reklama
Antiope
Fanka BB :)
Super wieści. Ja po usg genetycznym dostałam wydruk ze wszystkimi parametrami i tym jak to zmniejsza prawdopodobieństwo wad genetycznych. U mojego synka przezierność karkowa wynosiła 1,5 mm i ryzyko wad było bardzo małe przy tej wielkości. Nie mam pojęcia, czy większa przyzierność to lepiej, czy gorzej. To pewnie też zależy od wielkości maluszka i etapu rozwoju ciąży. Mój synek miał wtedy 7,3 cm i to był 12t5d.Uff... Dziewczyny ja juz po wizycie
Zestresowałam sie na badaniu bo okazało sie ze wypiłam za mało wody i nie dało się nic zmierzyć. Musiałam wyjść, wypic 4 kubki i wejść jeszcze raz. A i tak dzidzia leżała do nas tylem, dopiero po paru potrząsaniach udalo sie zrobić zdjęcie bokiem. Dobrze ze mąż ze mną poszedł bo mało co do mnie docierałoDo tego prawie nic nie widziałam bo monitor był przekręcony w stronę lekarek. Za wydrukowanie zdjęcia musiałam zapłacić ale nie mogłabym nie miec żadnej pamiątki.
Teraz jak emocje juz troche opadły jestem super zadowolona : )))) Maluszek ma 6,3cm, wszystko jest dobrze. Widac bylo raczki, nóżki, główkę... Serduszko bije 158 bmp. Przezierność karkowa wyszła 2,5mm. Czy któraś z was wie czy to dobrze czy nie?
No i termin mi sie przesunął na dzień wczesniej. 1 grudnia![]()
cytrusowa85
Magwa gratki. Ktory masz tc? Po terminie na 1 grud wnioskuje ze gdzies 13? Jak tak to dla 13tc przyziernosc 2,5 jest ok. Od 3 to zle im wyzej tym zle. No I w mniejszym tc Ta przyziernosc powinna byc mniejsza dla 11tc I 12tc. Nuba nie widzę ale po czaszce i wzroscie wnoskuje dziewczynke ( czysto teoretycznie nie jestem wyrocznia takze wiesz)
Saranta
@magwa gratulacje. Pozazdroscic duzego dzidziucha. Ja tez odluczam dni do piatku na moje badanie. Potem - jesli wszystko ok bedzie - mam dostać skierowanie na NIFTY [emoji53] POZDRAWIAM
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
12 tydzień 4 dzieńGratulacjea który masz tydz?
![]()
Samo badanie moze trwało z 15 minut ale musiałam wyjść, napic się, wejść jeszcze raz, potem znowu mnie wysłała do łazienki żeby opróżnić częściowo pęcherz bo maluszek sie nie chcial przekręcić. Razem to pewnie z godzinaUff @magwa gratuluje! Piekny Dzidziol i zazdroszcze, ze masz to juz za soba!
Jak ogolnie samo badanie, dlugo to trwalo? Robili Ci tez test z krwi?
MyDream
Dziekuje Ci bardzo
tez bylam w polskiej przychodni i naprawde fajnie wszystko bylo widac, gin cierpliwie odpowiadal na pytania, fotki dostalismy bez problemu. Bylam ciekawa jak wlasnie polozne podchodza do tematu na badaniach. Ta, u ktorej bylismy w 9tc byla bardzo sympatyczna i mowila, ze osoba, ktora bedzie przeprowadzala badanie powinna udzielic informacji czy wyniki sa poprawne. Probowalas Wasza zagadac o objasnienie, albo o plec czy babeczka raczej nie byla rozmowna?
Planujesz wizyty dodatkowe u polskiego lekarza?
Planujesz wizyty dodatkowe u polskiego lekarza?
reklama
Mojej położnej tez nie bylo na tym badaniu, ona akurat jest fajna .
Ta właśnie była malo rozmowna, jak się o cos pytalam to mówiła ze jeszcze mierzy. Spytałam sie o ta przezierność ale powiedziała ze tu nie ma dobrych i złych wyników i dopiero mi powiedzą jak policzą z krwi, usg i wieku. Ogólnie powiedziała ze jest wszystko dobrze i następny skan w 20 tygodniu. O płeć z tego wszystkiego zapomniałam w ogóle spytac ale pewnie i tak by nie powiedziała. Ledwo dzidzie bokiem złapała, nic sie nie chciała przekręcić. Czytałam na stronie NHS ze tutaj nie podają państwowo płci dziecka bo jest za duże prawdopodobieństwo pomyłki. Nie mam sie za bardzo kogo spytac jak to jest naprawde, pewnie zalezy od lekarza. @MyDream Mam nadzieje ze ty lepiej trafisz. 
Moze wybierzemy sie jeszcze prywatnie na skan, musimy sie z mężem zastanowić.
Dziewczyny czy u was mierzą i sprawdzają jeszcze cos więcej na tym usg genetycznym? Ja mam tutaj wymiary długość, przezierność, bicie serca.
Mozg, czaszka w normie, brzuch w normie, żołądek widoczny, pęcherz widoczny, Dwie ręce i dwie nogi widoczne. Łożysko struktura normalna, płyn owodniowy normalny.
I tyle mam informacji
Moze wybierzemy sie jeszcze prywatnie na skan, musimy sie z mężem zastanowić.
Dziewczyny czy u was mierzą i sprawdzają jeszcze cos więcej na tym usg genetycznym? Ja mam tutaj wymiary długość, przezierność, bicie serca.
Mozg, czaszka w normie, brzuch w normie, żołądek widoczny, pęcherz widoczny, Dwie ręce i dwie nogi widoczne. Łożysko struktura normalna, płyn owodniowy normalny.
I tyle mam informacji