reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
A powiedzcie mi jeszcze jak to jest z tym biciem serca i płcią? :) czy udało się którejś z Was na tej podstawie właśnie przewidzieć płeć dziecka?

Aniu, z tego co kojarzę to bierze się pod uwagę tętno z początkowego etapu ciąży. Chyba najlepiej z usg genetycznego. Jeśli jest poniżej 140 bpm to dziewczynka a jeśli powyżej to chłopiec. U mnie się sprawdziło.
Ale jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

A powiedzcie mi jeszcze jak to jest z tym biciem serca i płcią? :) czy udało się którejś z Was na tej podstawie właśnie przewidzieć płeć dziecka?
Link do: Tętno płodu a płeć. Czy bicie serca płodu może nam pomóc zgadnąć, kogo powitamy na świecie?

W tych wszystkich artykułach podają ze jak wyższe niz 140 to dziewczynka. Niższe chlopczyk. Ja w ciąży z synkiem zawsze bylo około 130 -140. Często mialam ktg bo moj lekarz od 26 tyg co wizyte robi :)

reklama
Link do: Tętno płodu a płeć. Czy bicie serca płodu może nam pomóc zgadnąć, kogo powitamy na świecie?

W tych wszystkich artykułach podają ze jak wyższe niz 140 to dziewczynka. Niższe chlopczyk. Ja w ciąży z synkiem zawsze bylo około 130 -140. Często mialam ktg bo moj lekarz od 26 tyg co wizyte robi :)

Dziękuję :) ja ostatnio (3 tygodnie temu) widziałam 181 uderzeń, a wczoraj w 12t0d 168. Myślałam, że już spadnie koło 120-140, a tu taka niespodzianka. Nie wiem czy mogę już się nastawiać czy jeszcze nie ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry