• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
nie chcialo mi sie edytowac :-p:-p

a wczoraj babcia pokazala Kubie ze jak bedzie jadl to taki duzy urosnie i podnosila rece i w moment podchwycil i teraz jak go pytam jaki duzy urosnie to raczki do gory podnosi i sie cieszy.
A jak go zapytalam gdzie baba to on rece do gory podniosl :-D:-D:-D

Asia tak mysle ze te przesuniecia to i choroby i stres, poprzednio mialam 3 tygodnie katar i bol gardla i sie spoznila, teraz stres i duzo szybciej

jutrzenka- szczerze współczuję:tak::tak: wymęczysz się na całego:sorry2:
asia- no pewnie że fajna:tak::tak: a wiesz co tam twoi uczniowie po kątach o tobie plotkują po sprawdzaniu takich prac?:dry: I ciekawe czy nadali ci jakieś przezwisko?;-):-) bo zazwyczaj każdy nauczyciel je ma

no i znów zapomniałam że mam iść spać:szok::szok: dobranoc:-):-)

hej wieczorem

mój terrorysta dopiero poszedł spać jestem wymeczona cały dzien na rękach ryczy i ryczy juz nie wiem czy go cos boli czy tylko taki foch ze chce sie przytulac
lekarz powiedział ze w płucach i oskrzelach juz czysto jest tylko ta biegunka została cały czas jezeli do jutro nie przejdzie to bedziemy musieli na kroplówki do szpitala iśc no mam nadzieje ze przejdzie jednak

sylwia gratulacje ja jakos nie mam odwagi na prawko a poza tym \r mówi ze ja to bym była marnym kierowca bo sie skupic niby nie umiem no ciekawe drugi Kubica sie odezwał heheh

jutrzenka zdrówka i @:-D

co do przezwisk na nauczycieli to ja miałam heheh terminator bo wszyscy sie bali angielskiego i ja zawsze w pracy byłam no i nieugieta jak terminator heh ale mi sie znudziło:-D:-D

no i juz zapomniała co kto pisał ale dla wszystkich buziaki
głowa mi peka a musze jeszcze dzis popracować :eek:

dobrej nocki

Witam

Jutrzenko jak to mówią biednemu zawsze wiatr w oczy :-) ale powiedz sobie przed snem że juro będzie lepszy dzień mnie to zawsze na duchu ponosi :tak:

Paula ja nie znam chyba nikogo kto byłby w stanie psychicznie nom stop być cierpliwy i wyrozumiały do swoich dzieci ja ma 3 i czasem aż się gotuję i też mi się zdarza krzyczeć na starsze dzieci ale czasem emocje wygrywają lub co lepiej oberwie przeważnie mój mąż na nim często odreagowuje i wiem doskonale że to złe i mam wyrzuty sumienia:-(

Sylwia gratulacje pamiętam jak pierwszy raz jechałam sama samochodem boże jaki to był dla mnie stres ale za 3-4 już nie odczuwałam:-p jeden z plusów że jeszcze jeżdżę przepisowo może za bardzo przepisowo ale to domena Świeżaków:sorry2:

Asia może nie będzie aż tak źle z teściowa ;-) Pamiętam jak mój brat był chory dość poważnie miał chyba zapalenie płuc to mama wzięła go do lekarza a ten go zaczął leczyć świętym obrazkiem :eek: podobno żona go rzuciła dla księdza i mu odbiło

Elcia ja kiedyś się zagadałam z koleżanką przez tel. a kartofle mi się jarały poczułam dopiero jak już garka nie mogłam z tej sadzy domyć i poszedł na śmietnik od razu :sorry:

Magda ciesze się że u was już wszyto wraca do normy jeśli chodzi o zdrowie :happy2: ja też muszę się jakoś wdrążyć w życie na forum bo dawno nie pisałam z wami

A u mnie Sebek całkiem się rozchorował taki duszący kaszel ma i katar jakby ktoś odkręcił kran mu w nosku szary na twarzy się zrobił znowu jutro do lekarza muszę :wściekła/y:jak byłam poprzednio u lekarza jakieś 2 dni temu to powiedział że to wirus antybiotyk nie pomoże dał mi jakieś dziwne leki na kaszel alergiczny po który go jeszcze bardziej dusi:wściekła/y:

Nawet się nie obejrzysz jak Daria się puści i poleci :-)

Paula no musiałam...heheh.....:-D;-)

hehehe dajecie po tyłkach dziewczyny, sie uśmiałam:-D:-D

Sylwia Gratulacj, ja tez sie w końcu musze zebrac i podejść do tych egzaminów, ale narazie mi sie niechce:sorry:;-)

Dziewczyny muszę uciekać bo Alex od 3 dni jest straszny, czego nie dostanie to ryk. Teraz też siedzi i ryczy bo tatuś nie dał mu młotka i wiertarki. Uciekam. papa
Baśka skądś to znam... tyle ze u mnie to jest od jakichś 2 miesięcy:wściekła/y: Normalnie masakra jakaś, co chce to musi miec bo innaczej ryk taki że szok:wściekła/y: i do tego jeszcze potrafi siedzieć i nogami tupać:szok::wściekła/y: Masakra!!!!!!!

