• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Kurcze, ale fajny wiersz znalazłam gdzieś w necie, aż się poryczałam:tak:

Gdybym mógł, Mamo, to bym pamiętał,
żeby Ci przynieść w dniu Twego Święta :
Kawałek łąki pachnącej majem,
z piosnką skowronka i z krzykiem czajek,
tęczą wiosenną po pierwszej burzy,
kukułkę, która pomyślność wróży,
latający dywan i kaczkę,
która znosi szczerozłote jajka,
żebyś żyła beztrosko - wesoła, szczęśliwa.
Lecz takie dziwy to tylko w bajkach.
I dlatego zmęczenie widząc na Twej twarzy,
i ręce spracowane przy fabrycznych krosnach,
myślą w przyszłość wybiegam i zaczynam marzyć,
że zastąpię Cię w pracy, gdy tylko dorosnę.
Lecz dzisiaj za Twe troski, trudy, poświęcenia,
za Twą miłość matczyną nigdy nie zachwianą
mogę tylko Twą szyję otoczyć ramieniem
i szepnąć ci do ucha: DZIĘKUJĘ CI , MAMO!

Dziękuję Ci za dar życia
I za to, że mój widok Cię zawsze zachwyca.
Dziękuję za łzy, które ocierasz skrycie
I za to, że tak dzielnie kroczysz przez życie.
Dziękuję, że zawsze we mnie wierzyłaś,
Dziękuję nawet za to, że czasem się złościłaś.
I mogę Ci dziękować bardzo długo jeszcze,
lecz wiem, że całej wieczności tutaj nie zmieszczę.
Więc jeszcze słowo, co ciśnie się na usta samo...
BARDZO CIĘ KOCHAM, MAMO!!!

reklama
Witam Was slicznotki :)
na poczatku STO LAT DLA WSZYSTKICH SOLENIZANTOW ktorych nie mialam okazji pozdrowic.
u nas dzis pada a raczej leje !! chyba mimo wszystko gdzies sie ruszymy bo to dluugi weekend a my do tej pory w domu siedzielismy.
moja ninia miala czas na cwiczenia i wklada sobie juz stope do buzi i zaczela juz sobie wyciagac raczke spod siebie po przekreceniu :) a i jeszcze mam pytanie bo Gaja jak sie juz przekreci to na brzuchu to zaczya podnosic pupe i stara sie podpierac sie kolankami jak by do raczkowania ale nie wiem czy to mozliwe??
pozdrawiam

KACHA no to narobiłas
niedosc ze ty sie poryczałas to i ja sie poryczałam no i wszystkie dziewczyny nic nie napisza bo rycza:tak:
cudny wierszyk

[quote=stefanka;jeszcze mam pytanie bo Gaja jak sie juz przekreci to na brzuchu to zaczya podnosic pupe i stara sie podpierac sie kolankami jak by do raczkowania ale nie wiem czy to mozliwe??

u nas tak samo mała podnosi kuperek a czy to juz do raczkowania to niemam pojecia

Witam grudnioweczki !!!!!
przepraszam za nieobecnosc, ale mialam popsuty modem i dopiero co nam go wymienili, wlasnie zaczynam nadrabiac zaleglosci, odezwe sie jak przeczytam wszystko

milego dnia :-):-):-)

EDYTUJE

na dobry poczatek

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH JUBILATOW I SOLENIZANTOW I ICH RODZICOW TEZ

NO I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA MATKI !!!!!!!!

Witam nowe grudnioweczki :)))))))))

U nas kaszka dosc gesta jest na dobranoc.... po za tym samego mleka moje dziecie juz nie pija tylko musi byc z dodatkiem kleiku bo jak by samo wypil to zaraz by byl glodny; ja robie normalnie kaszki z mlekiem modyfikowanym, na 210 wody wsypuje 7 miarek kaszki, dokladnie jak bym wsypywala mleko

U mnie @ to juz na pozadku dziennym juz dwie normalne byly, z tym ze ja prawie nie karmilam piersia bo u mnie pokarmu bylo niet :((((((

kacha super mata, szkoda ze to nie jest cos dla mojego dziecka on by sie tym nie bawil, szczegolnie odkad opanowal przekrecanie na brzuszek to caly czas to praktykuje, a najlepsze jest to ze jak w nocy sie obudzi to tez sie przekreca

jutrzenka dasz rade jak wrocisz do pracy, a my bedziemy trzymaly za ciebie kciuki

viki
do czwartku szybko zleci, ja tez juz odliczam do 21 czerwca i wracam do Wloch, a 26 lipca do tesciowki lecimy, przedstawic Zakiego drugiej czesci rodzinki

sylwia
powodzenia na jezdzie na pewno dasz rade

stefanka to mozliwe ze ona tak podnosi sie do raczkowania, u nas staje na glowie, bo raczki jeszcze nie wytrzymuja ciezaru ciala, wiec jak stanie na nozkach to staje tez na glowce a my mamy pompe niezla z tego

Cześc dziewczyny.
Kacha, ten wierszyk jest po prostu cudowny i rzeczywiście łezka się do oka ciśnie jak się go czyta. Jest niesamowity.
Ja również życzę WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE, ABY KAŻDA CHWILKA SPĘDZONA Z POCIECHAMI DOSTARCZAŁA SAMYCH RADOSNYCH CHWIL, A KAŻDE NASTĘPNE DNI BYŁY PEŁNE RADOŚCI I MIŁOŚCI.

Jeśli chodzi o podniesioną pupcię to mój Alex`ik robi to samo, tylko że mój mąż robi mu "za barierkę" przy nóżkach i mały ma tyle radości i śmiechu wtedy bo może się przemieszczac i bez problemu dosięgnąc zabawkę którą s pecjalnie kładziemy mu trochę dalej.

Życzę miłego dnia bo nie wiem czy będę jeszcze miała okazję dziś do WAS zawitac, ponieważ mieszkamy chwilowo u teściów i korzystam z komputera szwagierki i nie chcę jej cały czas tu siedziec....

CAŁUSKI.

Mi cos w nocy znow bb szwankowalo i nie udalo mi sie nic na glownym juz skrobnac, wiec przede wszystkim spoznione zyczonka dla naszych malych solenizantow!!!!!

A Z OKAZJI DZISIEJSZEGO SWIETA MOZEMY SOBIE CHYBA POZYCZYC WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO I OBY NASZE SLONECZKA BYLY GRZECZNE, CZESTO USMIECHNIETE I NIE DAJACE NAM ZA DUZO "POPALIC":-)

Chcialam zaprotestowac, ze weekendy sa takie krotkie!!!!
Nam caly weekend zlecial na spacerkach, malych zakupach, kawusi u tesciowej i za chwile sie budze, a tu poniedzialek!:baffled:
A Kaya byla tak grzeczna, ze normalnie szok! Widze, ze dobrze jej robi jak jestesmy oboje w domu, jest spokoj bo jakos tak sie za duzo nie klocimy(;-)) , nie ma pospiechu, nerwowki i to bardzo widac po malej, bo normalnie jak aniolek byla:-)
No i musze pochwalic malutka, ze calkiem sprawnie idzie jej picie z niekapka. Bo w upalne dni, to nie ma szans, zebym na spacerku jej co pol godzinki cyca podtykala.
A tak dla zachety dalismy jej soczek z woda i sie awanturowala jak jej zabieralismy po kilku lykach:-) No to tyle o nas;)

Kasia, ladny ten wierszyk, mam nadzieje, ze moje dziecko (dzieci:)) bedzie zawsze tak cieplo o mnie myslec i mnie doceniac i ze bede SUPERMAMA!:)
Viki, a z tymi tabletkami mozna tak kombinowac (w sensie odstawiac i po niedlugim czasie wracac)? Bo moze to jest wlasnie przyczyna Twojego gorszego nastroju? W koncu to sa hormony i raczej dosc ostroznie sie trzeba obchodzic....
Mi tez to "dziadostwo" najlepiej nie sluzy, ale w naszym przypadku gumki, czy jakies globulki to istna porazka, wiec narazie nie mam wyjscia i musze sie przemeczyc...
Elcia, mi Kaya przesypia ostatnio 6-8 godzin ciagiem w nocy, ale jak ja wezme do nas do lozka (niestety zasypiam zazwyczaj przy karmieniu), to potem tez sie znacznie czesciej budzi, zeby sobie podjesc:-) A ostatnio sie obudzilam rano (a zasnelam z cycem na wierzchu w trakcie karmienia:)) i mala probowala raczka przyciagnac cycusia do siebie i mnie szturchala bo cycus za wysoko byl;-)Cwaniara!
No i oczywiscie nasza tez czasem tak dupcie podnosi jakby miala raczkowac, ale mysle ze do tego jeszcze daleko, ale fajnie to wyglada:)

A w ogole to witam sie ze wszystkimi, bo tak troche nieladnie zaczelam posta bez "dzien dobry"!!!!!:-)

HEJ MAMUŚKI!!!!!!!
WRÓCIŁAM JUŻ W DOMCIU JESTEM I WRESZCIE MOGE TROCHĘ CYWILIZACJI ZAZYĆ:-D NARAZIE NA CHWILKĘ SIE PRZYWITAĆ I POWIEDZIEC

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA MATKI:-D:-D:-D:-D

JUŻ SIĘ BOJE TEGO NADRABIANIA A MOŻE KTOŚ MI ZREFERUJE HMMMM??? JACYŚ CHĘTNI:laugh2:

Grzechotka cicho było ostatnio więc duzo do nadrabiania nie będziesz miała:-) Witamy spowrotem:-)

Stefanka może jeszcze Gaja nie zacznie raczkowac ale myślę że takie podnoszenie pupy oznacza że do tego już niedaleka droga. Marcel ani myśli tak zrobic:no:

Joanna jak u nas kilka ciepłych dni było to ja też na spacerkach ładnie się opaliłam ale teraz to mamy tak zimno ze szok:szok:

Elcia z tym cycem to u nas jest to samo. Zawsze wieczorem sobie obiecuję że nie będę mu dawała częściej niż co 3 godziny ale w nocy to juz sobie odpuszczam:crazy: Niedobra:crazy:

Ewedja wyobrażam sobie że to musi byc śmieszny widok jak Zaki tak się kręci na głowie:-) Kolejny akrobata:tak:

Pryzybela zazdroszczę Ci tego upału:-( Ja juz mam dosyc tej angielskiej pogody:wściekła/y:

Lekcja jazdy poszła nam całkiem nieźle. Jestem z siebie zadowolona:tak: i mój szanowny instruktor też był zadowolony:-) i obyło się bez kłótni tym razem;-):-p W środę kolejna:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry