reklama
Weroniczka
Klub grudniówek'07
Iza niestety na maszyna ( teraz produkowanych) to ja się nie znam bo maszynę kupowałma jak byłam w 2 klasie technikum. Oj dawno to było

Sama potrzebuję zakupić sobie nową maszynę i nie mam pojęcia za jaką się roglądać. JAk sobie kupię nową to starą Ci odstąpię
Tylko nie wiem kiedy będę mieć nową bo to chyba jest spory wydatek. a ja potrzebuję taką naprawdę dobrą

Ja też się Paula zastanawiam skąd ty masz taki rachunek za prąd.

Ja też się Paula zastanawiam skąd ty masz taki rachunek za prąd.
kasiamaj
mama 2007/2010
hej kobietki
jak mija dzionek?
u nas dziś dzień ROZWIJANIA-Kuba wszystko co da się rozwinąć -to rozwija...całą rolkę papieru toaletowego,i worki na śmieci....
już miałam dość zwijania tych worków-a papier wyrzuciłam.
my dziś nigdzie sie nie ruszamy z domu!!!!-tak straszna pogoda pada deszcz ze śniegiem i strasznie wieje!!!!!-

Dziewczyny mam prośbę-gotuję obiad-przypomnijcie mi czasem żebym zeszła na dól i wody dolała.....

-dobra???

noc minęła spokojnie-więc się wyspałam.
Jutrzenko-przepraszam w takim razie-biedny Kubuś!!!a jak dzisiaj??-lepiej?
Aga-to może razem zafasolkujemy we trójkę???-no i może jeszcze któraś dołączy?????
Sylwia-no ta co u sąsiadów stoi to ogromna.ale jak ta Wasa ma być tylko dla Marcelka to taka w zupełności wystarczy-zobzczysz jak mały będzie na niej wariował....
u nas jak J.wskakuje to gorzej niż małe dziecko!!!!
Viki-a może sachol?kiedyś moja mama smarowała sobie zajada tym.
jak mija dzionek?
u nas dziś dzień ROZWIJANIA-Kuba wszystko co da się rozwinąć -to rozwija...całą rolkę papieru toaletowego,i worki na śmieci....
już miałam dość zwijania tych worków-a papier wyrzuciłam.
my dziś nigdzie sie nie ruszamy z domu!!!!-tak straszna pogoda pada deszcz ze śniegiem i strasznie wieje!!!!!-

Dziewczyny mam prośbę-gotuję obiad-przypomnijcie mi czasem żebym zeszła na dól i wody dolała.....

noc minęła spokojnie-więc się wyspałam.
Jutrzenko-przepraszam w takim razie-biedny Kubuś!!!a jak dzisiaj??-lepiej?
Aga-to może razem zafasolkujemy we trójkę???-no i może jeszcze któraś dołączy?????
Sylwia-no ta co u sąsiadów stoi to ogromna.ale jak ta Wasa ma być tylko dla Marcelka to taka w zupełności wystarczy-zobzczysz jak mały będzie na niej wariował....

Viki-a może sachol?kiedyś moja mama smarowała sobie zajada tym.
Ostatnia edycja:
Paula21
Grudzień '07
Esh Dotka z licznikiem już jest ok... 
Kiedyś nam zmienili i po pół roku się okazało że on nie chodził :-( dostaliśmy dziwny list że mamy koło 600zł nadpłaty a dzień później wysłali korektę do poprzedniej faktury że 860 do zapłaty. Zapłaciliśmy i pół roku znów spokój. Nie przysłali nam rachunków prognozowanych
nie wiem czemu. Powinni wystawić na 6 miesięcy. W końcu jest rachunek 1200 wyrównania i 6 faktur na 100zł do tego...
skąd tyle kasy brać... pożyczyliśmy i zapłaciliśmy. Potem po te 100zł co miesiąc i następna koperta w skrzynce po 6 miesiącach... 930zł wyrównania i po 130zł dodatkowo na następne pół roku...
Po tym rachunku zmieniliśmy wszystkie żarówki na energooszczędne bo kuźwa tak się tym przejmuję... no i na maj powinnam już dostać w niedługim czasie następny list za prąd... brr... aż się boję... :-(
Ale ja siedzę cały czas w domu, TV gra w dzień, komp włączony, pracuję w domu więc suszarka trochę chodzi, prostownica, woda w czajniku, terma grzeje wodę- i to ona najwięcej ciagnie. Stara lodówka którą niedługo zmienimy na nową... więc takie rachunki dziwne...
Ale kiedyś przychodzili co dwa miesiące i było ok, bo sie płaciło na bierząco a teraz lenie co pół roku wystawiają rachunki i takie cuda mamy... Mogli by wystawić po 250-300 co miesiąc to inaczej by było a weź tak wpłać 1000 wyrównania na raz...
z czego kuźwa... no i co rachunek to energia droższa... 
Tyle stresu przez to mam że szok...

Kiedyś nam zmienili i po pół roku się okazało że on nie chodził :-( dostaliśmy dziwny list że mamy koło 600zł nadpłaty a dzień później wysłali korektę do poprzedniej faktury że 860 do zapłaty. Zapłaciliśmy i pół roku znów spokój. Nie przysłali nam rachunków prognozowanych

Po tym rachunku zmieniliśmy wszystkie żarówki na energooszczędne bo kuźwa tak się tym przejmuję... no i na maj powinnam już dostać w niedługim czasie następny list za prąd... brr... aż się boję... :-(
Ale ja siedzę cały czas w domu, TV gra w dzień, komp włączony, pracuję w domu więc suszarka trochę chodzi, prostownica, woda w czajniku, terma grzeje wodę- i to ona najwięcej ciagnie. Stara lodówka którą niedługo zmienimy na nową... więc takie rachunki dziwne...
Ale kiedyś przychodzili co dwa miesiące i było ok, bo sie płaciło na bierząco a teraz lenie co pół roku wystawiają rachunki i takie cuda mamy... Mogli by wystawić po 250-300 co miesiąc to inaczej by było a weź tak wpłać 1000 wyrównania na raz...

Tyle stresu przez to mam że szok...

Iza_bella.b
Fanka BB :)
Weroniczko chcesz to zapytam siostry, ona pracuje w zakładzie krawieckim i kiedyś odkupiła od firmy maszynę i owerlok i jest zadowolona. Tylko teraz nie pracuje, bo jest w ciąży i na zwolnieniu
ale zapytać mogę. Ona właśnie mówiła, że te mniejsze maszyny, co chciałam kupić to się nie opłaca, a na profesjonalną szkoda mi kasy, bo sama jeszcze nie wiem czy się sprawdzę w roli "krawcowej"
Dziękuję Ci bardzo Weroniczko ale Tobie jako krawcowej na pewno się jeszcze przyda w razie awarii jednej druga maszyna zastępcza
Paula tak te wydatki są okropne dlatego ja się zbuntowałam i D. ma teraz opłacać, bo ja nie mogłam już patrzeć na kwoty przelewów, my najwięcej wydajemy na gaz średnio 600 zeta co dwa miesiące bo wszystko mamy na piecyk gazowy
, z czego nie jestem zadowolona, a prąd tak średnio wychodzi 160 na miesiąc, dlaczego aż 1000
czyżbyś strasznie dużo rzeczy używała na prąd
taki przyrząd co dota na allegro wypatrywała swego czasu to chyba na baterie...

ciekawe co tam kata porabia

Paula tak te wydatki są okropne dlatego ja się zbuntowałam i D. ma teraz opłacać, bo ja nie mogłam już patrzeć na kwoty przelewów, my najwięcej wydajemy na gaz średnio 600 zeta co dwa miesiące bo wszystko mamy na piecyk gazowy

ciekawe co tam kata porabia

kasiamaj
mama 2007/2010
kurcze jak tak patrzę na te Wasze rachunki zwłaszcza Pauli -to na razie dziekuję Bogu że mamy takie warunki i że płacimy tylko za wodę prąd i śmieci-to wszystko-za prąd wychodzi nam jakieś góra 350zł-woda miesięcznie 20zł-śmiecie też coś ok 30zł.-to wszystko więcej nie płacimy.
Paula21
Grudzień '07
Iza takiego przyrządu (a może narządu) na baterię nie potrzebuję. Radzę sobie bez...
No wszystko jest na prąd, i oglądałam niedawno program właśnie o energi. Mają wycofać zwykłe żarówki i powinno się np. na noc wyłączać wszystko listwą albo z gniazdka bo te maleńkie światełka czuwające też żrą nieźle prądu...
ale weź tu pamiętaj codziennie...
A no piekarnik mam elekryczny
a jak się coś piecze 2-3g na 180`C to rachunki jakie mają być...
Na gaz mam tylko kuchenkę to 30zł co dwa miesiące płacę...
Kasiamaj no jak by mi równo rozłożyli to też koło 300 bym płaciła za prąd a tak to te wyrównania co 6 miesięcy po ok 1000 to szok...
No i niestety nie mieszkamy u siebie tylko wynajmujemy w bloku a to też kupa kasy...
No wszystko jest na prąd, i oglądałam niedawno program właśnie o energi. Mają wycofać zwykłe żarówki i powinno się np. na noc wyłączać wszystko listwą albo z gniazdka bo te maleńkie światełka czuwające też żrą nieźle prądu...

A no piekarnik mam elekryczny

Na gaz mam tylko kuchenkę to 30zł co dwa miesiące płacę...

Kasiamaj no jak by mi równo rozłożyli to też koło 300 bym płaciła za prąd a tak to te wyrównania co 6 miesięcy po ok 1000 to szok...

No i niestety nie mieszkamy u siebie tylko wynajmujemy w bloku a to też kupa kasy...

Ostatnia edycja:
Weroniczka
Klub grudniówek'07
Iza zapytaj jak możesz. A może miałaby możliwość dla mnie odkupienia maszyny i overlocka? Bo wiesz jak już mji się skończy wychowawczy to chcę się zająć szyciem dziecięcych ubranek i ich sprzedażą żeby nie musieć do pracy wracać

Paula to okropne te rachunki macie. JA myślałam że ja mam wysokie bo za prąd płacimy 90 zł miesięcznie a za gaz coś ok. 60-70

Paula to okropne te rachunki macie. JA myślałam że ja mam wysokie bo za prąd płacimy 90 zł miesięcznie a za gaz coś ok. 60-70

dotaZ
Fanka BB :)
Oj Paula kurcze to rzeczywsicie sie biedna stresujesz...ojej...
My placimy tak na oko: prad co drugi miesiac 100zl i gaz co 3 miesiace 60zl...dlatego bylam taka zdziwiona wysokoscią Twoich rachunkow....
Oj Iza,Iza...Ty niegrzeczna dziewczynko;-)
Kasia marsz do kuchni!!!;-)
My placimy tak na oko: prad co drugi miesiac 100zl i gaz co 3 miesiace 60zl...dlatego bylam taka zdziwiona wysokoscią Twoich rachunkow....
Oj Iza,Iza...Ty niegrzeczna dziewczynko;-)

Kasia marsz do kuchni!!!;-)

reklama
Paula21
Grudzień '07
Weroniczka fajny pomysł...
a powiedz Kochana (już kiedyś pytałam ale odp. brak) jak z tym Twoim pracodawcą? Poregulował wszystkie zaległości wobec Ciebie? ;-) Czy nadal leci w kulki? 
Dota na takie rachunki to chyba bym musiała po ciemku siedzieć i w ciszy

Kurcze, niezła różnica...
;-)

Dota na takie rachunki to chyba bym musiała po ciemku siedzieć i w ciszy

Kurcze, niezła różnica...