A wogole to moja Daria jest strasznie niedobra,...:-( niewiem skąd sie to u niej wzieło (bo nikt jej nie bije) ale właśnie jak jej coś zabronie, zabiore albo zrobie coś co jej sie nie podoba to nie dośc że albo w ryk, to co gorsza startuje w moją strone z rękami:-(, niewiem co robić, jak ją mam na rękach to jak sie zezłości to potrafi mnie próbować bić po twarzy:-( Ja ją wtedy łapie za ręke i krzykne na nią ze nie wolno, robie groźną, zezłoszczoną mine, a ta sobie nic z tego nie robi, śmieje mi sie w twarz i znowu próbuje.:-( A jak jest na ziemi to startuje do mnie i okłada mnie rekami np. po moich nogach!!!!
Dziewczyny niewiem co robić... niewiem skąd sie to u niej wzięło i jak sobie z tym poradzić... aż czasem ja sie popłacze bo mi sie przykro robi, dlaczego maje dziecko próbuje mnie uderzyć...:-((a ona wie doskonale co robie, to nie jest przypadek, albo ze ona jest mala i niewie co robi... ona doskonale wie co robi...:-()

Witam

Agatko u nas tez placz jak cos zabronie, a jak siedzi na kolanach to wyginanie sie i prostowanie, bic co prawdo jeszcze nie umie. Ale ja przeczekuje, mowie nie wolno i koniec. On ogolnie uwielba otwierac wszelkie szafki, nie koniecznie jeszcze cos z nich wyciagac ale otwierac i zamykac drzwiczki i trzaskac :wściekła/y:. A wczoraj w kuchni chcial ta z pod zlewu otwierac gdzie mam smieci to ja nie wolno on otwiera ja znowu nie wolno to siadl na podlodze placze i patrzy na mnie. Ja nadal nie wolno Kubus to fee. Posiedzial i poszedl do innej :-D:-D. Mylse ze konsekwecja moze pomoc w niektorych przypadkach, ja w sumie mam takie samo doswiadczenie jak Ty bo pierwszy maluch, moze dziewczyny z wiekza gromadka pociech bede mialy jakies spostrzerzenia z obserwacji dwoch roznych dzieciaczkow.
Wiem jedno, mojego R brat z zona rozpuscili swoja corke i ona generalnie wesla im na glowe i wcale sie nie slucha i robi co chce. Teraz ona krzyczy na nia ale co, ona w maju konczy dwa lata i juz ma pewne nawyki a oni dalej jej olegaja dla swietego spokoju. Ale strach pomyslec co bedzie za kilka lat. Ostatnio z pizzerii biegiem wychodzili bo nie pozowlili jej na parapet wchodzic to zrobila mega histerie i nie dala sie uspokoic :no::no:

Anetka masz racje dzis troche lepiej tylko brzuch mnie od @ teraz boli. I zdrowka dla synka

Grzechotka i jak Kubulek?? Mam nadzieje ze lepiej

Hej Dziewczynki!
Agatko, Juz kiedys był temat "agresji" dzieci
Dzieci po prostu takie są. Wiktora tez nikt nie bije, nie gryzie, a on własnie robi tak jak piszesz....jak czegoc nie dostanie to zaraz w twarz i to jak...kurcze jak "zawodowiec" - potrafi tak trzepnać że ślad zostaje. I nic nie skutkuje: grożne miny, ignorowanie, mówienie nie wolno spokojnie, nie wolno krzykiem...na krzyk reaguje własnie śmiechem. A jak nie może uderzyć to próbuje ugryźć. Ech. Chyba trzeba to przetrzymać.

Miłego dnia!

Dziewczyny współczuję i życzę cierpliwości, no przede wszystkim żeby to szybko minęło. :-(:tak: Julka co prawda mnie nie bije, nie kopie i nie gryzie ale jak jej czegoś zabraniam to abo siądzie i wali piętami o podłogę i ryk niesamowity. Zdarzyło się też że siadła pod ścianą i głową do tyłu łupała w tą ścianę :szok: ale to może ze dwa razy :-(
No tak jak Madzia pisze musimy przeczekać i być twarde. Dzieciaki są na etapie próby sił i mierzą ile im wolno :tak::tak::tak:;-) Przejdzie :tak:;-):-)

My dziś pospałyśmy do 8 :-) mała ogląda listę przebojów dla dzieci Rock Your Baby- nagrałam jej bo ona to uwielbia!!! :-D:-D:-D Najlepsze piosenki są przez ostatnie 30 minut :tak:;-)

Idę bo mam zaraz kumpelę na podcięcie. ;-):-)

reklama
Dzieńdobry.
Dzieki dziewczyny za reakcje na moje pytanie.., czyli nie jestem sama z tym problemem Magda;-)... uff troche mi lepiej:shocked2: no to nic, poprostu zacisn zeby i postaram sie przeczekać

Paula a gdzie ta lista leci??
Bo moja od rana ogląda MiniMini, i tam jak leca teledyski dla dzieci Bebe Lilly, Pingoo, Gummy Bear ip to mała jak zaczarowana siedzi:-D A my cwaniacy z Rafałem nagraliśmy jej płyte DVD z tymi teledyskami i jeszcze pare bajek i jak jesteśmy u niego w weekendy to jej puszczamy i dziecka nima:-D;-):-p

Miłego dzionka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry