• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Dzień Dobry!!!
postanowiłam się zająć wreszcie sobą i wczoraj po kąpaniu depilowałam nogi!!!!!! kurde dawno tego nie robiłam i bolało kurcze belek !!! ale moje noworoczne postanowienie to bardziej dbać o siebie więc musiałam coś konkretnego zrobić. Smutno mi jakoś ja też siedzę w domu z dala od starych znajomych i kumpeli w pracy i takie pogaduchy z Wami wygłupy itp przypominają mi głupawki z pracy...fajnie było. Ale muszę skończyć moją pracę lic. i obronić się co wiąże się z powtórką ostatniego sem. i kasą :szok::szok::szok: bo muszę poszukać pracy na miejscu i zrezygnować z wawy:-(
W piątek wieczorem chyba wyjedziemy do mojej mamusi i babci, bo babcia ma 19 imieniny no i dzień babci...a strasznie się boję, bo mam tam ciocię chorą na raka i jest już bardzo źle i w sumie to przykro mi ale hamuję się przy niej chociaż to jest straszne ... nawet nie wiem o czym gadać;( Marcel trochę rozweseli moją mamę i babcię...bo ta ciocia to jej córka i siostra mamci ...wyobrażacie sobie w jakim jest stanie :-(
Dobra ale już ... bo nie chcę Was zarażać problemami.
Dobra biorę się za jakiś obiad... może mielone?
Edytuję bo zobaczyłam Grzechotkę!! Kurcze szkoda malucha, aż się przeraziłam pupa już lepiej po wietrzeniu a jak z kupcianiem?? bidulek. A Marcel mój chrypki jakiejś dostał, ale tylko tyle i mam nadzieję, że nic sie nie rozwinie. Grzechotka trzymaj się dzielnie!! Nie wiem nawet co mam Ci napisać, bo i tak nic nie pomoże tylko tyle że najwyżej pisz pisz pisz chociaż się wyżalisz bidulko Jesteśmy z Tobą
Buziaki

Ostatnia edycja:
reklama
grzechotka- straszne rzeczy piszesz, trzymaj się dzielnie . Zdrówka dla Kubusia dużo dużo:tak::tak::tak: rozumiem cię dokładnie tylko u nas skończyło się na zapaleniu krtani i tchawicy, ale też dwa dni to było cały czas lulanie na rękach:szok:. Biedny Kubuś:-(:-(, oby mu się polepszyło:tak::tak:

iza- powodzenia w realizacji planów na ten rok:tak::tak::tak:
kasiamaj - fajny ten Twój okularnik:-):-):-):-);-)

chyba coś muszę zjeść:-p

ojjj Grzechotko -interesuje interesuje!!!:tak::tak::tak:
Zal mi Was.najbardziej malucha-bo takie paskudzctwo-chorubsko to męczy strasznie!!! ja pamietam Kuba dostawał lacidofil (jak miał biegunkę) choć dzieki Bogu nic tak strasznego nas nie dopadło i oby tak zostało!!!!
ja to juz bym na dzien dobry panikowała-z taką gorączką 40 stopni!!!-kurcze za strach myslec
Zyczę Wam zdrówka a Tobie spokoju i odetchnienia uspokojenia nerwów(bo pewnie i napięcie przy tym ogromne)

Iza-to chyba większość z nas ma takie noworoczne postanowienia...
ja wymyśliłam sobie ten aerobic byłam też u fryzjera a choćby po to żeby sobie grzywkę zrobić:-D:-D:-D

I znów ja z brzuchem:-(

Nie będę dziś narzekać choć popadam w jakąś deprechę.

Grzechotko trzymajcie się Kochana. Oby już było tylko lepiej Kubusiowi. I podawaj małemu banany bo one są swietne przy problemach jelitowo- żołądkowych. Ja choroby biegunkowo- wymiotne:sorry::sorry: zawsze leczę bananami i colą:eek::eek: I naprawdę pomaga:tak::tak:

Witam

Grzechotko to miałaś wyjęte 2 dni z życiorysu i Kubuś też straszne to co piszesz mały się umęczył a ty razem z nim :-( sama nie wiem skąd te choroby się biorą jak ja byłam mała to nie chorowałam tak jak moje dzieci teraz te wszystkie bakterie i zarazki się nam mutują i co robią z naszych maleństw

Weroniczko takie czekania samo wprowadza nas kobiety w depresje termin miną a tu nic ale Małgosia chyba ci szykuje jakoś niespodziankę i czeka na odpowiedni moment

