• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

siemka:-)

Ojej Grzechotka wspólczuje....kurcze biedny Kubulek....naprawde nie wiem jak pomoc,niech ten lekarz przyjedzie i Wam poradzi...Trzymajcie się i oby przeszło jak najszybciej:tak:
Zdrówka, zdrówka...wszystkim:tak:
Jutreznka,Madzia a Wy jak??? lepiej?:confused:

Asi coś nie ma...Asia halooo;-):-D

reklama
hejo!!!!
mała dzis znów plakała :( juz sama niewiem co to
jade dzis do dentysty wiec zmykam sie czesac ale najpierw zabiore sie za lekture:)
zdrówka dla chorowitkow i buziaczki dla pozostałych

kasiamaj kuba jak zje banana to boli go brzuch a przy większej ilości do tego wyskakują mu krostki na czole
poszedł juz spac pewnie niedługo pośpi tym bardziej ze jest bez pieluchy bo w trakcie usypiania (ostatnie pół h) zrobił 3 razy kupe w pieluche i od razu ryczał bo go pupa piekła i bolała. nie da sobie umyc pupy strasznie płacze smarowałam juz wszystkim co mozliwe łącznie z krochmalem ugotowanym posypywałam zasypką i nawet maka ziemniaczana ale kilka kupek dzis i znowu rany sie otworzyły.
boje sie zeby go do szpitala nie zabrali nie wiem juz co zrobic z ta biegunką

A teraz wam pokaże jak Madzi alergia wyglądała kiedyś skaza na mleko
1 fota to jak miała 2-4 m-ce a 2 to jak ma jakieś 11 m-cy

Grzechotko zrób mu jak wstanie kojącą kąpie najlepiej z jakimś olejkiem może dodaj oilaltium lub podobny preparat to troszkę pomoże mu na pewno i jakim kremem go zabezpieczasz bo u mnie na tak poważne rany to tylko linomak super pomagał

Załączniki

• madziai alergi.jpg
    madziai alergi.jpg
    38,3 KB · Wyświetleń: 36
  • bez alergi.jpg
    bez alergi.jpg
    36,9 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
Aneta-to nawet byłoby dobrze gdyby ten lek powodował senność-może Kuba przespałby trochę więcej w nocy i nam też by dał pospać????:-):-):-)
mamy nakazane brać 2X po 5 kropli.
Grzechotko-a może kup kalę to są takie tabletki fioletowe i wlej w miskę letniej wody wrzuć tabletkę i niech mały posiedzi w tym trochę to odkaża.
my mamy taką maść robioną wazelina z vitA i vit.E kosztuje ok.5zł (ale jest na receptę) i to jeden minus -ona jest swietna i bardzo pomaga.nie tylko na pupę.
powiedz pediatrze powinien wypisać Wam bez problemu.
co do krostek-kurcze to może też nasz ma od bananów-na czole ma taką kaszkę na powiekach trze oczka.......

no widać zdecydowaną różnice na poczatku miała bardzo mocno teraz juz jest ok :-D:-D
kubie aż tak mocno nie wyskakuje na buziaku teraz troche wyleczyłam

kasiamaj to może być od bananów bo kuba ma właśnie taką kaszke na czole po bananach
odstaw na jakis czas wszystko co bananowe smaruj czoło maścia ja na taka kaszke stosuje po prostu linomag maść ładnie działa i zobaczysz jeżeli zniknie przy nie podawaniu bananów znaczy że nie powinnaś ich podawac

Ostatnia edycja:
Anetko-nasz Kuba miał takie poliki po urodzeniu. tez nie mogłam mleka pić i jesc nabiału.do teraz ma czasem minimalnie takie zaczerwienienie. ale widzę ze pięknie jej to zeszło czym smarowaliście?

kasiamaj ja zanim znalazłam odpowiedni krem dla małej to chyba mi lekarz z 7 rożnych dał i po każdym było wtedy jeszcze gorzej az pewnego pięknego dnia zdecydowałam nie słuchać lekarzy jeśli chodzi o alergii i zaczęłam czytać na ten temat i od tamtej pory stosuje krem i emulsje do kąpieli oilatium i kłopoty mi zniknęły i oczywiście jeśli chodzi o alergie zaczyna nam to powoli przechodzić jeszcze pół roku temu na ibufen dostawała od razu alergii a teraz już nie banany i cytrusy je i nic nawet te kanapi mleczne kindera jadła a buzia nadal ładna ale ma uczuleni na pomidory, truskawka, malin i jeśli dostanie coś napakowanego tymi składnikami chemicznymi i konserwatami to od razu jej coś wyskoczy

reklama
no ja jak pisałam kupiliśmy emolium -zobaczymy?
na początku stosowałam balneum ale z czasem te ich opakowania robiły sie małe a cena taka sama.a teraz kupiłam 450ml.emolium za 32zł co balneum 250ml.jest w tej cenie. u nas też jest problem z kosmetykami bo nie wszystkie Kubie pasuja!!! mam wielki problem czym smarowac mu buzkę na dwór jak idzie???? mamy nivea-na każdą pogodę-i nie jestem zadowolona!!!!!

odstawimy banany zobaczymy?????
a może to na kiwi też być uczulony bo ostatnio jak jadłam to mu tak zasmakowało ze wkąsał kilka gryzów.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry