• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2026

Byłam u lekarza, niby coś tam krtań, oskrzela nie bardzo.. dostałam ACC Optima (no ale czytałam żeby brać gdy korzyści dla matki przewyższają ryzyko więc nie kupiłam). Dostałam amotaks i skierowanie na ob i crp cito i już mam wyniki które są trochę rozjechane. (Crp 0.43). Czytałam że amotaks jest najbezpieczniejszy w ogóle. Ucho okropnie mnie boli (zapalenie zewnętrzne), ale mam kaszel z wydzieliną zielona. Stan podgorączkowy wrocil. Katar dalej męczy.. więc wygląda że coś tam po wirusowej się nadkaziło i zaczynam antybiotyk 🙄 ponad 2 tygodnie się już bujam.. ile można...
A wzięłaś juz antybiotyk? Mam nadzieję ze jutro będziesz miała chociaz juz troszkę lepiej :/ ja walczyłam z infekcja zaraz po świętach ale chyba tym wygrzewaniem sie w łóżku i niechodzeniem do pracy (a dojeżdżam jeszcze pociagiem) to chyba sie wywinęłam od tego zeby to sie nie rozhulało bardziej. Trzymam kciuki żeby juz jutro była poprawa i dawaj znać jak sie czujesz 🙂🙂🙂🙂

reklama
No ja właśnie pierwszy trymestr pierwszej ciąży przespałam głównie. Chodziłam do pracy (drzemałam tam kiedy tylko mogłam), a w domu tylko spałam i jadłam. Teraz takiego luksusu nie mam :(
Ja czuję powoli jak hormony na mnie działają i subtelnie pojawiają się nowe . Najgorsze jest to ze teraz węch jest bardziej ostry i jeżdżąc busami od jakiegoś czasu mam wrażenie że wszyscy ludzie śmierdzą 😅
Czekamy na Wasze infomacje z wizyt:)))
damy znać na pewno ☺️
Ja mogłabym jesc tylko kwaśne i zapijać sokiem z kapusty kiszonej :D dziwnych zachcianek tez brak...ale już szybciej słone rzeczy niz słodycze...
mnie się ogólnie średnio chce jeść bardziej wmuszam w siebie jedzenie

Hej dziewczyny 🥰 Bardzo dawnie mnie nie było. Przepraszam, że się nie odzywałam, ale objawy w tej ciąży mnie przeorały. Postaram się nadrobić co było w międzyczasie.

Dwa tygodnie temu miałam USG i widziałam malucha 🤩 i okazuje się, że z USG wychodzi jednak data 1.12 (ten 5 to jakieś przesunięcie, bo wtedy USG robił mi lekarz, bez opisu, a w USG, które robiłam później było tylko 5 dni przesunięcia vs. data z OM. I a propos aktualizacji to będzie moja trzecia dzidzia, w domu mam już dwóch nastolatków 🤩

Teraz jestem na pobraniu, z obciążeniem glukozą. Zobaczymy co wyjdzie, ale obstawiam, że w tej ciąży się nie wywinę i będzie cukrzyca ciążowa. Ale jeśli tego nie znacie, to teraz jest dostępna glukoza o smaku cytrynowym. Dla mnie to była nowość i jakoś łatwiej było mi wypić to paskudztwo, więc polecam wersję smakową.

Pięknego dnia dla Was 😘

Powiem wam że ja wogole nie mam energii w sobie. Najchętniej siedziałabym cały dzień w domu, nawet na spacery mi sie nie chce chodzić. Moja zabawa z dzieckiem to leżenie z nią w kojcu 😅 mąż przychodzi z pracy to ja idę na drzemkę. Masakra

Hej dziewczyny 🥰 Bardzo dawnie mnie nie było. Przepraszam, że się nie odzywałam, ale objawy w tej ciąży mnie przeorały. Postaram się nadrobić co było w międzyczasie.

Dwa tygodnie temu miałam USG i widziałam malucha 🤩 i okazuje się, że z USG wychodzi jednak data 1.12 (ten 5 to jakieś przesunięcie, bo wtedy USG robił mi lekarz, bez opisu, a w USG, które robiłam później było tylko 5 dni przesunięcia vs. data z OM. I a propos aktualizacji to będzie moja trzecia dzidzia, w domu mam już dwóch nastolatków 🤩

Teraz jestem na pobraniu, z obciążeniem glukozą. Zobaczymy co wyjdzie, ale obstawiam, że w tej ciąży się nie wywinę i będzie cukrzyca ciążowa. Ale jeśli tego nie znacie, to teraz jest dostępna glukoza o smaku cytrynowym. Dla mnie to była nowość i jakoś łatwiej było mi wypić to paskudztwo, więc polecam wersję smakową.

Pięknego dnia dla Was 😘
Mi ta glukoza smakowała, ale jakoś później lekarz mnie kierował z tego co pamiętam 🤔

A dostałaś antybiotyk w kroplach do uszu? To powinno szybko pomóc. Czy tylko doustnie?
Tylko doustnie, amotaks. Mam zapalenie ucha zewnętrznego więc podobno krople to tak nie bardzo.
Powiem wam że ja wogole nie mam energii w sobie. Najchętniej siedziałabym cały dzień w domu, nawet na spacery mi sie nie chce chodzić. Moja zabawa z dzieckiem to leżenie z nią w kojcu 😅 mąż przychodzi z pracy to ja idę na drzemkę. Masakra
Kiedy masz jakąś wizytę bo tak czekam żeby wpisać :Do
Ja po badaniach. Zostaję sama z dzieciakami na kilka dni i chyba oszaleję 🫣
Ja też zaczynam siedzieć z córką bo ma taki kaszel jak ja😑

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry