reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Paula jak 1000zł????na poczatku przeczytalam 100zl.....to za ile to jest,za pol roku?
a moze macie cos nie tak z licznikiem???:confused:

reklama
Iza niestety na maszyna ( teraz produkowanych) to ja się nie znam bo maszynę kupowałma jak byłam w 2 klasie technikum. Oj dawno to było:sorry2::sorry2::sorry2: Sama potrzebuję zakupić sobie nową maszynę i nie mam pojęcia za jaką się roglądać. JAk sobie kupię nową to starą Ci odstąpię:tak::tak: Tylko nie wiem kiedy będę mieć nową bo to chyba jest spory wydatek. a ja potrzebuję taką naprawdę dobrą:tak::tak::tak:

Ja też się Paula zastanawiam skąd ty masz taki rachunek za prąd.

hej kobietki
jak mija dzionek?
u nas dziś dzień ROZWIJANIA-Kuba wszystko co da się rozwinąć -to rozwija...całą rolkę papieru toaletowego,i worki na śmieci....
już miałam dość zwijania tych worków-a papier wyrzuciłam.
my dziś nigdzie sie nie ruszamy z domu!!!!-tak straszna pogoda pada deszcz ze śniegiem i strasznie wieje!!!!!-:szok::szok::szok::szok:

Dziewczyny mam prośbę-gotuję obiad-przypomnijcie mi czasem żebym zeszła na dól i wody dolała.....:tak::tak::tak:-dobra???:confused::confused::confused:

noc minęła spokojnie-więc się wyspałam.

Jutrzenko-przepraszam w takim razie-biedny Kubuś!!!a jak dzisiaj??-lepiej?
Aga-to może razem zafasolkujemy we trójkę???-no i może jeszcze któraś dołączy?????
Sylwia-no ta co u sąsiadów stoi to ogromna.ale jak ta Wasa ma być tylko dla Marcelka to taka w zupełności wystarczy-zobzczysz jak mały będzie na niej wariował....:tak: u nas jak J.wskakuje to gorzej niż małe dziecko!!!!
Viki-a może sachol?kiedyś moja mama smarowała sobie zajada tym.

Ostatnia edycja:
Esh Dotka z licznikiem już jest ok... :zawstydzona/y:
Kiedyś nam zmienili i po pół roku się okazało że on nie chodził :-( dostaliśmy dziwny list że mamy koło 600zł nadpłaty a dzień później wysłali korektę do poprzedniej faktury że 860 do zapłaty. Zapłaciliśmy i pół roku znów spokój. Nie przysłali nam rachunków prognozowanych :confused: nie wiem czemu. Powinni wystawić na 6 miesięcy. W końcu jest rachunek 1200 wyrównania i 6 faktur na 100zł do tego... :szok: skąd tyle kasy brać... pożyczyliśmy i zapłaciliśmy. Potem po te 100zł co miesiąc i następna koperta w skrzynce po 6 miesiącach... 930zł wyrównania i po 130zł dodatkowo na następne pół roku...
Po tym rachunku zmieniliśmy wszystkie żarówki na energooszczędne bo kuźwa tak się tym przejmuję... no i na maj powinnam już dostać w niedługim czasie następny list za prąd... brr... aż się boję... :-(

Ale ja siedzę cały czas w domu, TV gra w dzień, komp włączony, pracuję w domu więc suszarka trochę chodzi, prostownica, woda w czajniku, terma grzeje wodę- i to ona najwięcej ciagnie. Stara lodówka którą niedługo zmienimy na nową... więc takie rachunki dziwne...

Ale kiedyś przychodzili co dwa miesiące i było ok, bo sie płaciło na bierząco a teraz lenie co pół roku wystawiają rachunki i takie cuda mamy... Mogli by wystawić po 250-300 co miesiąc to inaczej by było a weź tak wpłać 1000 wyrównania na raz... :szok::crazy: z czego kuźwa... no i co rachunek to energia droższa... :wściekła/y:
Tyle stresu przez to mam że szok... :zawstydzona/y:

Weroniczko chcesz to zapytam siostry, ona pracuje w zakładzie krawieckim i kiedyś odkupiła od firmy maszynę i owerlok i jest zadowolona. Tylko teraz nie pracuje, bo jest w ciąży i na zwolnieniu:tak: ale zapytać mogę. Ona właśnie mówiła, że te mniejsze maszyny, co chciałam kupić to się nie opłaca, a na profesjonalną szkoda mi kasy, bo sama jeszcze nie wiem czy się sprawdzę w roli "krawcowej":-D Dziękuję Ci bardzo Weroniczko ale Tobie jako krawcowej na pewno się jeszcze przyda w razie awarii jednej druga maszyna zastępcza:-D
Paula tak te wydatki są okropne dlatego ja się zbuntowałam i D. ma teraz opłacać, bo ja nie mogłam już patrzeć na kwoty przelewów, my najwięcej wydajemy na gaz średnio 600 zeta co dwa miesiące bo wszystko mamy na piecyk gazowy:dry:, z czego nie jestem zadowolona, a prąd tak średnio wychodzi 160 na miesiąc, dlaczego aż 1000 :confused: czyżbyś strasznie dużo rzeczy używała na prąd:confused: taki przyrząd co dota na allegro wypatrywała swego czasu to chyba na baterie...:confused::-D
ciekawe co tam kata porabia:confused:

kurcze jak tak patrzę na te Wasze rachunki zwłaszcza Pauli -to na razie dziekuję Bogu że mamy takie warunki i że płacimy tylko za wodę prąd i śmieci-to wszystko-za prąd wychodzi nam jakieś góra 350zł-woda miesięcznie 20zł-śmiecie też coś ok 30zł.-to wszystko więcej nie płacimy.

Iza takiego przyrządu (a może narządu) na baterię nie potrzebuję. Radzę sobie bez...
No wszystko jest na prąd, i oglądałam niedawno program właśnie o energi. Mają wycofać zwykłe żarówki i powinno się np. na noc wyłączać wszystko listwą albo z gniazdka bo te maleńkie światełka czuwające też żrą nieźle prądu... :sorry2: ale weź tu pamiętaj codziennie...
A no piekarnik mam elekryczny :dry: a jak się coś piecze 2-3g na 180`C to rachunki jakie mają być...

Na gaz mam tylko kuchenkę to 30zł co dwa miesiące płacę... :sorry2:

Kasiamaj no jak by mi równo rozłożyli to też koło 300 bym płaciła za prąd a tak to te wyrównania co 6 miesięcy po ok 1000 to szok...:szok:

No i niestety nie mieszkamy u siebie tylko wynajmujemy w bloku a to też kupa kasy... :crazy:

Ostatnia edycja:
Iza zapytaj jak możesz. A może miałaby możliwość dla mnie odkupienia maszyny i overlocka? Bo wiesz jak już mji się skończy wychowawczy to chcę się zająć szyciem dziecięcych ubranek i ich sprzedażą żeby nie musieć do pracy wracać:sorry2::sorry2::sorry2:

Paula to okropne te rachunki macie. JA myślałam że ja mam wysokie bo za prąd płacimy 90 zł miesięcznie a za gaz coś ok. 60-70:sorry2:

Oj Paula kurcze to rzeczywsicie sie biedna stresujesz...ojej...
My placimy tak na oko: prad co drugi miesiac 100zl i gaz co 3 miesiace 60zl...dlatego bylam taka zdziwiona wysokoscią Twoich rachunkow....

Oj Iza,Iza...Ty niegrzeczna dziewczynko;-):-D
Kasia marsz do kuchni!!!;-)
Smiley-IPB-283.gif

reklama
Weroniczka fajny pomysł... :tak: a powiedz Kochana (już kiedyś pytałam ale odp. brak) jak z tym Twoim pracodawcą? Poregulował wszystkie zaległości wobec Ciebie? ;-) Czy nadal leci w kulki? :dry:

Dota na takie rachunki to chyba bym musiała po ciemku siedzieć i w ciszy:szok::rofl2::-D
Kurcze, niezła różnica... :sorry2:;-)

Do góry