• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Witajcie!!!

Wreszcie długi weekend :happy:

Sto lat dla Pawełka i Kubusia na 5 miesiączek
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

A moje małe Słonko z dnia na dzień mnie coraz bardziej zadziwia ... wracam dziś z pracy a moja mama mówi do mnie "patrz co robi twoje dziecko..." a on leżał na poduszce (podniesiony tak mniej więcej ok 30 stopni), mama przytrzymała mu nogi ... a on ... USIADŁ!!!!! Na to ja "ja pierd .....!!!!!":baffled:
No niesamowity jest!
A poza tym dostał przykaz od lekarki, żeby już wcale nie leżał na prawym boku ze względu na spłaszczenie główki i ... jakby ją zrozumiał ... od dwóch dni śpi w nocy z głową w przeciwną stronę, a w dzień zasypia w wózku na boczku (lewym) co mu sie nigdy w życiu nie zdarzało!!!
Ależ jestem z niego dumna!!!:happy::rofl2:;-)
Moje kochane zdolne SZCZĘŚCIE!!!!

Jedyne z czego nie jestem zbytnio zadowolona to nowy nawyk budzenia się między 3 a 4 rano i ok. godzinne śpiewy, gaworzenie z zabawkami, obroty w łóżeczku ... a matka o 6 do roboty wstać musi!!!:crazy:
Za to jak wychodzę to mały piernik śpi babci do 9 godziny :szok:
Mówię Wam, jaja są:-D

Aaaaa ... mówiłyście coś, że kaszki Waszym maluchom przestały smakować ... to polecam kaszkę Nestle mleczno-ryżową MORELOWĄ - pyszna jest!!:tak:

Ataata pytałaś wprawdzie Viki, ale ja odpowiem jak u nas jest z tym gryzaczkiem Tomme Tippee ... otóż LIPA! Póki co ... odpukać zęby przestały dawać o sobie znać, ale gryzaczek niezbyt mu przypasował ... a i kupiłam go w Smyku, bo mieli 1 sztukę w opakowaniu ... możesz spróbować, może Daria będzie zadowolona ....

O ... wybaczcie, muszę spadać, bo mi się Szczęście w wózku obudziło i ... skrzeczy:-D

reklama
O kurcze, ale dzisiaj nie mam weny do pisania.
Młody znowu przypomniał sobie o ząbkach i daje czadu ;-) A mi kręgosłup już siada. Na szczęście jutro pierwszy dzień żłobka i będę miała dwie godzinki wolnego :-p Ciekawe co tym razem sobie moje dziecko przywłaszczy ;-):-)
Miłego wieczorka Wam życzę i lecę dalej poskramiać bestię ;-)

witamy się i dziękujemy wraz z Pablem za życzonka:tak::tak:

agata jesli chodzi o gryzak..początkowo okazał sie lipą..ale jak zęby na serio dały o sobie znac to pablo o mało go nie zjadł...wścieklizna byla tylko w momencie jak mu gdzies wypadł...darł sie w nieboglosy i najlepiej jakby ktos stał i trzymał mu go w dziubku:tak:
ale mam propozycje. ja kupilam w 2 paku i w zasadzie nie są nam dwa potrzebne. jesli chcesz mogę ci jeden wysłac:tak:

stefanka misjonarko moja kochana - dziekuje:tak:

a co do kierownicy tej za 38 to nie kupujcie bo podobno to lipa

a Pablo znow daje w kość, marudzi marudzi i jeszcze raz marudzi....echhh jeszcze troche bo mysle ze jak bedzie sam siedzial i bedzie mogl troszke zająć sie zabawkami na siedząco to bedzie lepiej.
ale i tak go kurde kocham...jest taki boski..szczegolnie jak usmiecha sie tak jak na suwaczku....żadko bo żadko bo najczesciej usmiecha sie tak z otwartą buźką i wciaz poluje z aparatem na ten zamkniety usmiech....:tak:

Poluj, poluj Viki bo uśmiech nieziemski... ;-):tak::-)

Monia, gratki dla Wiktorka! Zdolniacha z niego. Jaka to szkoda że Ty nie możesz przy nim być jak robi te nowości... :zawstydzona/y:

Kasia współczuję malutkiego marudy... Na pewno sobie poradzisz... Te boskie uśmiechy o których wspomniała Viki dają siłę...

Julcia też już śpi od godzinki gdzieś. Ma fazę i przez pół dnia piszczy jak wariatka :-D:-D:-D no taka śmieszna jest... Zjadłabym ją taka słodka jest przy tych wygłupach...

dziewczynki ja juz sie z wami zegnam
wkoncu długi wekend dozobaczenia w poniedziałek
zycze wam i maluszkom samych słonecznych dni i miłego odpoczynku:-):-):-)

reklama
Buziaki dla Kubusia i Pawełka
Nam dzień minął, nawet spokojnie. Zaczęłam znowu małemu dawać obiadki,a le zmnieniłam strategię: najpierw pół porcji mleka a potem zupka... chyba niedługo na kolację będziemy zjadać kaszkę, a nie mleczko z dodatkiem kaszki.
Czy wasze pociechy tez jak usną wieczorem, to co jakiś czas zaczynają krzyczeć i płakać? Bo u nas to już prawie standard i nie wiem czy to normalne?
Ataata – kurcze my mamy inne mleko - SMA i nic nie wiem o dwójce… niby tą jedynkę można dawać długo, ale z jakiegoś powodu istnieją mleka następne. Powodzenia z pracą, trymam kciuki
Magdalenka – nie wyjeżdżaliście? Kurcze to co ja pomieszałam?:confused:przepraszam, chyba wieczorem za późno siadam na BB:baffled:
Elcia – u mnie pierwsza @ była (już nie pamiętam kiedy), ale druga była zaraz po dwóch tygodniach… więc chyba wszystko możliwe
Anetka – wypalanie? Kurcze ja to kiedyś miałam i to dwóch różnych konowałów robiło, jeden poprawiał po drugim, a potem się okazało, że nie powinni mi tego robić, bo po pierwsze nie miałam jeszcze dzieci (i faktycznie przez to szyjka w czasie porodu pomimo wygładzenia nie chciała się otwierać), a po drugie to już niby są inne metody leczenia nadżerek (na pewno farmakologiczne, ale co jeszcze to nie wiem). W Pl lekarz powiedział że po porodzie trochę nabłonka mi „wyszło” na zewnątrz i ktoś niedoświadczony mógłby powiedzieć ze to nadżerka, ale on (w domyśle doświadczony lekarz) widzi że to nic takiego. Może u cebie to też nic? Może po tej cytologii okaże się że nie trzeba zabiegu...?
Kurcze moja psina siedzi na kanapie koło mnie. A ma taki "urok" własny, że koszmarnie śmierdzą jej "stopy" (skarpetami i to noszonymi wiele tygodni). I wonieje mi tu ciągle:baffled:, opiera się o mnie i potem mi ciuchy też tak dają:angry:, a na dodatek wymwonie wzdycha jak się odsuwam... ale kochany z niej psiak mimo wszystko

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry