdjęcie twarzyczki :)
Za to jak wylądowałam raz na izbie gin i trafiłam na polecanego lekarza do którego są kolejki na priv, byłam tak zniesmaczona i zła. po tej akcji jestem pewna że w życiu do niego nie pójdę 😅

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry