reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

hej

jak się Wam spało???
dziś nowy dzień-ale trochę za chmurkami...:-(

Paula wczoraj pisałam jeszcze do ciebie posta ale mi prąd wyłączyli :angry: i nic nie zapisało się...
pisałam że w koncu będzie można gdzieś z tymi dziećmi pobuszować bo u nas to nawet nie ma gdzie wyjśc na spacer-wszędzie jeżdżą samochody i to takie wielkie (bo piasek wożą )jedynie na łąki mozna.Jak z krówkami :-D:-D:-D na wypas :laugh2::laugh2::laugh2:
a tak jak zrobią ten plac zabaw to będzie takie miejsce.
tylko że Kuba to chyba tam zamieszka :laugh2::-D skoro jak jedziemy na plac zabaw do miasta
ze 4km.i siedzi tam godzinami to co to będzie jak udostępnia mu taki pod nosem :sorry::-D:szok::laugh2:
Asiu-ja też dawałam osłonkę po antybiotyku.-u nas różnie i acidolac i linex-czy jakoś tak??? ale bardziej smakował mu acidolac :tak:

mój szkodnik bajki ogląda
potem zbieramy sie na śniadanko

mój J pojechał po sadzonki drzew-i nie wiem kiedy wróci...może do 15-ej sie wyrobi???

miłego dzionka lasencje :tak::-p

reklama
hejka:-):-):-)

Kasia dobry,dobry;-)

Paula a moze dzis Alanka bedzie wyjatkowo grzeczna ;-)no ale jakby co-to juz prawie łikend i sobie odpoczniesz;-)

u nas pada i to mocno...byłam z Frodkiem na spacerze....no ale jest cieplutko:tak: wlasciwie jeden dzien moze padac, troche roślinki odzyją:tak:;-) i zrobi sie zielono:-)

Alex to udanego lotu i wracaj szybko do nas;-)

pozdrawiam.....paaaaaaaaaaaaaaaaaa:-):-):-):-)

heloł
witam się od rana mam jakiś nerwowy dzień w pracy:angry:
kasiamaj- powinnam iść na wizytę w tym tygodniu, ale pójdę dopiero po niedzieli bo mam dużo zajęcia w pracy:sorry:już się nie mogę doczekać kiedy posłucham bicia serduszka:tak::tak::tak: no i pewnie mi da skierowanie na następne usg. Fajnie wam z tym placem zabaw:tak::tak:
asia - ja też dawałam osłonę po:sorry: na ulotce pisało ze można albo godzinę przed albo godzinę po,
alex- szybko czas leci i znów będziesz na wyspach, ale mam nadzieję ze chociaż miło ci upłynął ten czas w Polsce, zresztą jakby mogłoby być inaczej wśród rodziny
paula- już chyba niedługo ten horror będzie trwał co nie?

a w sobotę jedziemy na wesele do mojej koleżanki ze studiów, trochę daleko bo aż za Lublin no i bez Łukasza. Ciekawe jak tym razem zniesie rozstanie z mamusią:sorry:

ja też wam życzę miłego dzionka

Hej hej dziewuszki.
U nas noc cudownie przespana i to do 6.30. A za oknem cieplutko i słonecznie ale ponoć ma padać. Zobaczymy może prognozy się nie sprawdzą.
Idę zrobić sobie kawusię.`

o myślałam że mi nie zaliczą posta-bo go napisałam a potem w trakcie wysyłania przerwało mi połączenie :angry::angry::angry:
coś znów mamy z tą neostradą nie tak......:crazy:

dziś moja mamcia ma urodziny :happy:-właśnie skończyliśmy z Kubą pakować prezenty i młody jeszcze laurkę robił...:-D:tak: oczywiście z moją pomocą.

jutro jedziemy na kawkę i ciacho.

no i może przyprowadzimy autko-bo mój tata sobie zakupił-śmiejemy się zę to dla mamy chyba :-D:-D

co porabiacie???
u nas pada...:crazy:-a mieliśmy się wybrać na spacerek :-:)zawstydzona/y:

Aga-trzymam kciuki za wizytę.
Weroniczko-widze że Spicie podobnie czasowo jak i u nas :-);-) Kuba dłużej nie potrafi...:sorry:
Dotka-;-);-);-)
Kata-jak tam rodzinka??? jeszcze dajesz radę :-D;-):-p

a gdzie reszta mamusiek???-meldować się :-p:-p:-p no już :-p

dzien doberek

nie pisalam 2 dni i nie wiem co napisac :sorry::sorry:.

w teatrze bylo rewelacyjne !!!!!!. Usmialam sie do lez :-D:-D:-D:-D:-D. Nie bylo to typowa sztuka tylko takie jakby scenki, do tego rozmowa aktorow z widownia. Bylo naprawde super, sztuka typowo dla doroslych :tak:

kurde czytalam Was w pracy troche wczoraj i w srode ale nie pamietam co i jak.

zdrowka zycze dla chorowitkow.

co do antybiotyku to kuba jak bral zinat na zapalenie krtani to acidolac oslonowo lekarz kazal dawac min 1h po antybiotyku . Tu jest kawalek artukulu i tez pisza ze po:

Jak stosować probiotyki w czasie brania antybiotyków?

Preparaty osłonowe powinny być brane przez cały okres zażywania antybiotyków oraz kilka dni po skończeniu kuracji antybiotykowej. Podyktowane jest to koniecznością odbudowania flory fizjologicznej w przewodzie pokarmowym. Probiotyki należy przyjmować około 2-3 godzin po zażyciu antybiotyku, popijając dużą ilością wody. Co najważniejsze: probiotyku nigdy nie należy przyjmować równocześnie z antybiotykiem, ani tuż przed!

Dawkowanie uzależnione jest od probiotyku, najczęściej jest to 1-2 kapsułek, podawana 1-3 razy na dobę.

Czy lek osłonowy (probiotyk) można brać razem z antybiotykiem?

Odpowiedź na to pytanie brzmi: nie. Leki osłonowe zawsze należy brać w pewnym odstępie czasu od przyjmowanego antybiotyku (najlepiej 2-3 godziny po przyjęciu leku). Leki osłonowe zawierają organizmy żywe: bakterie, które są tak samo wrażliwe na działanie antybiotyków, (czyli leków zabijających lub unieszkodliwiających bakterie), co bakterie chorobotwórcze. Przyjazne bakterie będące składnikiem leków osłonowych, przyjęte równocześnie z antybiotykiem zostaną najzwyczajniej - unieszkodliwione, i nie będą mieć szansy wykazania pozytywnego - osłaniającego działania.

i tyle narazie, bede wieczorkiem bo jestem sama w domku :-(

o myślałam że mi nie zaliczą posta

:-D:-D:-D:-D:-p ale zaliczyli;-)

Kasia
nie martw sie u nas pogoda sie poprawiła, ponoc do Was teraz idzie słoneczko:tak:
No piekne jest teraz!!! błekitne niebo.....spadamy zaraz na dwór:-):-)

Aga a Ty nie chcesz iśc na zwolnienie??? czy chcesz pracowac do końca??;-)

narka!!:-)

Siostra hej,hej!!!!

Dota-:-p:-p:-p:-p:rofl2:-no widzisz...jak sie ma problema z netem to mogę nie zostac zaliczona :-D:-D:-D:-pto dawaj to słonko :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:-bo nie chce mi sie w domu siedzieć :sorry::happy:-u nas na razie się nie zapowida....
Jutrzenko-hej hej...no to miałaś wyjscie udane-oj..też bym się gdzieś wybrała...
u J w firmie też robią takie wyjazdy czy imprezy z socjalnego..ale teraz to raczej nie pojedziemy szybko....

kasiu rodzinka już pojechała :-) także luzik ;-)

u nas rano było słonecznie ale jak wyszłam z małą na rynek to się pochmurzyło :-(
wiecie co? nie dziwię się mamom, które swoje dzieci na smyczy prowadzają :-D (paula :-p)
choć i tak jest duuuużo spokojniejsza niż w zeszłym roku - wyobrażacie sobie? :-D
można jej wiele wytłumaczyć ale jak dostanie spida to kaplica :-D
dzisiaj poszłyśmy na rynek, wpierw do bankomatu - stała grzecznie ;-)
potem w aptece kupiłam uspokajacza - witaminowego lizaka :-D
a na rynku słodką bułę, którą sobie trzymała w dwóch rączkach. nie miałam jej jak złapać za rękę a kinia sama powiedziała: trzymaj mnie za kaptul :-D
w ogóle jej teksty rozwalają mi serce :-) co ona wymyśla czasami :rofl2:
wyszłyśmy potem trochę na huśtawki ale deszcz nas przegonił :confused2:

dota jak siostrze poszło? miała od razu wyniki?
jutrzenka ostatnio byłam w teatrze w podstawówce :sorry: na skąpcu albo świętoszku moliera - nawet nie pamiętam :sorry: pamiętam do dziś :tak:

mała bajki ogląda. zaraz idę ją kłaść na drzemkę...

reklama
Katka dobrze,dobrze:tak: na te wyniki sie czeka....ale nie wiem ile;-)

oj ta Kinia:-D:-D

a my do teatru jezdzilismy raz w miesiacu przez 4 lata ogólniaka....i nie wiem po co??? serioooo....jakos,w takim wieku srednio nas to interesowało...:-D

dobre ide juz! pa!!!:-):-):-):-)

Do góry