reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Wiesz Paula, T. w tym tygodniu pracuje do 14 także trzeba coś w domu porobić ;-) Poza tym w moim przypadku tak jak wcześniej pisałam jest terrorysta - reaktywacja ;-):-p

Witajcie kobiety!
No, przeżyłam come back do pracy. Nie było źle. Mały rozstanie prawie całodzienne zniósł dobrze. Babcia mówi, że był smutny, ale ważne, że nie wył. Zobaczymy jak będzie dalej. Oby dobrze...
U nas ze spaniem Filipa ciągle przeboje. Jestem pewna, że to idą mu zęby. Choć wczoraj babcia przyjechała wieczorkiem i mały tak się popisywał, że mało co wścieku d... nie dostał, a później problem z zaśnięciem. Wkurzyłam się, zostawiłam dziada małego w łóżeczku samego i trochę sobie pojęczał, aż w końcu bez problemu usnął.

Paula, Ewcia - wasze córunie są po prostu piękne. Też taką chcę małą księżniczkę. No, może kiedyś, jak nie będę jeszcze za stara, hehehe.

Kacha_wawa - Oliś terrorysta?Hehehe... A tak ślicznie i niewinnie wygląda.

Jutrzenka - dywanik dla Kuby(?) ( mam nadzieję, że zapamiętałam) bardzo ładny. Też kupowaliśmy w komforcie, ale okazał się za wąski i zamówiliśmy większy. Okres oczekiwania 6 tygodni (!!!)

Co do nocników to słyszałam, żeby dziecko uczyć higieny jak skończy ok.1,5r. Wcześniej też można, ale może się też zdarzyć, że w tak wczesnym wieku odniesiemy odwrotny skutek i maluch się zrazi do siadania na nockik. No i podobno te najzwyklejsze nocniczki są najlepsze. Ja mam grający, ale to był prezent, więc wpływu nie miałam. Dziecko jednak traktuje go bardziej jak zabawkę niż kibelek.

To tyle... Jak sobie coś przypomnę, to skrobnę.. Pozdrówka :)

Kobietki nie szalejcie tak z tymi postami bo nie nadążam z czytaniem ;-):-p

Kurcze co się z Sylwią dzieje?? Zaczynam się martwić, bo zawsze o tej porze była aktywna, a tu cisza.

GRZECHOTKA zdrówka dla KUBUSIA:tak::tak:
ELCIA OLIWKA śliczna i sukieneczka bombowa:tak::tak::-)
KASIU OLIŚ taki grzeczny a ty tak narzekasz;-):-D
A u nas mały dzisiaj zasnął sam w łóżeczku cud ale sądze że jednorazowy:-p:tak::-D

Hejka Ciotki :)

U nas już humorek lepszy ... miałam dziś urlop więc do południa relaksowaliśmy się jeszcze z trójkę z Ł, a potem już sam na sam z moim małym Skarbeczkiem :-D
I z tego relaksu tak mnie nogi bolą że szok bo zaliczyliśmy długaśny spacer:tak:
Z Ł doszliśmy wczoraj do ładu, choć łatwo nie było ... ja to mam takie miękkie serduszko;-) (i strój Ewy się nawet przydał:-D)
No cóż ... u nas to albo bardzo źle albo bardzo dobrze ... ze skrajności w skrajność:baffled:

Trochę jednak się zdenerwowałam dziś ale zupełnie czym innym ...
Mieliśmy dzisiaj kontrolną wizytę u lekarza i okazało się, że Wiktorek za dwa miesiące przybrał tylko 500g. Nie wiem czy źle go nie zważono bo podczas ważenia on oparł się rączką o ścianę ... w każdym razie mam przyjść za miesiąc z nim na kolejne ważenie. I trochę się martwię ...

DARUSIU, ZOSIEŃKO
STO LATEK :):):)

Paula najserdeczniejsze życzenia z okazji Rocznicy Ślubu:). Ogromnej miłości, zaufania i zrozumienia na dalsze
szczęśliwe lata :-):-):-)
Jutrzenka współczuję zdarzenia z samochodem, szlag człowieka normalnie trafia jacy ludzie są wredni !!!!:crazy:
Stefanka w wózku sklepowym Wiktor jeszcze nie siedział, ostatnio jeździ na zakupy wyłącznie swoją nową bryką;-), a o nocniku jeszcze nie myślałam nawet:-)
Elcia fajnie, że wesele udane no i Córcia taka balowiczka;-):-D. A jak ja bym chciała mieć takie zdolności do szycia ...
Grzechotka buziaki dla chorego brzuszka Kubunia :)
A to pech z tymi zdjęciami, mam nadzieję że udało Ci się je odzyskać? Ja właśnie się tego obawiałam i zgrywam co jakiś czas zdjęcia na płytki, ale to ze względu na to że nasz 2 letni komputer coś ostatnio nawala:baffled:
Kasia kurcze no nie mów, że ten Aniołek Cię znowu terroryzuje??? Szok:szok:;-)

Odnośnie przedszkola to zgadzam się z Wami w 100%, tym bardziej że nasze Grudniaczki zawsze będą o te parę miesięcy do tyłu za swoimi rówieśnikami ... bez sensu!!! Aż żal tych dzieciątek:angry::angry::angry:

Buźka dla wszystkich Cioteczek i Maluszków:)

Ostatnia edycja:
Dobry wieczor :-D:-D:-D:-D

Sylwia co tam u Ciebie bo sie martwimy ?????

Grzechotka zdrowka dla Kubusiolka.

Elcia normalnie szok, ale zdolniacha jestes :tak::tak::tak:, super

Magda a skad sie zbieralas :szok::szok::szok::szok: i kto Cie rozsypal z samego rana ;-);-):-p:-p:-p

Kal.aga czyli Twoj maz nie odbiega od reszty ;-);-):-D:-D:-D, znaczy normalny chlop jak i nasi panowie :-D:-D (to na pocieszenie :-D:-D:-D)

Kasia jakos Ci nie wierze ;-);-);-):laugh2::laugh2::laugh2: Olis i terrorysta :szok::szok::szok: chyba dramatyzujesz ;-);-);-);-) :-D:-D:-D, jemu tak niewinnie z oczkow patrzy, przeciez od razu widac ze on grzeczny jak aniolek :-D:-D:-D:-D:-D.

Asiacur wtaj w gronie mamus zapracowanych :tak::tak:, ja juz 3 m-ce pracuje. Dobrze ze maly nie plakal i zniosl to rozstanie. Bedzie dobrze :tak::tak::tak:

Joanna gratuluje sukcsu, oby to nie byl jednorazowy wyskok :tak::tak::tak:

Monia moj maly tez malo przybiera (obecnie wazy niecale 7500) ale chetnie je, ma apetyt (co prawda zjada mniej niz pisza na bebilonie ale to takie srednie dane podaja) wiec sie nie martwie. Po prostu jest drobny, w sumie ja jestem drobna, maz tez szczuply. I mam mniej do dzwigania jak narazie :-D:-D:-D
Fajnie ze sie dogadalicie i stroj sie przydal :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D:-D:-D

Reszta niewymienionych mamusiek - cmok cmok cmok cmok

A co tu taka cisza :szok::szok::szok:, ide spac jak nikogo nie ma.

Jutrzenka ja jestem !!!!:-D
Właśnie patrzę na te tablice centylowe z tyłu książeczki zdrowia i się uspokoiłam, bo jesteśmy w granicach normy.Poza tym ja i Ł jesteśmy też szczupli (w miarę:-D) i wysocy więc na razie się nie martwię.
A ta nasza lekarka to taka właśnie "tabelowa" jest i pewnie dlatego tak mówi.

No nie ... sama do siebie gadać nie będę:)
Dobranoc ...

Ostatnia edycja:
reklama
Tak, tak mój aniołek właśnie leży na sofie i napiernicza grzechotką w oparcie;-) Mam nadzieję, że zaraz się zmęczy i pójdzie spać i prześpi elegancko całą noc, bo dzisiaj w nocy mieliśmy z nim niezłe cyrki. Obudził się przed 3 i do 5 się bawił, jeszcze żeby to robił cicho to ok, ale on zaczął się drzeć na zabawki, rzucać nimi po całym łóżeczku i bił je wszystkie wydając przy tym okrzyki nieopisanej radości :baffled:

Do góry