Stefanko ja cię jeszcze pamiętam ale powiem tak jakoś przez mgłę :-p

Dostałam skierowanie na morfologie i badanie kału, moczu dla Roksany bo kaszle mi już z 3 tyg. i jak jej coś wyjdzie nie tak to muszę przebadać potem Sebka i Madzie nawet na skierowaniu mam badanie pod kontem pasożytów :eek: i chyba sam pójdę po skierowanie dla siebie bo dawno nie robiłam badani a przecież muszę bo mam kamienice nerek i nie chce powtórki z rozrywki :sorry:
Życzę wam zdrówka maluszki :blink:

weronika no niestety bananami nie mogę bo kuba ma uczullenie na banany \i znowu sie biegunka zaczeła taka jak była znowu woda idz\ie samą to co wczoraj zjadł to już mu wyszło a teraz juz sama woda i dalej nic jeśc nie chce i znowu pupa bardzo gbo boli ale nie moge go położyc spac bez pieluchy bo wszstko mookre i brudne bedzie

dzis zadzonie po lekarzaq pediatre niech przyjedzie i powie co mam robic z ta biegunka przeciez on mi sie całkiem odwodni
deaje mu pic i dostaje enterol i gastrolit przeciwko odwodnieniu ale nie wiem jak to sprawdzic czy czasem sie nie odwodnił

Grzechotko nie wiem czy Kubie jeszcze zarosło całkiem ciemiączko ale jak nie to jak jest dziecko odwodnione to ciemiączko się zapada i nie jest takie częściowo wypukłe. Wiem też że jak jest odwodnienie to skóra na twarzy robi się szara i usta są siekane. Jeśli chodzi o biegunkę to lekarz dużo nie pomoże bo u tak małych dzieci nie można podawać leków na biegunkę chyba dopiero od 7 roku życia ponieważ można zatrzymać perystaltykę jelit. Ale jak moję mają to daje 2 razy dziennie lacydofil te bakterie jako ochronę na antybiotyk jeśli twój Kuba bierze atybiotyk to pewnie mu dajesz coś podobnego więc zwieksz dawke o jedną kapsułke

no tak odnośnie chorowania.....byliśmy u pediatry bo Kubuś ma jakieś krostki na powiekach pod kolankami na kolankach na brzuszku-jakas taka kaszka...:confused::confused::confused::-(:-(:-( to go chyba swedzi??? w nocy sie budzi trze buzką o poduszkę,marudzi.-
zapisał na ZYRTEC-mieliście to???? dobrze działa???
mówi że to alergia i AZS alergia -bo niby od mandarynek-ostatnio zjadł pół mandarynki mówił ze na cytrusy.
kazał obserwować!!! kąpiemy teraz Kubusia w emolium emulsji do kąpieli i smarujemy buzkę kremem specjalnym też z tej serii.kupiliśmy prędzej oilan-taki trochę tańszy ale nie zdawał egzaminu.
zobaczymy czy to pomoże???? oby bo Kubcio jest jak tareczka:szok::-(

kurcze Grzechotko!!!! nie wiem-a może podaj mu soczek bobo-fruta z jagód???
a chrupki...???może to zje one trochę przystopują mu tą biegunkę.
piszesz że mały ma uczulenie na banany-jak mu sie to objawia?????:confused::confused: bo my też walczymy z uczuleniem!!!! on wsuwa babany jak dziki wieć może te krostki ma od tego?????
gastrolit też mielismy to było okropne do picia Kuba tego nie chciał strasznie.
myślę że powinnaś skonsultować się z pediatrą. trzeba coś zrobić bo sie bidulek męczy.
my tak jak Aneta pisze też mieliśmy ten lacidofil-Kubie pomagał.

reklama
kasiamaj ja miałam zyrtex to jest bardzo dobre na alergie skórną i jak na katar alergiczny jeśli będzie się po nim wysypka pogarszał to oznacza że nadal podajesz coś na co jest uczulony Kuba z doświadczenia wiem bo jak nie które z was pamiętają Madzia miała wielką ranę na buzi od alergii na mleko. Często też go podawałam jak dzieci miały zielony katar bo to też dobrze działa na tego typu dolegliwości. A i jeszcze jedno podawaj to na noc ponieważ działa troszkę sennie chociaż w ulotce tego nie ma ale stosuję już ten środek od ponad roku i widzę że działa jednak jak typowe leki na alergii czyli powoduję senność

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry